عکسی از ۲۲ بهمن که سوژه خارجی ها شد
این روزها تناقض بین نوشته روی لباس یک جوان ایرانی که در راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال شرکت کرده بود با شعاری که در دست دارد، خوراک رسانههای خارجی شده است، اتفاقی که به گفته یک کارشناس فرهنگی، ناشی از ناآگاهی جوانی است که عکس آن منتشر شده است؛ نه یک موضوع عمومی.
دو نوجوان ایرانی که در راهپیمایی با شکوه ۲۲ بهمن شرکت کردهاند، تصویر شعار (مرگ بر آمریکا) را در دست دارند، در حالی که یکی از آنها لباسی را که روی آن به انگلیسی نوشته شده (من عاشق نیویورک - با حروف مخفف N Y - هستم) بر تن دارد.
عضو ارشد کارگروه فرهنگ و هنر در این باره به خبرنگار ایسنا، میگوید: وقتی عکس شهدا را روی لباسها چاپ میکنند، برای مثال عکس شهید همت روی لباس میتواند یک الگو باشد. ما میتوانیم در تولید لباسهایی که الگو هستند طوری تبلیغ کنیم که جوانان برای پوشیدن آن اشتیاق داشته باشند؛ نه اینکه به آنها بقبولانیم که باید فلان لباس را بپوشید.
او میافزاید: ما نمیتوانیم بگوییم در این زمینه تولیدکنندگان یا طراحان مقصر هستند، چرخهی تولید ما باید درست شود و برای اصلاح آن نقش تبلیغاتی صداوسیما موثر است. از طرفی اگر صداوسیما هر چه تبلغ کند اما تولید نباشد، چه فایدهای دارد؟! باید هنگامی که تبلیغ میشود، جایگزین آن هم نشان داده شود. وقتی به شما میگویند فلان کتاب را نخوان، قطعا کتاب دیگری را جایگزین میکنند. لباس هم به این شکل است، اگر ما به مردم میگوییم فلان لباس را نپوش، باید جایگزینی هم برای آن داشته باشیم.
عضو ارشد کارگروه فرهنگ و هنر اضافه میکند: اگر پوشش دیگری را جایگزین لباسی که تن این برادرمان است میکردیم قطعا او این لباس را نمیپوشید، چون اعتقادش شعاری است که در دستش گرفته نه آن لباسی که پوشیده است. دشمن هم از ناآگاهی آدمها سوءاستفاده میکند و این طور برداشت میکند که قطعا کسی این برگه را دست جوان داده و گفته حالا برو عکس بگیر.
کلانتری سپهر میگوید: در این زمینه نمیتوانیم بگوییم چه کسی مقصر است. به عقیده من هنرمندان تئاتر و خبرنگاران بهترین تصحیح کننده نظام رفتاری، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی جامعه هستند و آنها میتوانند در این زمینه نقش مهمی را ایفا کنند.
بنیاد ملی مد و لباس ایرانی - اسلامی در سال ۹۱ به منظور حفظ و تقویت فرهنگ و هویت ایرانی- اسلامی ، ارج نهادن، تبیین، تثبیت و ترویج الگوهای بومی و ملی، هدایت بازار تولید و عرضه البسه و پوشاک براساس طرح ها و الگوهای داخلی و نیز در جهت ترغیب مردم به پرهیز از انتخاب و مصرف الگوهای بیگانه و غیر مأنوس با فرهنگ و هویت ایرانی تشکیل شد. با آنکه این بنیاد نوپا تلاش میکند فرهنگ و هویت ایرانی- اسلامی را در زمینه پوشش تقویت کند اما به نظر میرسد بدون کمک ارگانهای دیگر نمیتواند این امر را محقق کند.
نظر کاربران
از ماست که بر ماست !
پاسخ ها
این عکس کلی معنی داره؛ 1- مرگ بر آمریکا، ولی عشق است نیویورک!، 2- مرگ بر آمریکا، اگه نذاری برم نیویورک!!، 3- مرگ بر آمریکا، ول به امید عکس دو نفره تو نیویورک!، 4- مرگ بر آمریکا، منهای شهر باحال نیویورک!، 5- مرگ بر آمریکا، مگه ما دوتا چمونه نریم نیویورک!!!....؛
منم همینطور
کم عقلها.
