۲۹۲۶۸۲
۵۰۰۷
۵۰۰۷
پ

فهرست کاملا اصلاح‌ طلبانه در دستور کار

شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان به این جمع‌بندی رسیده است که با وجود رد‌صلاحیت‌های صورت‌گرفته، فهرست‌های خود را به‌صورت کاملا اصلاح‌طلبانه نهایی کند. این نظر دوسوم اعضای شورا بوده است که البته مصوب نشده اما به جمع‌بندی رسیده است.

روزنامه شرق: شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان به این جمع‌بندی رسیده است که با وجود رد‌صلاحیت‌های صورت‌گرفته، فهرست‌های خود را به‌صورت کاملا اصلاح‌طلبانه نهایی کند. این نظر دوسوم اعضای شورا بوده است که البته مصوب نشده اما به جمع‌بندی رسیده است.

حامیان این ایده که غالب اعضای شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان را تشکیل می‌دهند، هرگونه ایده مبنی بر ائتلاف با اصولگرایان معتدل یا حامیان دولت و اعتدالیون را به طور کلی رد کرده‌اند. این اعضا اعتقاد دارند که اصلاح‌طلبان هرگونه ائتلافی را به بعد از انتخابات یعنی به حضور در مجلس موکول کنند.

ائتلاف‌هایی که صورت کلی نخواهد داشت بلکه به‌صورت موردی و به اقتضای مواردی که پیش می‌آید، درباره آن تصمیم گرفته خواهد شد. بااین‌حال علی صوفی، رئیس ستاد تهران ائتلاف اصلاح‌طلبان، به «شرق» گفت هنوز تصمیم قطعی دراین‌باره مصوب نشده است. به گفته صوفی تا اینجای کار بنا بر این بوده است که فهرست صددرصد اصلاح‌طلبانه باشد، ولی بسته به شرایط ممکن است که این تصمیم تعدیل شود.‌

او در توضیح بیشتر ادامه داد براین‌اساس ممکن است از برخی از کاندیداها با عنوان حمایت یا عناوین دیگر برای حضور در رقابت‌ها دعوت شود. صوفی در ادامه گفت بااین‌حال منتظر نتیجه اعتراض‌ها به ردصلاحیت‌ها هستیم و بسته به شرایط تصمیم می‌گیریم؛ به‌همین‌دلیل از شنبه، هفدهم بهمن، بحث فهرست را آغاز می‌کنیم. از اظهارات صوفی چنین برمی‌آید که چنانچه نتایج اعتراض به ردصلاحیت‌ها طوری نباشد که اصلاح‌طلبان توان ارائه فهرست و معرفی نامزد در همه حوزه‌های انتخابیه را داشته باشند، ممکن است که از نامزدهای غیراصلاح‌طلبی که مورد تأیید اصلاح‌طلبان هستند، تنها حمایت کنند؛ یعنی اینکه آنها را وارد فهرست اصلاح‌طلبی نکرده یا آنکه در حوزه‌های تک‌نماینده‌ای، آنها را به‌عنوان نامزد خود معرفی نمی‌کنند بلکه در این شرایط فقط از نامزد یا نامزدهای مزبور اعلام حمایت می‌کنند. این معنی با معانی ائتلاف متفاوت خواهد بود. البته به نظر می‌رسد که تصمیم درستی اتخاذ شده باشد. چراکه این روش یعنی ورود اصلاح‌طلبان صددرصدی می‌تواند از بروز برخی اشتباهات درباره نامزدهایی که اصلاح‌طلبی آنها مورد تردید است، جلوگیری کند.

ردصلاحیت مستقل‌ها و معتدلین

این تصمیم در شرایطی لحاظ شده است که صبح روز گذشته محسن رهامی از اعضای کمیته تعامل فهرستی ٢٠٨نفری از اصلاح‌طلبانی را که سابقه محکومیت نداشته و مورد تأیید مراجع چهارگانه بوده‌‌اند به اسحاق جهانگیری تحویل داده است؛ فهرستی که گفته می‌شود چهره‌های موجهی از اصلاح‌طلبی در آن قرار دارند. این تلاش رهامی و ارائه فهرست به جهانگیری، معاون‌اول دولت در روزهایی است که ردصلاحیت‌های گسترده نامزدهای اصلاح‌طلب و حتی معتدلین فعالان سیاسی، این جریان را وادار کرده تا رایزنی‌های گسترده‌ای را برای بازگرداندن دست‌کم ١٠ الی ٢٠ درصداز نامزدهای خود در دستورکار قرار دهند.

