۲۹۰۸۸۷
۱۴ نظر
۵۱۴۷
۱۴ نظر
۵۱۴۷
پ

۱۰ بانک و موسسه تعطیل می شود

یک کارشناس اقتصادی با اعلام اینکه ۱۰ بانک و موسسه مالی تا سال آینده ورشکست می شوند، با بیان روایتی از جلسه خصوصی چند روز پیش سیف، گفت: معاون نظارتی بانک مرکزی گفته آب از سر این ۱۰ بانک و موسسه گذشته و هیچ چیزی برای آن‌ها مهم نیست.

تسنیم: یک کارشناس اقتصادی با اعلام اینکه ۱۰ بانک و موسسه مالی تا سال آینده ورشکست می شوند، با بیان روایتی از جلسه خصوصی چند روز پیش سیف، گفت: معاون نظارتی بانک مرکزی گفته آب از سر این ۱۰ بانک و موسسه گذشته و هیچ چیزی برای آن‌ها مهم نیست.

محمدحسین ادیب عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه اصفهان شب گذشته با حضور در برنامه پایش گفت : در حال حاضر هیچ فعال اقتصادی نمی‌تواند نرخ بهره 20 تا 27 درصدی را پرداخت کند ، سؤال این است که چرا نرخ بهره بالاست ؟ علت بالا بودن نرخ بهره بالا بودن سود سپرده است و علت بالا بودن سود سپرده نیز به این خاطر است که ده موسسه و بانک کوچک در حال ورشکستی هستند . به گفته آقای تهران فر معاون نظارتی بانک مرکزی آب از سر این 10 بانک و موسسه گذشته و هیچ چیزی برای آن‌ها مهم نیست .

یک کارشناس اقتصادی در مورد حمایت برخی نمایندگان مجلس از موسسات مالی غیرمجاز گفت : تعدادی نماینده مجلس نامه ای به بانک مرکزی نوشتند و عنوان داشته‌اند که اعلام نکنید موسسه ای که اخیراً ورشکست شده غیر مجاز است.

این اقتصاددان گفت : این‌ها با بالا بردن سود سپرده می‌خواهند مشکلات خود را به بعد منتقل کنند ، مردم بدانند هر موسسه و بانکی که سود بیشتری می‌دهد آن موسسه یا بانک یک گام بیشتر تا ورشکستگی فاصله ندارد . به گفته مدیر عامل یکی از بانک‌های خصوصی بانک‌های دیگر مجبورند که با این ده بانک و موسسه مالی ورشکسته رقابت کنند وگرنه پول از بانک‌های دیگر به سمت این بانک‌ها سرازیر می‌شود .

وی ادامه داد: به عبارت دیگر چیزی که اکنون در کشور در حال رخ دادن است این است که بانک‌ها در حال حاضر برای غرق شدن در حال رقابت با یکدیگر هستند . استراتژی بانک مرکزی نیز این است که می‌گوید ما نباید دخالت کنیم و باید عملکرد بازار نشان دهد کدام یک سود بیشتری بدهد . عملکرد بازار هم یعنی غرق شدن بانک‌ها ، من صراحتاً می‌گویم با این استراتژی بانک مرکزی ، ۱۰ بانک و موسسه مالی تا سال آینده ورشکست می‌شوند .

این کارشناس اقتصادی اظهار داشت : سود سپرده ای که بانک‌ها در حال حاضر در حال پرداخت آن هستند در اقتصاد قابل توجیه نیست . به گفته آقای تهران فر معاون بانک مرکزی 50 درصد وام‌های بانکی به شرکت‌های بزرگ داده شده و این وام‌ها را پس نمی‌دهند . این شرکت‌ها اگر بخواهند وام خود را پس بدهند از یک بانک دیگر می‌گیرند و به بانک دیگری پس می‌دهند یعنی حاصل جمع مثبت آن برای بانک‌ها صفر است . اگر به وام‌هایی که از بانک‌ها گرفته شده ، شرکت‌های دولتی را نیز اضافه کنیم بیشتر این وام‌ها به 2 هزار شرکت داده شده است .

ادیب افزود : مشکل صنایع کوچک ما نیست مشکل دو هزار شرکت دولتی است که از ده سال پیش به این سو به مرور باید ورشکسته می‌شدند و با گرفتن وام ادامه فعالیت کردند . تا الا دو عامل باعث شده بود که این‌گونه شرکت‌های زیان ده سرپا باشند ولی تا سال آینده این شرکت‌ها دیگر قادر به ادامه حیات نخواهند بود اگر استراتژی خود را تغییر ندهند . این دو عامل نیز این بود که اولاً در کشور تورم بود و ما تا سال ۹۱ دومین کشور دارای بالاترین نرخ تورم را در جهان داشتیم ، ۸۰ درصد سودی که این شرکت‌ها کسب می‌کردند ناشی از تورم بود .

وی گفت: سه روز گذشته آقای سیف در یک جلسه خصوصی با مسئولین اعلام کردند که چهار ماه است در کشور تورم منفی شده و ما جرات نمی‌کنیم اعلام کنیم به خاطر اینکه تولید کنندگان اعتراض می‌کنند ، مگر ممکن است که نرخ بهره 27 درصد باشد و نرخ تورم منفی؟ در همه جای دنیا نرخ بهره و سود سپرده 2 تا 3 درصد بیشتر از تورم است .

این اقتصاددان همچنین تاکید کرد: علت دوم نیز این است که ما روزانه ۴۰۰ هزار بشکه انرژی به داخل اقتصاد وارد می‌کنیم . قبل از سقوط قیمت‌ها ، قیمت هر بشکه ۱۱۰ دلار بود و معدل قیمتی که انرژی در داخل کشور فروش می‌رفت ۱۰ دلار بود ، یعنی بابت هر بشکه ما ۱۰۰ دلار به اقتصاد ضرر می‌زنیم . ما سالی ۱۴۰ میلیارد دلار به اقتصاد انرژی می‌دادیم و پول آن را نمی‌گرفتیم . امروز نفت اپک بشکه ای ۲۳ دلار است ، یعنی ۱۰ دلار آن را می‌دهیم و ۱۳ دلار را نمی‌گیریم ، اینکه ۱۰۰ دلار نمی‌گرفتیم و حالا ۱۳ دلار نمی‌گیریم ، این مهم‌ترین عاملی بود که به صورت سود در صورت مالی شرکت‌ها شناسایی شد .

چون یارانه انرژی از بشکه ای 100 دلار به 13 دلار رسیده و تورم هم نیست و آن دو هزار شرکتی که وام گرفته و وام خود را پس نمی‌دهند تا بشود با این وام‌ها پایین بودن بهره‌وری را اجرا کرد این سیستم به بن بست رسیده و مسئول آن بانک مرکزی است .

وی تاکید کرد: سال آینده ۱۰موسسه مالی و بانک کوچک و بزرگ ورشکست می‌شوند و حیات این بانک‌ها تا ۱۵ماه دیگر دوام ندارد ، اگر بانک مرکزی از عملکرد بازار دست بردارد و دخالت بکند قضیه قابل مدیریت است .

وی گفت: ما حدود 100هزار میلیارد تومان معوقات بانکی و حدود 90 هزار میلیارد هزار میلیارد تومان وام استمهالی داریم ، مدیر عامل یکی از بانک‌ها به من گفت که در وام‌های استمهالی یک قسط را می‌دهند و مابقی را نمی‌دهند ، وام‌های استمهالی را مصوبه مجلس ایجاد کرد .
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    خب اون موسسه ها و بانکهای مورد دارو معرفی کنین که بدبختایی مثل من یه شبه خونه خراب نشیم ، وقتی هم که این موسسات ورشکست بشن و پول مردم به باد بره اونوقت دولت جوابگو نیست . این وسط بانکهای مورد دار سود میکنن و مدیرانشون با کوله باری از دلار میرن خارج و ضررش میمونه برا مردم بدبخت

  • کاربر

    هیچ کجای دنبا به اندازه ایران بانک نداره نیازی به این همه بانک نیست

  • gade

    انشاا... يكي از اين بانكهايي كه ورشكسته و محو شود بانك ... باشد از ديركرد قسط وام به اندازه اي رباخواران بهره ديركرد ميگيرد

  • بدون نام

    نرخ تورم منفی شده . مضحک ترین شوخی در صد سال اخیر دنیا

    پاسخ ها

    • بدون نام

      الکییه

  • بدون نام

    این بانک ها عامل تورم بدبختی شدن حالا نوبت خودشونه دولت زود اقدام نکند فلنگو بستن د فرار

  • بدون نام

    یکی از این موسسات وابسته به یکی از نهاد ها می باشد

  • بدون نام

    اگه‌مردی‌‌‌ بگو‌اسمشونو‌

  • علی

    خوب نامشان چه شد چرا مماشات می کنید چرا قبل از اینکه مردم دارو ندارشان را از دست بدهند کاری نمی کنید چرا همواره باید مردم ضعیف پاسخگوی ندانم کاری این اقایون سرمایه دار را باید بدهد بلاخره هر که خربزه می خوره باید پای لرزش نیز بشنید صدا و سیما که از پول بدش نمی آید و هر چه می تواند تبلیغ برای آنان می کند. هر خیابانی که می روی 20 بانک کنار همدیگر شعبه دارند مگر مردم چقدر توان مالی دارند که در این بانکها پول پس انداز می کنند همین بانکها هستند که چنان ضربه ای به اقتصاد ایران زدند که نگو یکی از دلایل گرانی همین بانگها هستند که اکنون مردم بیچاره باید پاسخ بدهند بانکها با به چالش کشیدن جیب مردم بدبختی را به جامعه تزریق کردند اگر می بیند که آن قداره کش از خودش تصویری خشن تهیه می کند و جامعه را از این طریق به چالش می کشد محصول نابخردانه همین بانکهای آبکی است اگر جامعه دچار فقر و تنگدستی است همین بانکها عامل آن هستند اگر بانکی مثل یک گیاه هرزه همین طوری بیرون نمی زد اکنون شاید قدری جامعه دچار بحران فقر و فلاکت نمی شد قدیما می گفتند که اگر پول نزول کنید حرام خوری انجام دادید اکنون بانکها با این همه سود و انجام کارهای نزولی می خواهند جامعه را به کجا هدایت کنند هدف از ایجاد بانکها برداشتن مشکلات مالی از طریق صندوق قرض الحسنه باید باشد که آنهم باید از طریق اولا حل شود نه از طریق قوه قضائیه و دادگستری و دادگاه اکنون بیشتر مقروضین به بانکها توان باز پرداخت وامشان را ندارند چرا بخاطر آنکه اگر یک ریال وام می گیری باید 110% باز پرداخت داشته باشی کجای دنیا اینطوری است حاصل سود در بانکهای دنیا یک یا دو درصد است در ایران بالای 37 درصد است اخر کی باید به این همه بی عدالتی پاسخ بدهد خلاصه آنکه مماشات نکنید مردم را آدم حساب کنید تا بانکها نیز درست شوند.

  • انصافی

    وقتی بدون ذکرنام ورشکستگی ده بانک وموسسه مالی راپیشگوئی میکنید آیافکرنمیکنید که مردم به تمام بانکهاوموسسات بدبین شده وپولهایشان راازآنها خارج میکنند.؟

  • majid

    سلام به همه دوستان
    تورم منفی کذب محض هستش،ولی ثبات تورم تقریباعقلانی هستش در چند ماه اخیر!
    ولی چرا اسمی از موسسات وبانک ها نمی برید که مابتونیم برنامه ریزی کنیم ولی خداکنه یکی ازین موسسات ورشکسته باشه

  • شهروند

    با تشکر از این اطلاع رسانی دقیق اینکه نه کارشناس مشخصه کیه که فردا بشه به حرفهاش و صحت و سقمش استناد کرد نه نام
    بانک و نه موسسه مشخصه و اینکه از کجا معلوم که یه سپرده گذا.ر پولشو از توی این موسسه برداره و بعد ببره توی بانکی که اون هم داره ورشکست می شه!
    خلاصه اینکه اینها همش بازیه و کسی به فکر مردم نیست هر چند وقت یکبار یه موضوعی را رسانه ای می کنند و اینبار هم گیر بازار موسسه های اعتباری و بانکها نوک پیکان هجمه اند

  • منیژه

    من دراین باره نظری ندارم چون این وعده های غیر ممکن وناممکن وغیر عملی که نظری نمیخواد چون ازاین وعدها زیاد دادن وعمل نکردن فقط از خدا میخوام که عاقبت مارا با این بانکها ختم بخیر کنه .آمین

  • سید جمشید

    این کارشناس محترم زیرکانه خط میدهد که مردم پول هایشان را از بانک ها بیرون ببرند و با اون دلار و طلا بخرند چون با این دو کالای همیشه دست به نقد دیگه ورشکستگی بانک و موسسه و شرکت دولتی معنا و مفهوم نداره و مردم ترس از بین رفتن پول هاشون رو ندارن؟
    خدا رحم کند.
    یا علی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج