کاخ سفید: تحریم علیه ایران را رد نمیکنیم
سخنگوی کاخ سفید مدعی است ایران موشک دارای قابلیت حمل کلاهک هستهای شلیک کرده و علاوه بر تحریمهای جدید، شاید محمولههای راهی ایران هم در آینده نزدیک برای یافتن «مواد غیرقانونی» بازرسی شود.
در انفجار دیشب آنکارا که هنوز گروهی مسئولیت آن را بر عهده نگرفته، ۳۷ شهروند کشته شدند؛ دولت ترکیه مدعی است که این انفجار کار پکک بوده است.
انفجار آنکارا نتیجه بی ثباتی سوریه است
سخنگو در خصوص این انفجار گفت: «این واقعه ناشی از بیثباتی سیاسی سالهای اخیر سوریه است که ما بارها هشدار داده بودیم میتواند بر ثبات منطقه تأثیر بگذارد.»
ارنست ادامه داد: «ما البته همیشه در کنار ترکیه میایستیم و از حق این کشور برای دفاع از شهروندانش، دفاع میکنیم.»
در ادامه بحث به شلیکهای موشکی اخیر ایران و تلاش آمریکا برای ایجاد جبههای بینالمللی در برابر ایران به دلیل این اقدام دفاعی کشید.
شورای امنیت سازمان ملل متحد در جلسهای که ساعت ۱۸:۳۰ به وقت تهران آغاز شد و در هنگام سخنرانی ارنست هم ادامه داشت، در حال بررسی شلیک آزمایشی اخیر موشکهای ایران بوده است.
موشکهای ایران برای حمل کلاهک هستهای ساخته شده
سخنگوی کاخ سفید ابتدا به ادعای زیرپاگذشته شدن قطعنامه ۲۲۳۱ پرداخت، قطعنامهای که مبنای حقوقی مشروعیت برجام است و در آن از ایران خواسته شده که موشکهای دارای قابلیت حمل کلاهک هستهای نسازد و شلیک نکند.
جاش ارنست بدون ارائه مبنای ادعای خود گفت: «ایران موشکهایی شلیک کرده که برای حمل کلاهک هستهای ساخته شدهاند و این اقدام، پاسخ جامعه بینالملل را میطلبد.»
جاش ارنست شلیک به قول خودش «موشکهای دارای قابلیت حمل سلاح هستهای ایران» را به نقطه درخشان کارنامه سیاست خارجی اوباما یعنی توافق هستهای با ایران مرتبط کرد و گفت: «امروز افراد بیشتری فهمیدند که توافق هستهای به نفع امنیت بینالملل است زیرا ایران را از داشتن سلاح اتمی منع کرد.»
بعید نیست تحریم کنیم ایران را/شاید کشتیهایشان را هم بگردیم
یکی از خبرنگاران از پاسخ مورد نظر کاخ سفید به شلیک این موشکها پرسید که ارنست پاسخ داد: «احتمال اعمال تحریم بیشتر علیه ایران را رد نمیکنیم.»
وی افزود: «گزینههای دیگرمان جدا از تحریم، عبارتند از تعمیق همکاریهای امنیتی با کشورهای منطقه (خاورمیانه) و جلوگیری از حمل کالاهای غیرقانونی به ایران.»
در صورتی که گزینه آخری کاخ سفید عملیاتی شود، همه محمولههای هوایی و دریایی که به سمت ایران میآیند، مانند سناریویی که بناست در خصوص کره شمالی اجرایی گردد، بازرسی خواند ش د تا آمریکاییها ببینند آیا در میان بار، مادهای که بتوان از آن در ساخت موشک استفاده شود، وجود دارد یا نه.
این دومین نوبتی است که «جاش ارنست» گزینه بازرسی محمولههای راهی ایران را مطرح میکند.
فهمیدیم که فشار کارساز است
سخنگو در ادامه به نتایج مدنظر از اعمال تحریمهای جدید بر ایران پرداخت و گفت:«فهمیدهایم که انزوای بینالمللی بر آنها فشار آورده است؛ تا زمانی که ایران به اقدامات ثباتزدایانه خود ادامه دهد، این فشار را حفظ میکنیم.»
ارسال نظر