۲۹۱۳۱۵
۵۰۰۳
۵۰۰۳
پ

تصویر ربات پاکسازیِ نیروگاه اتمی ژاپن

توشیبا هفته‌ی گذشته از روبات کنترل از راه دوری رونمایی کرده است که انتظار می‌رود بتواند میله‌های سوختی را از استخر سوخت در ساختمان رآکتور شماره ۳ خارج کند.

Zoomit.ir - مسعود توکلی: تقریباً ۵ سال از فاجعه‌ی اتمی نیروگاه فوکوشیما دایچی در سال ۲۰۱۱ می‌گذرد، اما بحرانی بودن سطح تشعشعات نشان می‌دهد که ژاپن هنوز در ابتدای راه پاکسازی منطقه است. میزان تشعشعات در ساختمان رآکتور شماره‌ی ۳ نیروگاه به قدری بالا است که کارگران انسانی توانایی کار در آن را ندارند و برای پاکسازی باید دست به دامان روبات‌ها شد.

تصویر ربات پاکسازیِ نیروگاه اتمی ژاپن

بنا به گزارش ژاپن تایمز، توشیبا هفته‌ی گذشته از روبات کنترل از راه دوری رونمایی کرده است که انتظار می‌رود بتواند میله‌های سوختی را از استخر سوخت در ساختمان رآکتور شماره ۳ خارج کند.

شرکت برق توکیو که وظیفه‌ی حفاظت از سایت اتمی فوکوشیما را بر عهده دارد، اذعان کرده است که سطح بالای تشعشعات در ساختمان رآکتور شماره‌ی ۳ به معنی غیر ممکن بودن جدا سازی میله‌های سوختی توسط انسان بوده و بنابراین نیاز به استفاده از روبات است.

روبات مذکور که توسط توشیبا و به صورت خاص برای پاکسازی نیروگاه اتمی فوکوشیما طراحی شده است، دارای بازوهای ویژه‌ای برای از بین بردن ضایعات و بازیابی میله‌های سوختی از استخر خنک‌سازی رآکتور است. توشیبا ۵ دهه پیش تامین کننده‌ی اصلی قطعات رآکتور ۳ نیروگاه اتمی فوکوشیما بوده است.

این روبات با استفاده از یک جرثقیل به استخر سوخت فرستاده شده و توسط اپراتوری که در فاصله‌ی امنی از نیروگاه قرار دارد هدایت می‌شود. روبات توسط دوربین‌های متعددی تجهیز شده است تا اپراتور آن دید خوبی از محیط اطراف داشته باشد.

با توجه به نیاز به جداسازی ۵۶۶ میله‌ی سوخت تنها از یک رآکتور، عملیات پاکسازی نیروگاه (که انتظار می‌رود سال آینده آغاز شود) کار بسیار دشواری خواهد بود. در سال ۲۰۱۴ شرکت تپکو توانست باموفقیت ۱۵۳۵ میله‌ی سوختی مصرف شده را از استخر ساختمان رآکتور ۴ خارج کند. از آنجا که سطح تشعشعات در رآکتور شماره ۴ پایین‌تر بود، به کارگران این اجازه را می‌داد تا از نزدیک بر فرآیند استخراج میله‌های سوختی نظارت داشته باشند و با وجود تعداد بیشتر میله‌ها نسبت به رآکتور شماره ۳، کار خارج کردن میله‌های سوختی از رآکتور شماره ۴ بسیار آسان‌تر بود.

تلاش برای پاکسازی فوکوشیما، که بعد از حادثه‌ی چرنوبیل در سال ۱۹۸۶ بزرگترین فاجعه‌ی اتمی به شمار می‌رود، بعد از یک سری اشتباهات تحت نظارت امنیتی به سر می‌برد. تپکو اعلام کرده است که تلاش کوتاه مدت برای مهار آلودگی ممکن است ۳۰ تا ۴۰ سال طول بکشد.

یکی از نگرانی‌های عمده در این زمینه نشت آب از سایت نیروگاه است. این نگرانی‌ها با کشف نشانه‌هایی از آلودگی فوکوشیما در سواحل غربی امریکا، که یک اقیانوس با محل فاجعه فاصله دارد، شدت گرفت. در خود ژاپن هم با اعلام اینکه آمار بالای ابتلای کودکان و حیوانات به سرطان با تشعشعات فوکوشیما مرتبط است، ترس زیادی از مشکلات سلامتی مرتبط با حادثه در آینده وجود دارد.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج