مشایخی: جوانی ام در سنگلج جا ماند!
جمشید مشایخی میگوید برگزاری افتتاحیه جشنواره تئاتر فجر در تماشاخانه سنگلج اگرچه اقدامی نیکو به شمار میآید اما مهمتر این است که این تالار توسعه یابد و به پایگاه اصلی تئاتر ایرانی تبدیل شود.
کمالالملک سینمای ایران، دورهای را به یاد میآورد که سالن ۲۵ شهریور یا همان سنگلج امروزی، روزهایی شلوغ و پر کار را میگذرانده است. چندین گروه تئاتری در آن مستقر بوده، برنامهای مدون برای اجراهای سالانه داشته و هر شب شاهد حضور جمع زیادی از تماشاگران پر و پا قرص تئاتر بوده است.
این هنرمند پیشکسوت ادامه میدهد: هر وقت به این سالن میروم، همه خاطرات دور برایم زنده میشود. شوخی نیست، من جوانیام را در این سالن بهجا گذاشتهام. از ۳۰ سالگی تا چهل و چند سالگی در این سالن کار میکردم.
فعالیت جمشید مشایخی در تماشاخانه سنگلج تنها محدود به بازی روی صحنه در سالهای پیش از انقلاب نمیشود. او پس از انقلاب عهدهدار ریاست اداره تئاتر شد که جای اداره هنرهای دراماتیک نشسته بود. هم او بود که نام این سالن را از ۲۵ شهریور به سنگلج تغییر داد: وقتی سال ۵۸ در اداره تئاتر کار میکردم به آقای جعفر والی و سایر دوستان پیشنهاد دادم که بر اساس نوشتهای از جلال آل احمد که در آن نام محله سالن ۲۵ شهریور را سنگلج ذکر کرده بود، نام سالن را به سنگلج تغییر دهیم. این پیشنهاد از سوی این هنرمندان پذیرفته و تابلوی سالن عوض شد.
این پیشکسوت تئاتر ایران در پایان تاکید میکند: سنگلج، تاریخ نیم قرن تئاتر ایران را در خود جای داده که بخش زیاد آن به تئاتر ایرانی اختصاص دارد. یعنی کارهایی که متن داخلی داشتند و به سنتهای نمایشی ما وابسته بودند. افتتاحیه جشنواره امسال در این سالن اقدامی نیکوست اما چه بهتر که با خرید ساختمانهای اطراف و توسعه و بودجه و برنامه درست، بار دیگر به رسالت اصلی خود که رشد و اعتلای تئاتر ایرانی است، برگردد.
ارسال نظر