اولین پیام سوئیفت مخابره شد
نخستین پیام سوئیفت بانک توسعه صادرات در پسابرجام دوشنبه توسط علی صالح آبادی مدیرعامل این بانک مخابره شد.
به گزارش شامگاه دوشنبه روابط عمومی بانک توسعه صادرات، از دوشنبه به طور رسمی ارسال و دریافت پیام های کارگزاری و برقراری روابط رمزی برای انتقال پیام های مالی فراهم می شود.
به گفته مسئول سوئیفت بانک توسعه صادرات، بدیهی است ارسال و دریافت پیام های مالی پس از برقراری روابط کارگزاری بین بانک توسعه صادرات و بانک های سراسر جهان امکانپذیر خواهد بود.
یکتا جعفری یادآورشد: به دنبال توافق هسته ای و لغو تحریم های اتحادیه اروپا، رایزنی های بسیاری از سوی سرگروه شبکه سوئیفت بانک های کشور در بانک مرکزی باهدف بازگشت این شبکه به نظام بانکی، با مقام های سازمان جهانی سوئیفت انجام شد.
وی به دریافت ایمیل از سازمان جهانی سوئیفت برای آغاز روابط رمزی این بانک اشاره کرد و گفت: تلاش ها و رایزنی های مسئولان بانک مرکزی در این زمینه سبب شد پروسه متداول سه ماهه برای ارسال و پذیرش درخواست پیوستن به این شبکه ابتدا به یک ماه و سپس به ۱۵ روز کاهش یابد و سوئیفت بانک های تحریم شده به طور همزمان باردیگر به شبکه یاد شده متصل شوند.
جعفری یادآورشد: در سال ۲۰۱۲، کدهای سوئیفتی بانک توسعه صادرات و شعب تابعه به دلیل تحریم از این شبکه حذف شدند؛ در حال حاضر به دلیل رفع تحریم ها، بار دیگر کدهای سوئیفت با آدرس های سابق باردیگر فعال شده اند.
وی افزود: امروز با ارسال این پیام توسط صالح آبادی، به طور رسمی، اتصال مجدد بانک توسعه صادرات به شبکه جهانی سوئیفت کلید خورد.
سوئیفت (SWIFT) مخفف کلمات (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) همان جامعه جهانی ارتباطات مالی بین بانکی است. سیستم سوئیفت برای ارسال و دریافت هرگونه پیام ارزی در بین واحدهای ارزی بانک های داخل کشور و بانک های خارج از کشور مورد استفاده قرار می گیرد.
در حال حاضر بیشتر بانک های داخلی ایران از طریق خطوط Leased یا ماهواره به یک مرکز به نام SAP در بانک مرکزی متصل شده و از طریق سیستم ماهواره ای پیام ها را برای بانک های مورد نظر ارسال می کنند. این سیستم برای سرعت بخشیدن به انجام معاملات ارز و جلب رضایت مشتریان و همچنین هماهنگی تمام عملیات ارزی در سطح جهانی با استفاده از یک نرم افزار استاندارد مورد توجه واقع شده است.
نخستین هدف سوئیفت جایگزینی یک روش یکپارچه و استاندارد بین المللی برای تبادل مالی و حذف روش های ارتباطی غیر استاندارد کاغذی یا از طریق Telex بود.
در حال حاضر بیش از هفت هزار موسسه در ۱۹۷ کشور جهان عضو این انجمن هستند. در سال ۲۰۰۱ بیش از ۱.۵ میلیارد پیام از طریق سیستم سوئیفت در سطح جهان مبادله شده است.
ارسال نظر