حرکت بازار مسکن به سمت رونق
رئیس اتحادیه مشاوران املاک با اشاره به اینکه به نظر می رسد بخش مسکن خرداد و یا اوایل تیر ماه سال آینده از رکود خارج شود، تاکید کرد: دولت برای کمک به پایان رکود بخش مسکن باید در سیاست های پولی بانک ها تجدید نظر و سیستم بانکداری را اصلاح کند.
بررسی ها نشان می دهد در دی ماه سال ۱۳۹۴، تعداد معاملات آپارتمانهای مسکونی شهر تهران به ۱۶۳۱۸ واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب به میزان ۲۹.۱ و ۸.۵ درصد افزایش نشان میدهد.
در ماه مورد گزارش، متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاههای معاملات ملکی شهر تهران ۳۸.۰ میلیون ریال بود که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب با ۱.۹ و ۳.۱ درصد کاهش همراه بوده است.
در دی ماه سال ۱۳۹۴ از میان مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران، بیشترین متوسط قیمت یک متر مربع زیربنای مسکونی معامله شده معادل ۷۵.۵ میلیون ریال به منطقه ۳ و کمترین آن ۲۰.۹ میلیون ریال به منطقه ۱۸ تعلق داشته است.
بانک مرکزی با انتشار آمارهای جدید اعلام کرده است بهبود محسوس حجم معاملات در ماه گذشته همراه با کاهش جزئی متوسط قیمت مسکن نشانگر آغاز شرایط رونق غیرتورمی در بازار مسکن شهر تهران است که انتظار میرود این وضعیت با بهبود شرایط اقتصاد کلان و نیز اقدامات اتخاذ شده از سوی نظام بانکی در کمک به تسهیل اعتباری بخش مسکن، در ماههای آتی نیز تداوم رونق بازار مسکن وجود داشته باشد.
این گزارش در حالی منتشر شده است که توافق هسته ای ایران و گروه 1+5 اجرایی شده و تحریم های اقتصادی علیه ایران لغو شده است و این موضوع خوشبینی نسبت به آینده بازار را افزایش داده است.
برخی فعالان بازار می گویند وضعیت بازار مسکن زمانی بهبود مییابد، که وضعیت اقتصادی مردم درست شود، یعنی برجام هم به طور مستقیم در بازار مسکن اثرگذار نیست و هرگاه برجام باعث شد که قدرت خرید مردم برای خرید مسکن زیاد شود، آن زمان است که مردم هم میتوانند در بازار مسکن سرمایهگذاری کرده و میزان معاملات مسکن هم زیاد شده و بازار از رکود خارج میشود.
کارشناسان می گویند بازار مسکن بازاری غیرقابل پیشبینی است و اصلاً نمیتوان آینده را پیشبینی کرد، اما تنها امید ما برای خروج بازار مسکن از رکود اثرات برجام است و امیدواریم که تاثیر مثبتی در بازار مسکن و همچنین سایر بازارها بگذارد.
البته برخی کارشناسان معتقدند اجرایی شدن برجام نمی تواند بر بازار مسکن تاثیرگذار باشد. به اعتقاد این کارشناسان با اجرایی شدن برجام نیز نمیتوان گفت که وضعیت بازار تغییری میکند، زیرا همه چیز به سیاست دولت بستگی دارد و از نظر من تا تورمی وارد بازار مسکن نشود این بازار رونق نمیگیرد و ظاهراً دولت در پی کاهش نرخ تورم است.
این فعالان بازار می گویند اجرای برجام و لغو تحریمها در هیچ بازاری اثرگذار نیست و تنها ممکن است در یک مدت کوتاه تحولات اندکی ایجاد کند و مقداری قیمتها را بالا و پایین ببرد، اما به طور کلی اجرای برجام نمیتواند بازار مسکن را از رکود خارج کند.
همچنین حسام عقبایی رئیس اتحادیه مشاوران املاک می گوید رکود همچنان بر بخش مسکن حاکم است و اگر چه تعداد معاملات در دی و آذر نسبت به آبان تا حدودی افزایش یافته اما بخش مسکن همچنان از رکود خارج نشده است.
عقبایی با اشاره به اینکه به نظر می رسد بخش مسکن خرداد و یا اوایل تیر ماه سال آینده از رکود خارج شود، تاکید کرد: دولت برای کمک به پایان رکود بخش مسکن باید در سیاست های پولی بانک ها تجدید نظر و سیستم بانکداری را اصلاح کند.
وی با اشاره به اینکه بانک ها نباید بنگاه داری کنند، اضافه کرد: پول هایی که بانک ها صرف فعالیت های تجاری می کنند باید به چرخه تولید بازگردد.
ارسال نظر