درخواست جمهوری اسلامی از شورای نگهبان
روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: در این هفته انتشار خبر رد صلاحیتهای گسترده هیاتهای نظارت بر انتخابات، کام مردم از رفع تحریمهای ظالمانه را تلخ کرد.
این خبر به اندازهای مهم بود که به کنفرانس خبری روز یکشنبه رئیسجمهور به مناسبت آغاز دوره پساتحریم هم کشیده شد. آقای روحانی در پاسخ به پرسش خبرنگاران در این زمینه، اطلاعات اولیه خود در مورد نتیجه بررسی صلاحیتها را خوشحالکننده ندانست و گفت فکر میکند احراز صلاحیت نشدگان در هیاتهای نظارت کم نیستند. وی وعده داد که از همه اختیارات خود در این زمینه استفاده میکند و از شورای نگهبان خواهد خواست با توجه به توصیه رهبری برای برگزاری انتخابات پرشور، این دغدغه عمومی را حل کند و نگذارد دلواپسی به وجود آید.
تایید صلاحیت ۹۰ درصدی نامزدها در هیاتهای اجرایی و رد صلاحیت حدود ۶۰ درصدی در هیاتهای نظارت، نشان دهنده فاصله زیاد رای و نظر و تفاوت جدی میان معیارهای ارزیابی این دو نهاد است. این شایسته نظام نیست که عملکرد نهادهایی که مسئولیتی واحد را در یک راستا انجام میدهند تا این اندازه با هم متفاوت باشد.
با توجه به رهنمودهای رهبری، سخنان رئیس جمهوری و آنچه بیان شد، به نظر میرسد وقت آنست که بررسی صلاحیت نامزدها مورد بازنگری جدی قرار گیرد. شورای نگهبان همانطور که از نامش پیداست، پاسدار قانون اساسی است و با توجه به مسئولیت بزرگی که در امر انتخابات بر عهده دارد لازم است به گونهای عمل کند که حقی ضایع نشود چرا که حفاظت از حق و رای مردم در همه مراحل انتخابات تکلیفی واجب بر دوش این نهاد است.
دیروز رهبر انقلاب در دیدار دست اندرکاران انتخابات، سخنان مهمی را درباره آداب انتخابات و مقابله با خدعههای دشمن بیان کردند. ایشان با تشریح آداب و عناصر تضمین کننده رقابت سالم در انتخابات، ملت و جمهوری اسلامی ایران را برنده پرافتخار برگزاری یک مسابقه ملی و قوی در عرصه انتخابات خواند. رهبر معظم انقلاب اسلامی، دو انتخابات پیش رو را بسیار مهم و بزرگ خوانده و با تاکید بر اینکه انتخابات، یک رقابت و مسابقه ملی است، گفتند: «در این رقابت، در واقع برد و باختی برای ملت مفهوم ندارد زیرا در هر صورت، ملت ایران برنده واقعی و نهایی است.»
ارسال نظر