خبرسازی BBC علیه ایران
رادیو بی بی سی در خبرسازی دروغین تلاش کرد کشتی حامل سلاح را که هفته جاری در راه سومالی توقیف شد به جمهوری اسلامی ایران نسبت دهد، در حالی که رئیس جمهور سومالی تاکید دارد این سلاح ها برای گروه تروریستی ۰۳۹;الشباب۰۳۹; وابسته به القاعده است.
رادیو بی بی سی با اشاره به کشتی دیگری که سه هفته پیش توسط نیروی دریایی استرالیا در اقیانوس هند در مسیر سومالی کشف شد، ادعا کرد این کشتی 'ظاهرا' حرکت خود را از ایران آغاز کرده بود.
این در حالی است که رسانه های استرالیا و سومالی به این ادعاهای دروغین نپرداخته و چند رسانه تنها به نقل از 'سی.ان.ان' و 'بی.بی.سی' خبر ارتباط این محموله با ایران را بدون ذکر منبع مشخص و تنها با نام بردن از ' وزارت دفاع استرالیا' و'یک سخنگوی وزارت دفاع آمریکا' منتشر کردند.
بی بی سی روز گذشته نیز با ادعای اینکه 'وزارت دفاع استرالیا می گوید کشتی حامل سلاحی که حدود سه هفته پیش در اقیانوس هند توقیف شده 'ظاهرا' حرکت خود را از ایران آغاز کرده بود'، گفت: دو روز پیش هم کشتی دیگری در راه سومالی توقیف شد که حامل سلاح بود و رسما تحت پرچم هیچ کشوری سفر نمی کرد.
این رادیو دیگر به نوع سلاح، این سلاح ها برای چه گروهی ارسال می شد و کشتی را چه کشوری توقیف کرده اشاره نکرد، در حالی که 'حسن شیخ محمود' رئیس جمهور سومالی از رهگیری یک کشتی پر از سلاح توسط نیروی دریایی فرانسه در اقیانوس هند تقدیر کرد و تاکید شد مقامات امنیتی مشکوک هستند که این سلاح ها برای القاعده و مرتبط با گروه تروریستی الشباب است که با دولت سومالی مبارزه می کنند.
این در حالی است که بی بی سی تلاش کرد القا کند این سلاح ها برای حوثی ها در یمن ارسال می شود و در تارنمای خود نوشت: آمریکا، عربستان سعودی و متحدان منطقه ای آنها نگران هستند که ایران برای شبه نظامیان حوثی در یمن سلاح بفرستد. پیش از این در مواردی که ایران متهم به ارسال سلاح به یمن شده این اتهام را رد کرده است.
اما رئیس جمهور سومالی در پیامی که پس از کشف سلاح ها منتشر و بی بی سی به آن اشاره نکرد و در رسانه های این کشور منعکس شد، نوشت: 'این یک خبر خوب است که کشتی حامل سلاح های غیر قانونی برای عناصر ضد صلح' کشف شد.
سومالی تاکید دارد کشتی که سه هفته پیش نیز کشف شده برای تروریست های گروه الشباب بوده و تارنمای 'حیران' وابسته به سومالی تاکید کرد: توقیف کشتی سلاح توسط نیروهای دریایی فرانسه در هفته جاری در حالی اتفاق می افتد که دو هفته پیش نیز نیروی دریایی استرالیا یک کشتی حامل سلاح را توقیف کرد که دولت سومالی گفت برای گروه الشباب بوده است.
رادیو بی بی سی برای خبر ادعایی خود تیتر 'استرالیا: کشتی سلاح توقیف شده در راه سومالی ظاهرا از ایران می آمد' را انتخاب کرد که تکرار ادعای سه هفته پیش است که رسانه های استرالیا نیز به آن نپرداختند.
'عمر عبدالرزاق' وزیر امنیت سومالی نیز گفت که صد درصد یقین دارد این سلاح ها برای گروه تروریستی الشباب قاچاق شده است.
'جنبش جوانان مجاهدین' معروف به 'الشباب' یک گروه تروریستی سومالیایی است که از سال ۲۰۱۲ بخشی از شبکه القاعده شده است. این گروه در گذشته بخش هایی از مرکز و جنوب سومالی را در کنترل خود داشت اما در سال ۲۰۱۵ شهرهای بزرگ را از دست داد و تنها چند منطقه روستایی را در تصرف خود دارد.
تعداد نظامیان الشباب در سال ۲۰۱۴ بین ۷ تا ۹ هزار نفر برآورد شده است.
ارسال نظر