تصویر ربات پاکسازیِ نیروگاه اتمی ژاپن
توشیبا هفتهی گذشته از روبات کنترل از راه دوری رونمایی کرده است که انتظار میرود بتواند میلههای سوختی را از استخر سوخت در ساختمان رآکتور شماره ۳ خارج کند.
بنا به گزارش ژاپن تایمز، توشیبا هفتهی گذشته از روبات کنترل از راه دوری رونمایی کرده است که انتظار میرود بتواند میلههای سوختی را از استخر سوخت در ساختمان رآکتور شماره ۳ خارج کند.
شرکت برق توکیو که وظیفهی حفاظت از سایت اتمی فوکوشیما را بر عهده دارد، اذعان کرده است که سطح بالای تشعشعات در ساختمان رآکتور شمارهی ۳ به معنی غیر ممکن بودن جدا سازی میلههای سوختی توسط انسان بوده و بنابراین نیاز به استفاده از روبات است.
روبات مذکور که توسط توشیبا و به صورت خاص برای پاکسازی نیروگاه اتمی فوکوشیما طراحی شده است، دارای بازوهای ویژهای برای از بین بردن ضایعات و بازیابی میلههای سوختی از استخر خنکسازی رآکتور است. توشیبا ۵ دهه پیش تامین کنندهی اصلی قطعات رآکتور ۳ نیروگاه اتمی فوکوشیما بوده است.
این روبات با استفاده از یک جرثقیل به استخر سوخت فرستاده شده و توسط اپراتوری که در فاصلهی امنی از نیروگاه قرار دارد هدایت میشود. روبات توسط دوربینهای متعددی تجهیز شده است تا اپراتور آن دید خوبی از محیط اطراف داشته باشد.
با توجه به نیاز به جداسازی ۵۶۶ میلهی سوخت تنها از یک رآکتور، عملیات پاکسازی نیروگاه (که انتظار میرود سال آینده آغاز شود) کار بسیار دشواری خواهد بود. در سال ۲۰۱۴ شرکت تپکو توانست باموفقیت ۱۵۳۵ میلهی سوختی مصرف شده را از استخر ساختمان رآکتور ۴ خارج کند. از آنجا که سطح تشعشعات در رآکتور شماره ۴ پایینتر بود، به کارگران این اجازه را میداد تا از نزدیک بر فرآیند استخراج میلههای سوختی نظارت داشته باشند و با وجود تعداد بیشتر میلهها نسبت به رآکتور شماره ۳، کار خارج کردن میلههای سوختی از رآکتور شماره ۴ بسیار آسانتر بود.
تلاش برای پاکسازی فوکوشیما، که بعد از حادثهی چرنوبیل در سال ۱۹۸۶ بزرگترین فاجعهی اتمی به شمار میرود، بعد از یک سری اشتباهات تحت نظارت امنیتی به سر میبرد. تپکو اعلام کرده است که تلاش کوتاه مدت برای مهار آلودگی ممکن است ۳۰ تا ۴۰ سال طول بکشد.
یکی از نگرانیهای عمده در این زمینه نشت آب از سایت نیروگاه است. این نگرانیها با کشف نشانههایی از آلودگی فوکوشیما در سواحل غربی امریکا، که یک اقیانوس با محل فاجعه فاصله دارد، شدت گرفت. در خود ژاپن هم با اعلام اینکه آمار بالای ابتلای کودکان و حیوانات به سرطان با تشعشعات فوکوشیما مرتبط است، ترس زیادی از مشکلات سلامتی مرتبط با حادثه در آینده وجود دارد.
ارسال نظر