شاكی از هيات اجرايی راضی از هيات نظارت
روزنامه قانون در گزارشی نوشت: ایران را می توان سرزمین عجایب دانست. سرزمینی که در آن رئیس جمهور به عنوان پاسدار قانون اساسی در مراسم تنفیذ خود سوگند یاد می کند و در نهایت نمایندگان مجلسی که در مقابل آنان سوگند وفاداری به قانون اساسی می خورد از او می خواهند که سوگند خود را بشکند!
زماني رئيس جمهور اعلام كرد هر ۹ روز یک بحران برای دولت وی ایجاد کرده اند.البته در طول ۱۰ سال گذشته به نظر می رسد تندروها پیشرفت خوبی داشته اند و حالا قطعا از رکورد ۹ روزه یک بحران عبور کرده و چند ساعت يكبار براي اين دولت ايجاد ميكنند و اينجاست كه با جرات ميتوان گفت، دولت روحانی از تنهاترین دولت های تاریخ ایران است . دولتی كه روحاني در صدر آن بارها تلاش كردهاست از قانون و ولي نعمت ايران يعني مردم، دفاع كند ولي با برخورد سختو خشن برخي نهادها و جريانها روبهرو شدهاست.
حمله عليه ايستادگي پاسدار قانون
رئيسجمهور در روزهاي گذشتهبا شروع رد صلاحيتهاي حداكثري كه صورت گرفت، انتقادي قانوني را به روند رد صلاحيتها و نه اصل نهاد مسئول در اين زمينه ارائهكرد. انتقادي كه مورد بغض و غضب برخي جريانها قرار گرفت. اين جريانها كه خود از جريان تاييد صلاحيتشدهها هستند، با اتهام،حمله و اعتراض تلاشكردند تا ايستادگي و دفاع شرافتمندانه رئيسجمهور را به حاشيه برانند.برخي با استفاده از كليدواژههاي تخريبي مانند ركود، بيكاري ومشكلات اقتصادي در روزگاري كه مهمترين مسئله كشور، انتخابات و حضور پررنگ مردم در پاي صندوقهاي راي است، تلاش كردند تا محور و رويكردسخنانرئيسجمهور را بي اهميتجلوه دهند، ولي موفق نبودند.
ادعاي تخلف در هيات اجرايي!
بعد از شكست در اين ترفند، به اتهام افكني روي آوردند. اين ها كه براي رسيدن به اهداف خود از هيچ تلاشي كوتاه نميآيند، در قبال اعتراض قانوني رئيسجمهور به هياتهاي نظارت، تهمت غيرقابل قبولي را به هياتهاي اجرايي وارد كردند. اين افراد با بيان اينكه هياتهاي اجرايي براي فشار بر هياتهاي نظارت، برخي افراد كه پرونده دارند را تاييد كردهاند، دست به بداخلاقي سياسي زدند تا بيشاز پيش دستشان براي ملت رو شود.
نامهاي پر از اتهام
اين اتهام افكنيها نيز فايدهاي براي آنها نداشت و در ادامه برخي از نمايندگان اصولگرا و نزديك به جريان پايداري در مجلس براي فشار بيشتر بر رئيسجمهور و براي اينكه عصبانيت خود را از اين اقدام روشنگرايانه روحاني آشكار كنند، در نامه اي به شوراينگهبان وارد فاز جديدي از مقابله با رئيسقوه مجريهشدند.
اين طيف كه در طول اين سالها بارها به روحاني باختهاند، در اين مرحله كه حمايت برخي نهادها را با خود همراه ميبينند، قصد دارند نگذارند رئيسجمهور و ملت در انتخابات پيش رو موفق شوند و ميخواهند اين عرصه در انحصار آنها باقي بماند. چهرههايي مانند علیرضا زاکانی، بذر پاش،حسین نجابت،محمد کوثری،مسعود میرکاظمی،بهرام بیرانوند،آقاتهرانی، مجتبی رحماندوست،اصغر زارعی،سیدحسین نقوی حسینی بخشي از اين ۲۱ نمايندههستند كه همه آنها در بحث هستهاي ناكام ماندند و در اين وهله قصد دارند به خواستهخود برسند.
اين افراد در نامهاي با ادعاي اينكه:«بیم آن میرود دولت یازدهم با این فرمان انتخاباتی آقای روحانی، به دنبال یکدست کردن دو قوه مجریه و مقننه و تلاش برای ایجاد مجلسی دولتساخته و مطیع برآید در نامه خود به شورای نگهبان نسبت به اعمال فشارهای انتخاباتی، خواستار واکنش صحیح این شورا شدند. اين جريان كه بارها مسائل ملي كشور را به نفع جناح خود مصادره كردهاند اينبار نيز با توهم توطئه مينويسند:«اظهارات اخیر رئیس جمهور محترم در جمع استانداران و فرمانداران مبنی بر تمایل ایشان برای ورود یک جریان سیاسی(معتدلین) به مجلس دهم، موجی از نگرانی و حیرت را بین نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و نیز کاندیداهای امیدوار به بی طرفی مجری انتخابات، بر انگیخته است.»
