هزینههای جواز ساخت افزایش یافت
فعالان حوزه مسكن معتقدند دلایل مهمي مانند تحمیل هزینههایی همچون حق بیمه کارگران فصلی به کارفرمایان در افزایش قیمت مسکن موثر است
هفت صبح: فعالان حوزه مسكن معتقدند دلایل مهمي مانند تحمیل هزینههایی همچون حق بیمه کارگران فصلی به کارفرمایان در افزایش قیمت مسکن موثر است
در حالی که بازار خرید و فروش مسکن به جهت افزایش بیسابقه قیمت مسکن در رکود به سر میبرد و دولت سعی دارد با افزایش حجم تولیدات مسکن زمینه کاهش قیمتها را فراهم کند اما از سوی دیگر خبر میرسد بهرغم افزایش قیمت مصالح و مواد اولیه مورد نیاز ساخت و ساز هزینههای مربوط به مراحل دریافت مجوز ساخت نیز با افزایش بیسابقهای همراه شده است و این موضوع موجبات بالا رفتن قیمت ساخت و ساز و در نتیجه کاهش تولید را موجب شده است. در این رابطه یکی از سازندگان مسکن میگوید : هم اکنون در برخی از مناطق شهرداری برای ارائه مجوز ساخت هزینههایی را طلب میکنند که تا پیش از این وجود نداشته است . وی گفت : به عنوان مثال وقتی برای اخذ مجوز ساخت خانه کلنگی به شهرداری مراجعه کردم، مسئول مربوطه با محاسباتی که انجام داد هزینه 6 میلیون تومان بابت بیمه کارگران فصلی را طلب کرد و این در حالیست که هزینه بیمه به عهده سازمان تامین اجتماعی است . وی افزود : من در گذشته هم ساختمان سازی کردهام ، به طور مثال در گذشته شهرداری بابت پرداخت نقدی هزینه مجوز ساخت 20 درصد به کارفرما تخفیف میداد اما این تخفیف در سال جاری حذف شده است .
وی گفت : این هزینههای اضافی که شهرداری به سازندگان تحمیل میکند در نهایت از خریداران دریافت میشود ضمن آنکه موجبات بالارفتن هزینههای ساخت و افزایش قیمت مسکن را نیز فراهم میکند.البته در موضوع اخذ پروانه ساخت و تعرفههای مربوط به هزینههای آن مطابق قانون ضرایبی برای حدود قیمتها تعیین شده است. در این رابطه مجید محمد بیگی که مدیریت یکی از شرکتهای حقوقی در حوزه ساخت و ساز را بر عهده دارد به هفتصبح میگوید : برای دریافت مجوز ساخت دریافت عوارض شهرداری و تراکم ساختمانی از مهمترین فاکتورهای آن محسوب میشوند . وی افزود : در بخش عوارض ساختمانی یکسری ضرایب و محاسبات عملیاتی دارد که بسیار پیچیده بود و مبالغ آن چندان قابل توجه نیست. ضمن آنکه دفاتر خدمات الکترونیک شهر عهدهدار محاسبه و دریافت آن هستند. وی افزود : اما مهمترین و اصلیترين فاکتور در اخذ مجوز ساخت ، تراکم ساخت و پرداخت هزینههای مربوط به عوارض مازاد تراکم است . بیگی گفت : مبنای دریافت عوارض مازاد تراکم ضرایبی است که بر اساس قیمت منطقهای ملک تعیین میشود و ممکن است قیمت آن در مناطق مختلف متفاوت باشد. وی در پاسخ به اینکه آیا هزینههای مربوط به عوارض تراکم نسبت به سالهای گذشته افزایش داشته است،گفت: قیمت عوارض تراکم در مناطق مختلف شهر تهران بسیار متفاوت است اما در مجموع مبالغ مربوط به تراکم ساخت نسبت به سال گذشته بین 10 تا 15 درصد افزایش داشته است که قطعا این میزان در قیمت نهایی ساخت تاثیر خواهد داشت.
وی در پاسخ به اینکه برخی از سازندگان مدعی حذف تخفیف 20 درصد پرداخت نقدی عوارض از سوی شهرداری هستند. آیا این موضوع صحت دارد، گفت : ممکن است برخی از مسئولان شهرداری مناطق چنین تصمیمی گرفته باشند اما مطابق قانون این تخفیف حذف نشده و تا آنجا که من اطلاع دارم در هفته گذشته توسط دوستان و همکاران عوارض پرداخت شده و تخفیف نیز ارائه شده است. وی همچنین در خصوص هزینههای اضافی که تحت عنوان بیمه کارگران فصلی از کارفرمایان ساختمانی دریافت میشود، گفت : این موضوع بزرگترین اجحافی است که در حق کارفرمایان و همچنین کارگران ساختمانی صورت میگیرد. البته این هزینه مربوط به شهرداری نیست و مستقیما به حساب سازمان تامین اجتماعی پرداخت میشود. وی ادامه داد : هزینه بیمه در حالی از کارفرمایان دریافت میشود که هیچکدام از کارگران بیمه نمیشوند. وی در خصوص مبنای محاسبه هزینه حق بیمه گفت : هزینه حق بیمه بر اساس متراژ هر پروژه ساختمانی دریافت میشود و تعداد کارگران مشغول به کار تاثیری در افزایش یا کاهش هزینه ندارد .بیگی با اشاره به اینکه اخذ حق بیمه از ابتدای سال جاری آغاز شده است، گفت : در سالجاری فقط شرکت ما بابت حق بیمه تاکنون بیش از 100 میلیون تومان پرداخت کرده است و این در حالیست که حتی یکی از کارگران ما بیمه نشده است .وی در پاسخ به اینکه آیا هزینههای مربوط به مجوز ساخت بر قیمت تمام شده مسکن تاثیر خواهند گذاشت، گفت: برای اخذ مجوز ساخت کارفرما باید هزینههای دیگر همچون آموزش و پرورش ، آتش نشانی را بپردازد اما این مبالغ خیلی زیاد نیست و تاثیر چندانی در قیمت تمام شده ندارد اما هزینههايی مانند حق بیمه و گران شدن عوارض تراکم قطعا در افزایش قیمتهای ساخت مسکن تاثیر مستقیم خواهند گذاشت.
افزایش قیمت مصالح ساختمانی
یکی دیگر از عواملی که در افزایش قیمت مسکن در شرایط کنونی تاثیر داشته افزایش قیمت مصالح ساختمانی است. در این باره ایرج رهبر رئیس کانون سراسری انبوه سازان در گفتوگو با مهر به افزایش 25 درصدی قیمت مصالح ساختمانی در کشور اشاره کرد و گفت: افزایش قیمتها به خصوص در بخش فولاد که از عمدهترین مصالح به کار رفته در ساخت وساز به شمار میرود، بیشتر بوده است. وی با بیان اینکه علاوه بر قیمت فولاد، دستمزدها هم افزایش پیدا کردند، اظهار داشت: در مجموع هزینههای زیادی در ساخت و ساز با افزایش روبهرو شدند که در نهایت قیمت تمام شده را بالا برده است ضمن آنکه تورم عمومی در جامعه، افزایش قیمت زمین و همچنین بهای انرژی از دیگر عواملی هستند که قیمت ساخت و ساز را افزایش میدهند .این فعال بازار مسکن تاکید کرد: این افزایش قیمت فقط در سطح اسکلت ساختمان و فولاد است در حالی که در دیگر مصالح ساختمانی و نازک کاری هم قیمتها افزایش پیدا کردهاند.
پ
نظر کاربران
واقعا كه خجالت آوره مگه چندبار يه خونه رو مي سازن كه هزينه بيمه اش اينقدر بازار مسكن رو تكون ميده؟
آیا با این قیمتها افراد عادی میتوانند خونه بسازند ؟
فقط اینو میتونم بگم خدان کنه که مردم بیچاره رو بدبخت کردین
انقد مردم رو چاپیدین که صدای این بیچاره ها در نمیاد...