۳۱۰۰۷۳
۵۰۰۶
۵۰۰۶
پ

سندرز: سرنگونی «مصدق» فاجعه بود

سندرز می گوید: سرنگونی (مصدق) نخست وزیر انتخاب شده طی فرآیند دموکراتیک در ایران، فاجعه بود.

واحد مرکزی خبر: سندرز می گوید: سرنگونی (مصدق) نخست وزیر انتخاب شده طی فرآیند دموکراتیک در ایران، فاجعه بود.

برنی سندرز نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در خصوص اظهارات خود در سال ۱۹۹۵ میلادی و تحسین فیدل کاسترو به علت متحول کردن جامعه کوبا گفت: «انقلاب کوبا مدت ها پیش و گمان کنم در سال ۱۹۵۹ میلادی رخ داد.

نکته اصلی در سخنان من این بود که آمریکا نباید به دنبال سرنگونی دولتها باشد. به عقیده من، (واقعه) خلیج خوک ها، یک فاجعه بود. سرنگونی سالوادور آلنده در شیلی، فاجعه بود؛ سرنگونی «جیکوب آربنز» رئیس جمهور منتخب و دموکراتیک در گواتمالا فاجعه بود. به عقیده من، سرنگونی (مصدق) نخست وزیر انتخاب شده طی فرآیند دموکراتیک در ایران، فاجعه بود. بنابراین، تصور نمی کنم آمریکا به لحاظ قانونی یا اخلاقی حق داشته باشد دولت ها را سرنگون کند و این تلاش ها اغلب نتیجه عکس داشته و بی ثباتی بسیاری را در مناطق مختلف به بار آورده است.

سندرز در ادامه در پاسخ به این سؤال که در توافق هسته ای ایران چه چیزهایی جا مانده است که اوباما و هیلاری کلینتون به آن نرسیده اند، گفت: «من به شدت از توافق حمایت کردم تا اطمینان یابم ایران به سلاح هسته ای نمی رسد. ما باید همه توان خود را به کار گیریم و اگر ایران این معاهده را نقض کند، ما باید دوباره به تحریم ها بازگردیم و همه دیگر گزینه ها نیز روی میز خواهد بود اما به طور کلی، زمانی که به سراسر منطقه (خاورمیانه) نگاه می کنیم، باید متوجه باشیم که فقط ایران، بازیگر منفی نبوده است.

البته ایرانی ها بدون تردید بازیگرانی بد بوده اند، آنها از فعالیت های تروریستی حمایت کرده اند. با وجود این، ما باید عربستان دیگر کشور بزرگ منطقه را نیز در نظر بگیریم. اگر کسی تصور می کند عربستان، الگوی دموکراسی جفرسونی است، خوب است بداند که سعودی ها در عربستان نیز برای سازمان های تروریستی پول هزینه کرده اند. عربستان، چهارمین ارتش و وزارت دفاع بزرگ دنیا را در اختیار دارد. من نیز ترجیح می دهم سعودی ها در کنار قطر که اکنون دویست میلیارد دلار برای (میزبانی) جام جهانی سال ۲۰۲۲ میلادی هزینه می کند، نقش سازنده ای در مبارزه علیه (گروه تکفیری صهیونیستی) داعش ایفاء کنند. بنابراین، می خواهم به جای اینکه عربستان در یمن باشد و قطر برای جام جهانی هزینه کند، این کشورها در نبرد علیه داعش شرکت کنند.

مجری سی ان ان به سندرز گفت شما در گذشته درباره همکاری عربستان و ایران علیه داعش صحبت کردید. هیلاری کلینتون گفته است این کار شدنی نیست؛ بسیاری از این کشورها، داعش را دشمن اصلی خود نمی دانند و عربستان قطعاً ایران را دشمن اصلی خود می داند. نظر شما در این باره چیست؟

سندرز پاسخ داد: نکته من دقیقاً همین است: ما و عربستان هم پیمان هستیم و زمان آن رسیده است که سعودی ها با ما همکاری کنند. به نظر من، داعش واقعاً تهدیدی برای عربستان است، اما عربستان به نوعی برخی از این سازمان های تروریستی را خریده است. حملات (انتقادی) ما نباید فقط متوجه ایران باشد. این گونه نیست که ایران، شگفت انگیز باشد و ایرانی ها در فعالیت های تروریستی نقش دارند. عربستان نیز حکومتی پادشاهی است که بودجه سازمان های تروریستی را تأمین کرده است.

وظیفه ما نیز این است که تلاش کنیم این کشورها را کنار یکدیگر بیاوریم و بگوییم آمریکا نمی تواند همه بار شما را به دوش بکشد؛ ما پلیس دنیا نیستیم و زنان و مردان (ارتش) ما قرار نیست مدام درگیر جنگ باشند. شما در عربستان، چهارمین ارتش بزرگ دنیا را در اختیار دارید، بنابراین از این نیروی نظامی به شکل سازنده استفاده کنید. با دیگر کشورها همکاری کنید و به سخنان ملک عبدالله پادشاه اردن درباره لزوم مشارکت نظامی کشورهای مسلمان برای شکست دادن داعش گوش کنید.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج