امید ملی با مشارکت حداکثری
سیدرضا صالحیامیری-رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی در روزنامه شرق نوشت: با پایانیافتن مهلت رقابت انتخاباتی و تلاش و تکاپوی نامزدها و جریانهای سیاسی برای معرفی هرچه بیشتر خود به افکار عمومی و اقناع مردم به رأیدادن، اکنون نوبت ملت است که از حق ارزشمند خود برای انتخاب بهترینها و تعیین سرنوشتی بهتر استفاده کند.
همه ما به این آیه قرآن کریم معتقدیم که «ان الله لایغیر ما بقوم حتی یغیروا ما بانفسهم» (خدا وضع و حال هیچ قومی را تغییر نخواهد داد، مگر آنکه انسانها خودشان وضع و حال خویش را تغییر دهند)؛ به گمان من بهترین مسیر برای تغییر و بهبود اوضاع کشورمان، حضور پای صندوقهای رأی است. حضور پرشور و امیدوارانه مردم در انتخابات، علاوه بر آنکه به ناامیدی و یأس دشمنان بیرونی و بدخواهان داخلی میانجامد، موجب تقویت انسجام ملی، ارتقای سرمایه اجتماعی و افزایش اعتماد مردم به نظام میشود.
همدلی و همنوایی ملی در وضعیت کنونی، مهمترین پشتوانه برای دولت است تا در فضای مثبت شکل بگیرد و پس از اجرائیشدن برجام، گامی اساسی و محکم برای برجام ٢ بردارد که همان تقویت انسجام داخلی و تلاش برای ارتقای سطح زندگی مردم و رضامندی شهروندان است. خانه ملت با رأی همه مردم بنا میشود و هر چقدر آرای بیشتری در صندوق ریخته شود، این خانه محکمتر خواهد شد. مطمئنا مجلسی که با رأی بیشتر مردم شکل بگیرد، خانه بهتر و امنتری است. همه ما میدانیم که در شرایط حساس کنونی، ایران و ایرانی به خانه و سرپناهی مستحکم و مقاوم نیاز دارد.
پس با وجود برخی ناخرسندیها از فرایند احراز صلاحیتها، باید فردا در انتخابات شرکت کنیم. رأی فردای مردم از سر آگاهی و دوراندیشی و با درک مصالح و منافع ملی، نشانگر میزان عقلانیت و توسعهیافتگی جامعه خواهد بود. جامعهای که در پی توسعه و پیشرفت باشد، از صندوق رأی قهر نمیکند. قهر با صندوق راهحل نیست. درست است که انتخابات یک حق است، باید توجه کنیم که اگر از این حق در زمان مناسب خود استفاده نکنیم، به عنوان یک سرمایه برای ما باقی نمیماند و ارزش افزودهای ندارد. همانطور که اگر میوه درخت به موقع چیده نشود، از بین میرود. استفادهنکردن از این حق، برای هر گروهی، در واقع فرصتی را برای رقیبش ایجاد میکند و راه برای ورود او باز میشود. بنابراین باید فرایند توسعه را از صندوقهای رأی آغاز کنیم.
من بدیلی برای صندوق رأی نمیشناسم و آن را بهترین راه گفتوگو، تعامل و طرح مطالبات و استیفای حقوق ملت میدانم. ملت اگر حرف خود را پای صندوق رأی نزند، در شرایط دیگر گفتوگو ممکن نیست یا حداقل با دشواری و هزینههایی روبهروست. معتقدم قهر با صندوق رأی فضای منازعه و مناقشه را در پی خواهد داشت و اتفاقا مشارکت حداکثری در انتخابات به انسجام و تفاهم میانجامد. از سوی دیگر اکثر مردم به نقش مهم مجالس خبرگان و شورای اسلامی در مقاطع حساس واقفند.
مجلس با رأی تاریخی خود به تصویب برجام، مسیر حرکت دولت تدبیر و امید را قوام بخشید و در مجلس آینده هم تدوین برنامه ششم توسعه کشور با آرای نمایندگان ملت رقم خواهد خورد. مجلس خبرگان خطیرترین وظیفه در نظام، یعنی انتخاب رهبری، را عهدهدار است. پس اگر به فکر آینده بهتریم، اگر به سرنوشت خود و فرزندان این میهن حساس هستیم و اگر به نقش مجلس در تدوین قوانین کشور واقفیم، باید به سمت صندوقهای رأی بشتابیم. همه ما فردا با امید و انگیزه به سمت صندوقهای رأی گام برمیداریم تا در ساختن ایرانی آبادتر سهیم باشیم
ارسال نظر