کاهش نرخ سپرده بانکی به زیر ۱۰ درصد
علی طیبنیا به تازگی در اظهارنظر جدیدی به ضرورت کاهش بیشتر نرخ سپرده قانونی بانکها نزد بانک مرکزی خبر داد.
وزیر اقتصاد گفته است: اکنون قانونی وجود دارد که برای نرخ ذخیره قانونی حداقل تعیین کرده است. حداقل آن ۱۰ درصد است. این قانون مربوط به زمانی میشود که استفاده از ابزار نرخ ذخیره قانونی در نظام بانکی دنیا رایج بوده است اما اکنون در اکثر کشورها نرخ ذخیره قانونی به سمت صفر نیل کرده است و دیگر از آن به عنوان یک ابزار سیاست پولی استفاده نمیشود.
طیبنیا افزود: بنابراین در حال حاضر این پیشنهاد مطرح شده و در حال بررسی است که این رقم حداقل کاهش یابد تا اگر بانک مرکزی لازم دید بتواند نرخ سپرده قانونی را از ۱۰ درصد هم پایینتر بیاورد.
همانطور که وزیر اقتصاد اعلام کرد بر اساس قانون پولی و بانکی مصوب ۱۳۵۱ حداقل نرخ سپرده قانونی که بانک مرکزی میتواند برای بانکها تعیین کند ۱۰ درصد است و هم اکنون هم بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار از این ظرفیت استفاده کرده و نرخ سپرده قانونی برای اغلب بانکها را به حدود ۱۰ درصد کاهش داده است.
طی ۱۰ سال گذشته نرخ سپرده قانونی به صورت تدریجی در حال کاهش بوده به طوری که از حدود ۱۷ درصد در سال ۸۶ به حدود ۱۰ درصد در سال ۹۴ رسیده است. لازم به ذکر است که سپرده قانونی در سالهای قبلتر برای برخی سپردهها تا حدود ۳۰ درصد هم در نظر گرفته شده بود چرا که سپرده قانونی معمولاً در ایران با دو هدف کنترل نقدینگی و پشتوانه بانک در مواقع بحران مالی و ورشکستگی در نظر گرفته میشد.
به نظر میرسد بررسی کاهش دامنه تعیین نرخ سپرده قانونی به صفر درصد در غالب اصلاح قانون بانکداری که طی ماههای آینده به مجلس ارسال خواهد شد انجام میشود.
نظر کاربران
اخه زمينه سرمايه گذاري مهياست؟اين سرمايه بي هدف از بانكها خارج بشه هر بازاريو متلاشي ميكنه.
لطفا اقتصاددانهاي عزيز!محتاطانه تر وپخته تر نظر بدن
بانکها فقط دنبال سود بیشتر خودشون هستند
آقای وزیر جنابعالی حتی اگر یک واحد درس اقتصاد را متوجه شده بود میلیارد ها تومان پول را به طرف بازارهایی همچون طلا و ارز و .... سرازیر نمی کردید . به نظر اگر اقتصاد ایران را به یک دشمن دانا بسپاریم از شما دوستان بی توجه بهتر است . هر ماه دم از کاهش تورم میزنید و هر روز هزینه های زندگی سرسام آور تر می شود . هیچ امیدی به فردا نیست .وظیفه شما افراد ناتوان است تا از این سپرده ها در راه تقویت زیر ساخت ها استفاده کنید . مردم اگر توان بهره برداری از پول خود را داشتند که ان را به بانک نمی دادند. خدا عاقبت ما را با شما به خیر کند ....
یعنی الان زمین و سکه بخریم که میخواد گران بشه
والا به پیر به پیغمبر ما که اصلا کاهش تورم یا به زبان عامیانه ارزانی کالاها رو سر سوزنی احساس نمیکنیم.
با این اقدامات بچگانه به زودی اقتصاد ایران به طور کامل محو و نابود خواهد شد
بانک مسکن درمورد وام های مسکن اخیر اعلام کرد وام 21 درصد می ده .
این هم قانون اسلامی بانکها
چرا از اشتباهات قبل درس گرفته نمیشود مگه قبلا این اتفاف نیوفتاد همه پولشون رو از بانک میکشن بیرون میبرند تو بازار سکه و ارز بعد اون بازار را نابود میکنند بعد هم بانک مرکزی میاد میگه بانکها پول ندارند من نمیدونم اقتصاددان ها مدارکشون را از کجا میگیرند