شایدم اسم دوستشه ! نیلوفر
همينا رو ميبينيد ؟ اگه گرين كارت بگيرن سينه خيز تا امريكا ميرن
کارشناس ! بدترش کرد میگه این جوان نا آگاه بوده
پاسخ ها
دقيقا منم داشتم به همين فكر ميكردم
اومد ابروشو درستش كنه زد چشمش هم كور كرد :))
اتفاقا خیلی عکس معنی داری هستش یعنی اینکه ما با دولت آمریکا مشکل داریم نه با کشور آمریکا .
سلام.آخه نویسنده محترم ایسنا و بقیه کارشناسای محترم روی پیراهن نوشته نیویورک رو دوست دارم ننوشته که سیاست غلط آمریکارو دوست دارم. مثل این میمونه که کسی تو امریکا باسیاستهای ایران مخالف باشه و نتونه شهر تهران رو دوست داشته باشه. اصلا هیچ ربطی نداره به هم به نظر من.
اینا همون کسانی هستن که پاسپورت امریکا هم دارن ولی صداشون از همه بلندتر دقیقا از پاپاهای عزیزشون یاد گرفتن یه روز مرگ بر..میگن بقیه سال رو هم در سواحل میامی کیف میکنن.
خدایی هم خیلی سوژه ست تناقض وحشتناکش پیرامون خودشو هم برده زیر سوال !
به نظر من که واقعیت جامعه همینه
اين موضوع خيلي جاي بحث و كند و كاو داره....ادم به فكر فرو ميره كه خدايا يعني جووناي ما اينقدر سطحي و طوطي وار رفتار ميكنن ؟؟؟؟
واقعا اين جور آدما چه جور عقيده يا مشي براي رفتار و زندگيشون انتخاب كردن ؟؟؟؟
واقعا باید یک فکری برای این مسئله بشه،خیلی از این ارم ها و نوشته های روی لباس ها تبلیغ یه فرقه یا فرهنگ غلط یا توهین به مقدسات هست،که اکثر کسایی هم که اینطور لباس هارو میپوشن اطلاعی از معنی اون حرف یا ارم رو نمیدونن،جنگ نرم که میگن همینه،باید مقابله کنیم.
پاسخ ها
خوب مگه چيه منم نيويورك رو دوست دارم
خب جوونی که انقد ناآگاهه تا حدی که مفهوم عبارت انگلیسی رو نمی دونه نشون دهنده وضع سواد است .
خدا کنه که این جوونا کارشون سهوی بوده باشه چون اگه عمدی در کار باشه موضوعی بسیار تکان دهندست که حتی تصورش هم وحشتناکه.....
به نظر من که این بچه ها به خوبی مفهوم عبارتی که روی پیراهن نوشته شده رو می دونن و میخوان با این کارشون بگن که ما با سیاست های غلط دولت آمریکا مشکل داریم ولی با مردم و جامعه انسانی آمریکا که نماد پیشرفت و توسعه است مشکلی نداریم.
آقا جان به نظر بنده پسررو پیدا کنید و اعدام کنید تا درس عبرتی بشه برای مردم:-)
خخخخخخخخخخخخخخع
آبرومون رفت
بچه ها اول معنی کلام بروی لباسها را بپرسید ...
بابا چقدر سخت میگیرین حالا بیچاره یه سفری به نیویورک همراه با باباجونش داشته این لباس رو خریده معنیش رو هم نمیدونه چیه پوشیده...... بگیم مرگ بر آمریکا شاید خدا خواست پای ما هم به اونجا وا شد
پاسخ ها
jتو معنیش رو میدونی اون نمیدونه!!!!
انسان هر چیزی رو زیاد تکرار کنه و بهش فکر کنه ،همون چیز میاد سراغش. بهتره که مردم ما از این فرهنگ سخیف مرگ بر فلانی گفتن دست بردارن. چون حتما بهش دچار میشن. و بجاش ابراز محبت بکنن به همه.تا هم طرف شرمنده بشه و هم مردممون انرژی مثبت بگیرن.
پاسخ ها
مثلا بگن دستتون درد نکنه این همه سال تحریممون کردین!!!
چه طور معنی عبارت روی کاغذ( به انگلیسی نوشته شده) را می دانند و روئ لباس را نمی دانند و اکثر نوجوانان امروزی انگلیسی را (حداقل کلمات ساده ترش را) می دانند و احتمالا با علامت قلب که آشناست ؛ حتما از هنگام خرید لباس؛ معنی آن را دانسته اند!
یعنی: من دوست دارم نیلوفر را (اسم دوست دخترش را)
یا من دوست دارم نیلی را !!!!
یا من دوست دارم نازنین یادگار را !!!
عجب سوتی ها ها ها
دلم برای پسره میسوزه