اصولگرايان مخالف توافقهسته اي كه همواره رفتارهاي راديكالي از خود نشان دادهاند، بدون اشاره به تعريف اعتدال(دوري از اقدامات خودسرانه و افراطي) با اتكا به سخنان روحاني كه گفته بود مجلس بايد از معتدلين باشد،مدعي شدهاند:«شاید برای اولین بار است که رئیس جمهور(به عنوان عالیترین مقام دستگاه اجرایی انتخابات) با این صراحت، از تمایل خویش برای ورود جریان سیاسی حامی خود به مجلس، سخن به میان می آورد و جالب این که این تمایل را در جمع مجریان انتخابات بیان میدارد.» اين جماعت مدعي هستند:«بیم آن می رود که دولت یازدهم با این فرمان انتخاباتی آقای روحانی، به دنبال یکدست کردن دو قوه مجریه و مقننه و تلاش برای ایجاد مجلسی دولت ساخته و مطیع برآید که با اصل تفکیک قوای مصرح در قانون اساسی و نیز بیانات روشن مقام معظم رهبری مبنی بر عدم دخالت دولت در انتخابات مغایرت دارد.
ما برخی نمایندگان مجلس از شورای محترم نگهبان به عنوان نهاد پیشبینی شده در قانون اساسی برای نظارت بر انتخابات مجلس، استدعا داریم، در برابر این عزم خلاف قانون مجری انتخابات، واکنش مناسب نشان داده، دولت و کارگزاران دولتی را ملزم به رعایت بیطرفی در انتخابات مجلس شورای اسلامی نماید چرا که در غیر این صورت، برگزاری انتخابات توسط دولتی که رئیس آن پیشاپیش با صراحت اعلام کرده است می خواهد جریان سیاسی طرفدار خود را در انتخابات پیروز ببیند، معنایی نخواهد داشت.»
دفاع پشتيبان دولت از روحاني
به نظر ميرسد اين روند تضاد گفتارها در ميان چهرههاي سياسي با سكوت برخي از دستگاههاي مسئول به روزهاي اوج خود برسد. چراكه با وجود حملات شديد برخي جريانها و مسئولان به رئيسجمهور براي دفاع قانوني، آيتا...هاشمي رفسنجاني كه اين روزها تنها پشتيبان دولت به حساب ميآيد، در سخناني ضمن تبيين اظهارات رئيسجمهور، ميگويد: مردم از دل و جان حامی رهبری نظام هستند و اگر انتقادهای سیاسی دارند، به برخی از نهادها و شخصیت های مدعی بر می گردد که البته این نوع انتقادات در نظام های دموکراسی طبیعی است.
هاشمی رفسنجانی با اشاره تلویحی به رد صلاحیتهای نامزدهای انتخابات مجلس شورای اسلامی ومجلس خبرگان رهبری در اسفندماه اشاره کرد و افزود: امیدواریم مسئولان مربوطه با عقلانیت، دیانت و انسانیت نقش خود را در جامعه به خوبی ایفا کنند و بگذارند انتخابات پرشور و حماسی داشته باشیم.رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با بیان این جمله که «فیلتر بررسی صلاحیت نامزدها نباید برای بعضی ها غیرقابل عبور و برای بعضی ها دیگر سهل و آسان باشد»، اظهارکرد: مجلس مردمی با دولت عاقل در کنار رهبری هوشیار ایران را به جایگاه اصلی خود در تاریخ میرساند.وی با تأکید بر وفاداری همه احزاب و جناحهای درون خانواده انقلاب به نظام و رهبری و همچنین حمایتهای مردم از اندیشههای امام و آرمان های شهدا، خاطرنشان کرد: مردم از دل و جان حامی رهبری نظام هستند و اگر انتقادهای سیاسی دارند، به برخی از نهادها و شخصیتهای مدعی بر می گردد که البته این نوع انتقادات در نظامهای دموکراسی طبیعی است.
گفتوگو با چهرههاي اصولگرا در رابطه با ادعاي تخلف هياتهاي اجرايي
ابوالقاسم رئوفيان- سخنگوی جبهه ايستادگي : به نظر من هم کسانی که با هجمه های خود هیات اجرایی را تخریب می کنند کارشان اشتباه است و هم کسانی که هیات نظارت را تخریب می کنند کار درستی نمی کنند.
جعفر شجونی- عضو جامعه روحانیت مبارز: من نه این مسئله را متوجه می شوم و نه در باره این مسئله اظهار نظر می کنم.
حسن بیادی- فعال اصولگرا: من در رابطه با اظهار نظر اشخاص صحبتی نمی کنم و در این مورد هم نظری ندارم.
حمید رضا ترقی- عضو شورای مرکزی حزب موتلفه: پروژهاي كه اصلاح طلبان برای ورود به انتخابات طراحی کرده بودند کثرت ثبت نام بود تا چنانچه لایه اولی که ثبت نام کردهاند رد صلاحیت شدند لایه های دوم و سوم بتوانند در لیست قرار بگیرند. هیات های اجرایی باید در مرحله اول به مر قانون عمل می کردند که به اسناد مراجع چهارگانه توجهی نکردند و به شکل فلّه ای تایید صلاحیت کردند و بار اصلی رد صلاحیت افرادی که پرونده هایی مانند سرقت، فساد اخلاقی و اقتصادی ، عضویت در احزاب منحله و حتی مجاهدین خلق و کومله داشتند به دوش شورای نگهبان افتاد تا پروژه هجمه به شورای نگهبان کلید بخورد.
ارسال نظر