۲۹۳۵۳۶
۲ نظر
۵۰۱۱
۲ نظر
۵۰۱۱
پ

زن هفت هزار ساله تهرانی عفونت دارد

گروه انگل‌شناسی و قارچ شناسی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران بررسی‌های پالئوپارازیتولوژیک را روی بقایای بیولوژیک حاصل از اسکلت بانوی هفت هزارساله انجام داد.

خبرگزاری مهر: گروه انگل‌شناسی و قارچ شناسی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران بررسی‌های پالئوپارازیتولوژیک را روی بقایای بیولوژیک حاصل از اسکلت بانوی هفت هزارساله انجام داد.

غلامرضا مولوی سرپرست تیم مطالعاتی گفت:پس از یک سال مطالعات انگل شناسی بر روی بانوی میانسال هزاره پنجم قبل از میلاد عفونت انتروبیازیس (آلودگی به کرم انتروبیوس ورمیکولاریس) تشخیص داده شد. این آلودگی انگلی حاکی از زندگی جمعی در اماکن سربسته است و انتقال آن در بین اعضای خانواده به سادگی و بصورت مستقیم صورت می‌گیرد.

مولوی تصریح کرد: آغاز مطالعات بین رشته‌ای و استفاده از دانش و تخصص گروهی، می‌تواند دریچه‌های جدیدی را فراروی دانشجویان و دانش پژوهان علوم پزشکی و بهداشت کشور باز کند.

وی گفت: به تازگی با همکاری بین پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و پژوهشکده باستان‌شناسی کشور، دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران از یک سو و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران از سوی دیگر، شاهد انتشار نتایج منحصر به فردی در پالئوپارازیتولوژی بوده‌ایم.

مولوی با اشاره به انجام این مطالعات توسط تیمی متشکل از متخصصان میان رشته‌ای انجام شده گفت :نتیجه این بررسی‌ها در مجله تخصصی Parasite & vector به چاپ رسیده که هم اکنون بصورت آنلاین در اختیار علاقه مندان است وادامه این گونه مطالعات با استفاده از تکنیک‌های مدرن می‌تواند به نتایج ارزشمندی در آینده منتهی شود.

مشاهده تکه‌های سفال توسط مهسا وهابی دانشجوی کارشناسی ارشد رشته باستان‌شناسی در میان حفاری‌های فاضلاب چهار راه مولوی در سال گذشته کاوش‌های اضطراری باستان‌شناسی را به همراه داشت که به کشف اسکلت بانوی ۷ هزار ساله منجر شد.

پس از شروع طرح لوله‌گذاری شرکت فاضلاب تهران حدفاصل میدان های محمدیه تا قیام و کشف آثار گوناگون زیر سطحی، مستندسازی شواهد گذشته و عملیات گمانه زنی باستان شناختی در کنار اسکلت ۷ هزار ساله، بقایای دومین اسکلت انسانی که احتمالا مربوط به همان بازه زمانی بود نیز کشف شد.

مدتی پس از کشف اسکلت کارشناسان پژوهشکده‌ باستان‌شناسی پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری موفق شدند چهره‌ این بانو را بازسازی ومحل رابرای کار انتقال اسکلت آماده کنند.

در این اقدام، نخست اسکلت به صورت فتو اسکن مستندنگاری شد و تصاویری که به دست آمد با استفاده از رایانه به صورت نقشه فتوگرامتری شامل نقطه، خط و سطح پوششی از اسکلت درآمد‌ و در مرحله‌ بعدی نقشه اسکلت تبدیل به اطلاعات سه بعدی شد و همه‌ بخش‌های آن حجم‌دار شدند.

سپس اسکلت بانوی ۷هزارساله تهرانی پس از شناسایی ژنتیک، مستند سازی، اسکن نوری و تحکیم سازی توسط مرمت‌گران پژوهشکده حفاظت و مرمت برای انتقال به موزه ملی در یک محفظه شیشه‌ای قرار گرفت.

هم اکنون بانوی ۷ هزارساله که نماد قدمت کلانشهر تهران به شمار می آیدبه همراه قطعاتی از آثار کشف شده در بازار تهران، درموزه ملی نگهداری می‌شود.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    یکبار برنامه ای بود کارشناس برنامه گفت ببنید این کوه مشخصه که قبلا زیر آب بوده چون بقایای یک لاکپشت کوچک در اینجاست
    یک روستایی که باهش بود گفت نه اینو کلاغی چیزی آورده .........
    حالا اینم اینجوری نباشه

  • بدون نام

    کمی فکر کنیم من این مقاله را خوانده بودم ولی نمونه برداری فقط از اطراف ناحیه لگن اسکلت انجام شده کجای ایم کار میتونه معتبر باشه هزار دلیل میتونه باعث الودگی تخم انگل این قسمت از خاک باشه یعنی از 7 هزار سال قبل تا الان این قسمت از اک هرگز بادی بارانی افتابی زلزله ایی .... نخورده است ؟!!! و خاک از ان زمان تا الان دست نخورده باقی مانده ؟؟؟ موقعی که کارگران حفاری میکردند و هنوز اسکلتی کشف نشده بوده تمام اصول استریل اطراف اسکلت رعایت شده ؟؟؟ این علمی که تاریخ و انگل با هم بررسی میشوند روی اجساد مومیایی ارزش دارند که از درون مقبره با هزار تکنیک کشف میشوند و بعد تکنیکهای پزشکی برای شناسایی نوع بیماری و مرگ بکار میرود مانند سیتی اسکن و رادیولوژی .... از جسد مومیاییی یا نهایتا فسیل ... نه این که خاک اطراف اسکلتی که کلی ادم و.. اطرافش بود ه اند و بعد نمونه برداری انجام شده و جواب ازمایشات هم تخم انگلی بوده است که همه جا یافت میشده است !!!
    حالا اگه میتونستند ثابت کنند تخم انگل هم مربوط به 7 هزار سال قبل بوده یک چیزی
    نه که انگل مربوط به چند سال قبل بوده است.

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج