صفائی فراهانی:
الان باید بین بدتر و بدترین انتخاب کنیم
نماینده مجلس شورای اسلامی در دوره ششم با بیان اینکه در کشورهای جهان سوم نمیتوان به دنبال مجلس ایدهآل بود، گفت: در کشورهای جهان سوم مجلس فقط میتواند سخنگوی مردم باشد و مجلس ششم از این نظر مجلس خوبی بود.
وی افزود: از سال ۷۸ که مجلس ششم شکل گرفت و دولت اصلاحات نیز روی کار بود تغییرات استراتژی رخ داد و میتوان گفت که اگر امروز از مواضع سیاسی علی مطهری به عنوان نماینده مجلس راضی هستید در مجلس ششم با علی مطهری حضور داشت که واقعا هر اقدامی که خواست مردم بود و به نفع مردم نبود در تریبونهای مجلس به آن پرداخته میشد.
صفائی فراهانی عنوان کرد: طبیعی است اگر به عنوان یک دانشجو و یا یک پژوهشگر به دنبال این هستید که در یک کشور جهان سومی که احزاب آن امکان فعالیت چندانی ندارند مجلس بتواند کار بسیار زیادی انجام دهد امکانپذیر نیست ولی همین که نمایندگان مردم حرف مردم را انعکاس دهند بهترین انتخاب مردم صورت گرفته است.
نماینده دوره ششم مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در یک کشور جهان سوم مجالس فقط میتوانند سخنگوی مردم باشند و امکان تغییرات بنیادی در مجالس کشورهای جهان سوم وجود ندارد بنابراین باید در حد خود از مجلس توقع داشته باشیم.
وی با بیان اینکه اگر مجلسی خلق کنیم که زبان گویای مردم باشد بزرگترین دستاورد رخ داده است، عنوان کرد: اگر عملکرد مجلس ششم تا امروز تداوم داشت امروز احزاب در کشور شرایط دیگری داشتند و آنگاه میتوانستیم از مجلس دهم توقع دیگری داشته باشیم، مجلس ششم در حد مجالس کشورهای جهان سوم بسیار خوب عمل کرد ولی با مجلس ایدهآل فاصله بسیاری داشت.
وی اضافه کرد: مجلس ششم به نسبت وضع قوانین به طور نسبی موفق بود به طوری که رئیس اتاق بازرگانی ایران که یک اصولگرا بود و ۲۴ سال در این سمت فعالیت داشت مجلس ششم را با کارآمدترین مجلس دوران مسئولیتش برشمرد.
صفائی فراهانی در رابطه با عملکرد شورای نگهبان در دورههای اخیر گفت: قبل از انقلاب به صورت غیررسمی سه نفر به عنوان رئیس کل بازرسی شاهنشاهی، رئیس ساواک و وزیر دربار بر عملکردها نظارت میکردند که پس از انقلاب زمان نوشتن قانون اساسی این بحث پیش آمد که دولتها معمولا در کار مجلس دخالت میکنند و برای اینکه مردم از گزند دولتها رها شوند بحث نظارت در وظایف شورای نگهبان قرار گرفت ولی مسئله، عکس شد یعنی نظارت بر دخالت دولتها صورت نمیگیرد.
وی اضافه کرد: تا مجلس سوم این مسئله وجود نداشت و در مجلس سوم امام خمینی کمیتهای را برای رسیدگی به موضوعی که رخ داده بود تشکیل دادند که نظر کمیته مخالف نظر شورای نگهبان بود و آرای شورای نگهبان ابطال شد ولی از مجلس سوم به بعد بحث احراز صلاحیتها مطرح شده است، در حالی که در قانون اساسی اصل صلاحیت بر برائت است.
وی ادامه داد: احراز صلاحیت به یک ابزار سیاسی تبدیل شده که امروز هر کس را میخواهند میتوانند عدم احراز صلاحیت کنند و بحث رد صلاحیت هم مطرح نیست بلکه عنوان عدم احراز صلاحیت را مطرح میکنند.
صفایی فراهانی عنوان کرد: ۴ مرجع (قوه قضاییه، ثبتاحوال، وزارت اطلاعات و نیروی انتظامی) برای برائت کاندیداها مطرح شده است تا نظرشان را در رابطه با پروندههای افراد به شورای نگهبان اعلام کنند و اگر پروندهای در این ۴ مرجع نداشتند یعنی صلاحیت دارند در حالی که شورای نگهبان این قانون را رعایت نمیکند و نگاه سیاسی غالب بر کشور پس از سال ۷۸ به این صورت شده است، حتی معتقدم سال ۹۲ هم از دستشان در رفت و اگر فکر میکردند رای مردم این است جلویش را میگرفتند.
