حاشیه نگاری بر اختتامیه جشنواره فیلم فجر
سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر در حالی به پایان رسید که علی رغم برپایی مراسمی بی حاشیه و بدون سخنرانی اما ورود به محوطه برج میلاد و سالن با دشواری و بی نظمی زیادی همراه بود و طولانی شدن زمان ورود منجر به درگیریهای لفظی شد.
مدعوین به مراسم اختتامیه برای ورود به تونلی که در روزهای برگزاری جشنواره به عنوان فرش قرمز استفاده می شد با مشکلات زیادی مواجه بودند و با وجود همه سختگیریهایی که صورت گرفت اما باز در مقابل در ورودی افراد زیادی بدون کارت حاضر بودند.
وجود یک انسان که شمایل موجوادت فضایی را داشت در محوطه برج جلب توجه میکرد که در پشت آن پوشش محمد شیروانی کارگردان سینما قرار داشت که برای فیلم جدیدش در تجربهای متفاوت تک تک با برخی از حاضران صحبت میکرد و تصویر میگرفت.
مراسم بدون تاخیر در ساعت ۱۹ آغاز شد و حضور تعداد زیادی از حاضران که در راهروهای سالن ایستاده بودند، بینظمیهایی را در ابتدای مراسم بوجود آورده بود.
از نکات ویژه این مراسم مشخص کردن شماره صندلی در کارتهای دعوت بود و صندلیهای خالی در ابتدای برنامه، نشان از پشت در ماندن مدعوین داشت.
دبیر جشنواره برخلاف مرسوم، سخنرانیاش را در قالب پیامی صوتی پخش کرد که جذابیتی نداشت.
از ویژگیهای اختتامیه می توان به دکور متفاوت آن اشاره کرد که با ال ای دی آماده شده بود و فضای متفاوتی را ایجاد کرده بود، خصوصا هنگام اجرای برنامه موسیقی پخش تصویر نوازندگان که قبلا ضبط شده بود در اطراف سن جلب توجه میکرد.
بر خلاف مراسمهای دیگر اعضای هیات انتخاب و داوران به صورت تصویری معرفی نشدند.
از میان داوران بخشهای مختلف که به روی سن حاضر شدند حبیب احمدزاده و سامان مقدم حضور نداشتند.
در حالیکه سالهای گذشته شبکه های رادیویی اقدام به پخش زنده مراسم میکردند اما این دوره ظاهرا تنها از رادیو ایران پخش شد و به گفته سلوکی سامانه رایتل هم اقدام به پوشش برنامه کرد.
ابراهیم حاتمی کیا نامی بود که علی رغم عدم حضورش بارها در روی سن توسط برگزیدگان تکرار شد و شجاعی و اسلامی نیز سیمرغهایشان را به او تقدیم کردند.
برای سودای سیمرغ بهرام رادان هم برای اجرا به روی سن حاضر شد و همراه با سلوکی نامزدها و برگزیدگان را اعلام کردند.
نوید محمدزاده از بازیگرانی بود که اعلام نامش با تشویق زیادی همراه شد و برخی از تماشاگران هم با ابراز احساسات پرداختند.
محمدرضا دلپاک برگزیده بخش صدا در حالی که به شدت تحت تاثیر قرار گرفته بود، جایزهاش را به یداله نجفی صدابردار فقید سینما تقدیم کرد.
از دیگر ویژگیهای مراسم این دوره می توان به عدم اهدای دیپلم افتخار اشاره کرد.
اعلام نام بازیگران پیشکسوت سینما که پرستویی آنها را پنج تن بازیگری خواند با تشویق زیادی همراه شد.
علاوه بر مسئولان که سخنرانی نداشتند هیچکدام از داوران هم پشت میکروفون نرفت و بیانیهای هم قرائت نشد.
در بخش هایی از جمله اعلام نامزدهای بهترین کارگردانی به اشتباه نام نامزدهای کارگردانی نگاه نو در ال ای دی ها نقش بست.
محمد رضا علیقلی، حبیب والی نژاد و رضا تیموری برگزیدگانی بودند که در مراسم حضور نداشتند.
جوایز هر بخش توسط هیات داوران اهدا شد و برای فیلم نگاه ملی جنتی، ایوبی، حیدری و صدری مدیر رایتل به روی سن آمدند و برای سیمرغ مردمی هم میرکریمی به جایزه دهندگان اضافه شد.
داورانی که برای اهدای جایزه حضور داشتند در بخش سودای سیمرغ ابوالحسن داودی، محمد داودی، مجتبی راعی،سیدجمال ساداتیان، منوچهر شاهسواری،مهدی فخیمزاده و نیکی کریمی؛ در بخش نگاه نو حمید فرخنژاد، مهتاب کرامتی و مهدی کرمپور و در بخش مستند؛ آزاده بیزارگیتی،امیرتاجیک،محمدرضا اصلانی،معین کریمالدینی و احمد ضابطی جهرمی بودند و در بخش انیمیشن، روانبخش صادقی،محمد علی صفورا، گلپایگانی و در هنر و تجربه شهرام مکری و سیفالله صمدیان حضور داشتند.
این مراسم که بدون سخنرانی و آیتمهای اضافه با ریتیمی تند پیش رفت در ساعت ۲۱ و ۲۰ دقیقه به پایان رسید.
برخلاف دورههای گذشته حاضران بدون صرف شام سالن میلاد را ترک کردند.
ارسال نظر