واکنشها به حاشیه های «معتمدآریا»
پس از اتفاقاتی که یکشنبه هفته گذشته در کاشان برای فاطمه معتمدآریا رخ داد و عدهای از دلواپسان با بیاحترامی و اغتشاش، مراسم نقد فیلم «یحیی سکوت نکرد» را با حضور فاطمه معتمدآریا برهم زدند، هنرمندان و مسئولان مختلف نسبت به این هتک حرمت واکنش نشان دادند.
علی جنتی اعتراض کرد، میرکریمی به امامجمعه کاشان نامه نوشت و در آخرین واکنشها، شهیندخت مولاوردی، مشاور رئیسجمهور در امور زنان، حجتالله ایوبی، رئیس سازمان سینمایی و سیدمحمد بهشتی از مدیران سابق سینمایی و عضو شورایعالی میراث فرهنگی و گردشگری نیز نسبت به این حادثه بیتفاوت نبودهاند. حجتالله ایوبی، رئیس سازمان سینمایی نیز اتفاقات یکشنبه پیش کاشان را چنین متهم کرد: «جمهوری اسلامی ایران پرچم گفتوگو را در جهان برافراشته.
جهانِ خسته از بیمنطقی و جنگ، از ایران اسلامی آیین سخنگفتن میآموزد؛ و جای تأسف است که در سرزمین سخن، در سرزمین جادلهم بالتی هی احسن، ساز دشنام و بیمنطقی کوک شود و فریاد جهل بر سر بانوی مهربان سینمای ایران، معتمدآریا، کشیده شود. بیگمان اقدامات خودسرانه اینگونه، ضد منافع ملی و رویارویی با آرمانهای نظام جمهوری اسلامی است. بالارفتن از دیوارهای سیاست و فرهنگ در این روزگار، تنهاوتنها خوشخدمتی به زخمخوردههای صهیونی و سعودی است. از همه حقوق قانونی خود برای پیگیری آنچه در شهر کاشان گذشت بهره خواهیم گرفت تا راه بر بیقانونی و رفتارهای غیردینی اینگونه برای همیشه بسته شود».
شهیندخت مولاوردی، مشاور رئیسجمهور در امور زنان نیز در کانال تلگرامی خود پیرامون حواشی پیشآمده برای فاطمه معتمدآریا در کاشان نوشت: «چند روزی از حرکت غیرفرهنگی و برخورد توهینآمیز و تهاجمی و توأم با الفاظ ناشایستی که در شرع و قانون ما مصداق بارز تهمت و افترا محسوب میشود با یکی از هنرمندان برجسته و افتخارآفرین کشور که این روزها آوازه هنرنماییاش به فراسوی مرزها کشیده شده است، در شهر کاشان میگذرد.
معترضان به حضور بانو فاطمه معتمدآریا که به بهانه نمایش یکی از فیلمهایش و شرکت در جلسه نقد و بررسی آن به آن شهر سفر کرده بود بهجای گفتوگو زبان خشونت را برگزیدند و خواستار خروج او از کاشان شدند. با تأمل در این قضیه و رفتارهایی مشابه که برخی پیشه خود ساختهاند، سؤالهای زیادی ذهن را به خود مشغول میکند: آیا نسلهای قبل از ما و نیاکانمان چنین رفتاری بر ميهمان را روا میداشتند؟ ما که در ميهماننوازی هنوز شهره خاص و عام در عالم هستیم به کجا چنین شتابان در حرکتیم؟
با کدام مجوز شرعی و قانونی چنین بیمهابا یک زن مسلمان ایرانی مورد بیاحترامی و توهین، آن هم تحت لوای دفاع از ارزشهای دینی، قرار میگیرد؟ حتی عرف جامعه ایرانی نیز چنین رفتاری را با زنان برنمیتابد.
آیا راه بر معترضان برای شرکت در جلسه بررسی و نقد فیلم بسته بود و نتوانستند مجالی برای طرح دیدگاههای خود بیابند یا مصلحت و منفعت و ترجیحشان بر این بوده و هست که راه فریاد و خشونت را در پیش گیرند؟ آیا همین رفتارهای دفعی و سلبی (در کنار سایر عوامل) در آینده زمینهساز خروج تعداد بیشتری از هنرمندان جوان از کشور و پیوستن آنها به شبکههای ماهوارهای نخواهد بود؟ و دهها سؤال بیپاسخ دیگر.
پسندیده و مطلوب آن است که اعمال ما تبلور و آیینه باورها و اعتقاداتمان باشد. بیاییم با تأسی به آموزههای دینیمان با عمل خود مردم را به دین خدا دعوت کنیم نه با زبان و شعار؛ که «کونوا دُعاه النّاسِ بِغَیرِ اَلسِنَتِکُم».
نظر کاربران
حالا وقت اینکه کاشانی ها عذر خواهی کنند.
داره سریعاً خودشو نشون میده.هرکسی دغدغه دین داشته باشه می شه تندرو، افراطی،ناراحت، دلواپس، ...
پاسخ ها
بیچاره شد از دست ما
از بی فکرها چه انتظاری دارید
هتک حرمت؟؟مگه معصوم بود یه هنرمنده مثه هزارتا هنرمنده دیگه توی این کشور هر روز با عزار بهونه هنرای قشنگشون زیر سدپوال میره مثه نقاشی معماری گل سازی و...هزار تا چیز دیگه..