به‌طوری‌که به گفته محمدجواد حق‌شناس، «در فضای موجود، در حوزه انتخابی تهران چهار اصلاح‌طلب در مقابل بیش از ٢٠٠ کاندیدای اصولگرا قرار خواهند گرفت. در چنین شرایطی امکان رقابت مهیا نیست و همین شرایط به نحوی در کل کشور گسترش یافته است». حشمتیان، رئیس جبهه مستقلین و اعتدال‌گرایان هم به ایرنا گفته است با توجه به فهرست‌های ارائه‌شده در کشور براساس خوداظهاری و آنچه در اخبار رسانه‌ها و فضای مجازی منتشر شده است در مجموع سه‌هزارو ٦٠٠ نفر به‌عنوان نامزدهای مستقل و معتدل در کشور ثبت‌نام کرده بودند که در هیأت‌های اجرائی سه‌هزارو ٤٠٠ نفر تأیید شدند و در هیأت‌های نظارت به کمتر از یک‌صد نفر رسیده است. او همچنین گفته است در سراسر کشور ٨٣ نفر از مستقلین و اعتدالیون تأیید صلاحیت شده‌‌اند که در استان تهران فقط دو نفر است، امید است شورای نگهبان با درایت عده‌ای را به صحنه انتخابات برگرداند.

اگر لازم باشد از طریق کانال‌های مستقیم فهرست را به مقام معظم رهبری گزارش خواهیم داد

در چنین شرایطی است که اصلاح‌طلبان رایزنی‌های متعددی را از کانال‌های مختلفی آغاز کرده‌اند، شاید مهم‌ترین آن ارائه فهرست به جهانگیری باشد. رهامی در توضیح بیشتر دراین‌باره به ایلنا گفته است با کمک مسئولان استانی و احزاب اصلاح‌طلب فهرستی از افرادی که با وجود شایستگی و فقدان محکومیت ردصلاحیت شده‌اند، تهیه کردیم. او اضافه کرده این فهرستی را که زمینه رأی‌آوری هم دارند پس از استخراج به آقای جهانگیری که مسئول پیگیری این مسئله است داده شده تا موضوع ردصلاحیت‌ها از این طریق به وسیله رئیس‌جمهوری، شورای نگهبان و مقام معظم رهبری دنبال شود. رهامی که رئیس کارگروه رایزنی شورای‌عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان است، گفته است: بااین‌حال اگر لازم باشد از طریق کانال‌های مستقیم هم این فهرست را به مقام معظم رهبری گزارش خواهیم داد اما قرار بر این است که آقای جهانگیری فهرست افراد ردصلاحیت‌شده را به رئیس‌جمهور بدهد و این فهرست از طریق آقای روحانی به اطلاع رهبری برسد.

برای رایزنی در قم هستم

حجت‌الاسلام محسن رهامی گفت از ابتدا قرار بود ما موضوع ردصلاحیت‌ها را از سه کانال پیگیری کنیم که این کانال‌ها رایزنی مستقیم با شورای نگهبان، رایزنی با نهادهای مؤثر مانند دولت و صحبت با افراد سرشناس بود که در این راستا هفته گذشته و هفته جاری با علما و مراجع قم دیدار کردم و هم‌اکنون هم با فهرست ردصلاحیت‌ها در قم هستم. او گفت: در راستای پیگیری موضوع از طریق چهره‌های سرشناس هفته گذشته با آیت‌‌الله هاشمی و رئیس دولت اصلاحات نیز به شکل جداگانه‌ای دیدار داشتیم و گزارش فهرست ردصلاحیت‌‌شده‌ها را به آنها نیز ارائه کردیم. او با بیان اینکه تاکنون با چهار نفر از اعضای شورای نگهبان درخصوص موضوع ردصلاحیت‌ها دیدار کردم، گفت: معتقدم این پیگیری‌ها و ملاقات‌ها بی‌تأثیر نخواهد بود. باید دید که چه تعداد از اعضای این فهرست ٢٠٨نفره که قرار است خدمت مقام معظم رهبری ارائه شود، تأییدیه گرفته و به عرصه رقابت بازمی‌گردند. اعضای موجهی که احتمالا با بازگشت آنها عرصه انتخابات مجلس رقابتی‌تر خواهد شد.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج