شادی زیاد باعث سکته قلبی می شود
امروز اما، دانشمندان مقاله جدیدی را در نشریه قلب اروپا منتشر کرده اند که براساس آن، قلب انسان می تواند از خوشی و شادی زیاد نیز دچار این تجربه شود. دانشمندان برای انجام تحقیقات خود، ۱۷۵۰ بیمار مبتلا به این سندروم را در ایالات متحده آمریکا و ۸ کشور اروپایی مورد بررسی قرار دادند.
این اتفاق البته نمونه های واقعی زیادی دارد اما در اصل به رمانی به نام محدودیت های زندگی مربوط می شود که در سال ۱۹۳۳ میلادی منتشر گردید و یک سال بعد هم فیلمی از روی آن ساخته شد.
حتما برایتان پیش آمده که از شنیدن خبری به شدت احساساتی شده باشید و این حس و آنچنان بر شما مستولی شده که «قلبتان را از کار انداخته». البته معمولا این عبارت را برای ابراز احساساتی به کار می بریم که ما را به شدت متاثر می کنند و یقینا در واقعیت چنین مساله ای رخ نمی دهد. با این همه، دانشمندان چندین دهه هست که اعلام نموده اند، در برخی موارد نادر، استرس زیادی می تواند به مرگ ناگهانی انسان بیانجامد.
این حمله که با نام سندروم قلب شکسته از آن یاد می شود نخستین بار در دهه ۱۹۹۰ میلادی توسط محققان ژاپنی کشف شد و در نتیجه آن، بخشی از بافت عضلانی قلب دچار نوعی ضعف ناگهانی می شود که این اتفاق نیز به انبساط سریع و یکباره بطن چپ آن می انجامد.
عواملی نظیر استرس فیزیکی، دلهره و یا استرس حسی حاد از مواردی به شمار می روند که می توانند به بروز این اتفاق بیانجامند. سندروم قلب شکسته علائمی نظیر درد، قطع تنفس، حملات قلبی و حتی مرگ فرد را می تواند به دنبال داشته باشد.
امروز اما، دانشمندان مقاله جدیدی را در نشریه قلب اروپا منتشر کرده اند که براساس آن، قلب انسان می تواند از خوشی و شادی زیاد نیز دچار این تجربه شود. دانشمندان برای انجام تحقیقات خود، ۱۷۵۰ بیمار مبتلا به این سندروم را در ایالات متحده آمریکا و ۸ کشور اروپایی مورد بررسی قرار دادند.
در ادامه تحقیقات مشخص شد که ۴۸۵ بیمار به واسطه یک رویداد حسی دچار آن سندروم شده اند که بیشتر از همه نیز در زنان یائسه مشاهده شد و جالب است بدانید که ۹۵ درصد از افرادی که این سندروم را داشتند در گروه زنان بودند.
اما ۹۶ درصد از رویدادهای حسی تجربه شده توسط این افراد به اتفاقات ناراحت کننده و مملو از استرس مربوط می شده (مثلا مرگ همسر یا حضور در مراسم خاکسپاری یک عزیز) با این همه، ۴ درصد موارد نیز بعد از بروز رویدادهای خوشحال کننده نظیر جشن تولد یا تولد نوه اتفاق افتاده بودند.
البته این ۴ درصد تنها معادل با ۲۰ نفر از افراد حاضر در تحقیقات را تشکیل می دادند اما باز هم یافته بسیار مهمی به حساب می آید. حالا این آمار را همراه با تحقیقی در نظر بگیرید که در سال ۲۰۰۶ میلادی انجام گرفت و براساس آن، احتمال آنکه انسان در جریان تولد خود دچار حمله قلبی عروقی شود، ۲۷ درصد بیشتر است. [پس با این حساب شاید برگزاری یک جشن تولد غافلگیر کننده چندان هم ایده خوبی نباشد].
به گفته دکتر یلنا قدری، پژوهشگر ارشد این تحقیق افرادی که چنین حمله ای را تجربه می کنند دیگر در گروه سندروم «قلب شکسته» جای نمی گیرند چراکه این بیماری از طریق احساسات مثبت نیز ممکن است اتفاق بیافتد.
خانم قدری در ادامه گفته است: متخصصان حوزه سلامت باید از این مساله آگاه باشند و در نظر داشته باشند بیمارانی که با علائم حمله قلبی از یک میهمانی شاد به اورژانس آورده می شوند (نظیر درد در قفسه سینه و اختلال در نفس کشیدن) درست به اندازه افرادی که یک خبر ناخوشایند را شنیده اند ممکن است که به این سندروم مبتلا شده باشند.
نظر کاربران
حالا فهميدين كه چرا نرخ سكته در ايران اينقدر زياد شده ؟؟؟؟؟؟؟؟
بله ، بخاطر شادي و شادماني زياده !!!!!!!!!!!!!!!!
تازه ، زياديش سرطانزا هم هست !!!!!!!!!
شما که مقاله مینویسی انگار خودت نمیخونیا!!!!!بابا این چه ربطی به سکته بدلیل شادی داشت؟ طبق امار مقاله ای که کپی کردی 96 درصد سکته قلبی بدلیل اتفاقات ناراحت کننده و استرس از نوع منفی هست. حتما تیتر زدی تا یه وقت نکنه مردم شب عیدی زیادی شاد بشن سکته کنن، هااان؟