وی ادامه داد: رای مردم در سال ۹۲ یک حادثه نبود بلکه ملت حضور پیدا کردند و مثل سال ۷۶ رای خود را اعلام کردند، در سال ۷۶ نیز تا اواسط اردیبهشت ۷۶ ما فکر نمیکردیم خاتمی بیش از ۶ یا ۷ میلیون رای بیاورد و در همان زمان در مسجد شاه ۱۵ خرداد برای خاتمی سخنرانی برنامهریزی کردیم که بسیار شلوغ شد.
صفایی فراهانی خطاب به داشنجویان حاضر در سالن برگزاری میزگرد گفت: در کوچه و محله خود مردم را تشویق کنیم که رای دهند زیرا با رای دادن شما میدان از دست مخالفانتان خارج میشود، شما دو بار تجربه موفق و روشن با رای دادن داشتید، به سال ۹۲ برگردید و ببینید از تعداد کسانی که صلاحیتشان برای ریاست جمهوری تایید شده بود چندنفر اصلاحطلب و چند نفر اصولگرا بودند، اصلا تصور میکردید که روحانی پیروز شود؟ پس به رای خودتان احترام بگذارید و سعی کنید همه را تشویق کنید که هفتم اسفند ماه پای صندوقهای رای بروند.
نماینده دوره ششم مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: با فرار از صندوقهای رای فرصت میدهید که مخالفانتان هر کاری که دلشان میخواهد انجام دهند.
وی در پاسخ به سوالی در رابطه با حضور افرادی مانند ریشهری و دری نجفآبادی در میان اصلاحطلبان گفت: اگر بخواهیم مته به خشخاش بگذاریم حضور این آقایان را نمیتوان توجیه کرد.
صفائی فراهانیصفائی فراهانی افزود: دیروز در مجلسی بودم که میگفتند زمانی باید بین بد و بدتر انتخاب میکردیم ولی حالا بین بدتر و بدترین باید انتخاب کنیم.
وی در رابطه با اینکه برخی افراد میخواهند انتخابات را تحریم کنند، گفت: باید ببینیم با تحریم انتخابات چه چیزی عایدمان میشود، جناح سنتی در ایران یک کف رای دارد که آن هم حدود ۱۵ درصد است و اگر شما به صحنه نیایید این فرصت را به آنها میدهید که با حداقل رای وارد صحنه شوند. همانطور که در شورای تهران زمانی که مردم با انتخابات قهر کردند نفر دوم شورا با ۲۰۰ هزار رای پیروز شد.
نماینده دوره ششم مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: ممکن است شما با یک طرح مشکل داشته باشید. این مسئله ایرادی ندارد ولی مسائل بزرگتر را ببینید و رای دهید، اگر بخواهیم مته به خشخاش بگذاریم همه ما دچار عیب هستیم.
وی با ارائه مثالی در رابطه با مقایسه ایران با کشورهای غربی در زمانهای گذشته در مقایسه با کشور افغانستان در حال حاضر گفت: این گونه بحثها که مطرح میشود مردم جوک میسازند در حالی که این مسائل گریهآور است که ما در سالهای گذشته با کشورهای غربی و پس از آن با کره و ژاپن مقایسه میشدیم ولی الان باید خود را با افغانستان مقایسه کنیم، بسیاری از بحثهایی که برایش کف میزنید گریهآور است.
وی ادامه داد: در کشور ما این همه غارت شده است مردم جوک میسازند، این مسائل فساد نیست بلکه غارت است و گریه دارد.
صفایی فراهانی افزود: وضعیت مجلسی که سه دوره بر کار دولت نهم و دهم نظارت می کرد و نتیجه نظارتها فساد مالی بود گریهدار است.
نماینده دوره ششم مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: من نه امروز و نه هیچ روز دیگری نمیخواهم نماینده شوم حتی در زمان میانی مجلس ششم میخواستم استعفا دهم زیرا گفتم ما کارایی نداریم ولی خاتمی گفت جواب مردم را چه میدهی؟
وی خطاب به حضار داخل سالن گفت: شما هم اگر به دنبال مجلس ایدهآل هستید امکان ندارد زیرا یک مجلس ایدهآل باید مجلسی مبتنی بر حزب باشد تا بتواند کمک فکری بگیرد، زمانی مجلس میتواند کار کند که یک اتاق فکر پشت سرش باشد. کار کردن فرضی در مجلس کارایی ندارد.
نظر کاربران
دست مريزاد به آقاى صفايي که با آنهمه فشارات مردانه در صحنه حضور دارند و
و از حداقل فرصت ايجاد شده براى بيان نظرات و روشنگرى استفاده مي نمايند
يادى هم کنيم از آقاى تاج زاده که مردانه پاى عقايدش وايستاده
منم موافقم ، مجلس ایده ال واقعا یک رویاست ، ما فقط همون بد رو به جای بدتر انتخاب کنیم کافیه
خُب ، چه كاريه ، اصلا ؟!
ولی سخنان واقدامات آنان نشان میداد نماینده مردم نبودند چون بیشتر حرفهای بیگانه پسند میزدند نه حرفهای مردم پسند
همیشه بین بد و بدتر
یه بار نشد بین خوب و بد آخه تا کی