امیدواری روحانی به رونق اقتصادی و نگرانی از رد صلاحیت ها
رییس جمهور در پاسخ به سوالی در خصوص آمار بالای رد صلاحیتها برای انتخابات مجلس دهم گفت: در داخل هم باید مدل برجام را اجرا کنیم. وی گفت: اطلاعات اولیه ای که به من دادند نیز خوشحال کننده نبود.
حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی پس از انتشار گزارش راستی آزمایی آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره برنامه هسته ای ایران، در اولین روز اجرای برجام و لغو تحریم ها، در نشستی خبری در حضور رسانههای داخلی و خارجی به تشریح شرایط پس از اجرای برجام پرداخت.
رییس جمهور با بیان اینکه امروز روزی تاریخی و استثنایی در تاریخ سیاسی و اقتصادی ملت ایران است گفت: امروز روز پیروزی ملت ایران در زمینه سیاسی است و ملت ایران ثابت کرد که تعامل سازنده درست است و ما میتوانیم با دنیا تعامل کنیم به نفع ملتمان و نه به ضرر دیگران.
حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی در اولین نشست خبری خود پس از اجرای برجام با بیان این که بعد از ۱۲ سال ایستادگی و مقاومت و صبر و استقامت و فداکاری و دادن شهیدان بزرگ در ایران به نقطه عطفی دست یافتهایم اظهار کرد:در این راه شاهد تلاش بی وقفهی دانشمندان هستهای، دیپلماتها، سیاستمداران و حقوقدانان و مسئولین اقتصادی کشور بودهایم.
وی تصریح کرد:به جای اینکه برنامه هستهای بهانهای برای بدخواهان برای تحریم و فشار و فاصله باشد از امروز برنامه هستهای به عنوان برنامهای برای روابط علمی، فناوری ، تجاری و اقتصادی مطرح خواهد بود.
روحانی خاطرنشان کرد:به جای آنکه تا امروز از لحاظ حقوقی جمهوری اسلامی ایران تحت فشار ۶ قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل و ۱۲ قطعنامه شورای حکام آژانش باشد امروز در برابر قطعنامهای است که این قطعنامه برجام را به عنوان مصوبه شورای امنیت سازمان ملل در برابر جهانیان قرار داده است.
رئیس دولت تدبیر و امید با بیان اینکه از امروز دیگر برنامه هستهای ایران با بهانههای واهی تهدید صلح و امنیت برای جهان و منطقه نیست تصریح کرد: امروز برنامه هستهای وسیلهای برای فناوری نوین در مسیر توسعه کشور و ثبات و امنیت منطقه خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه از امروز تجار و کارآفرینان ما میتوانند از مسیر قانونی و معمول نقل و انتقالات بانکی، فعالیتهای تجاری و صادرات خود را با تسهیلات بیشتر آغاز کنند گفت: از امروز بانکهای کشور از بانکهای جهان برای مسائل مالی و پولی خدمات لازم را اخذ خواهند کرد و خدمات ضروری را به مردم کشورمان خواهند داد.
روحانی با بیان این که از امروز محدودیت صادرات نفت در کشور برداشته میشود خاطر نشان کرد: هر اندازه که برنامه کشور باشد درچارچوب مصالح ملی وبرنامههای مصوب کشور نفت و میعانات و فرآوردهای نفتی صادر خواهد شد.
وی با بیان اینکه از امروز خرید هواپیماهای مدرن در دسترس شرکتهایی است که میخواهند خدمات لازم را به مردم ارائه دهند افزود:از امروز ایمنی هوایی ما برای مسافران عزیز بیشتر خواهد شد.
رئیس جمهور خاطر نشان کرد: از امروز پولهایی که از آن ملت ایران بود و در بانکهای خارجی بود و قفل نابجایی به نام تحریم بر آنها زده شده بود در اختیار ملت ایران برای فعالیتهای اقتصادی قرار میگیرد.
روشن شد که سیاست برد- برد درست و صحیح است
رییس جمهور در ادامه نشست خبری خود اظهار کرد: از امروز روشن شد که کشور ما دارای یک قدرت بزرگ به نام دیپلماسی است که البته این قدرت را خیلی ها در داخل، منطقه و جهان باور نمیکردند. باور نمی کردند که سیاستمداران و دیپلماتهای ما قادر هستند با قویترین دیپلماسی پای میز مذاکره با دیپلماتهای کشورهای قدرتمند جهان بنشینند و از حقوق کشور و ملت خود به خوبی دفاع کنند.
وی ادامه داد: از امروز روشن شد که سیاست برد- برد درست و صحیح است. برای آنها که فکر میکردند یا باید کلاه سر دیگران گذاشت یا کلاه از سرمان برخواهند داشت روشن شد که می توان به توافقی رسید که به نفع کشور و دیگر کشورهای منطقه و جهان باشد.
روحانی با اشاره به ایستادگی ملت ایران یادآور شد: این موفقیت ملت ما در سایه ایستادگی، مقاومت، اتحاد، وحدت، پیوند قوا و حمایت همه ارکان کشور حاصل شد. اگر وحدت و انسجام ملی نبود و مردم در برابر فشار نا به حق و ظالمانه دیگران عقب نشینی کرده بودند امروز شیرینی این پیروزی بزرگ را در ذائقه خود حس نمیکردند.
وی همچنین تاکید کرد:اگر هدایت ها و حمایتهای مقام معظم رهبری نبود و چتر ولایت فقیه بر سر این ملت نبود و اگر چارچوبهایی که ایشان برای این مذاکرات تعیین کردند و تذکرات به موقعی که هر زمان لازم بود بدهند می دادند و حمایت کامل ایشان از مذاکره و مذاکره کنندگان نبود، امروز در این نقطه موفقیت نبودیم.
رییس دولت تدبیر و امید با بیان اینکه این موفقیت در سایه افراد با تجربه و دیپلماتهای توانمند به دست آمده است گفت: اگر علم و هنر دیپلماسی نبود ما این موفقیت را به دست نمی آوردیم. ما بهترین افراد سرآمد دیپلمات خود را به این عرصه فرستادیم و دیدیم که موفقیت را برای مردم ما به ارمغان آوردند.
وی خاطرنشان کرد: آنگاه که توافق ژنو صورت گرفت و پس از آن در ماههای بعد استمرار یافت و در لوزان برای چارچوب های توافق نهایی موفقیت به دست آمد و آنگاه که در ۲۳ تیر توانستند توافق جامع هستهای را با طرف مذاکره کننده خود به دست آوردند و زمانی که قطعنامه سازمان ملل همه قطعنامه های شش گانه قبلی را لغو کرد و آنگاه که مراحل مختلف این راه پیموده شد و بالاخره در روز ۲۶ دی این موفقیت به دست آمد.
رییس جمهور همچنین بیان کرد: درست در همان روزی که در سال ۵۷ تحمیل از سر مردم برداشته شد و حاکم تحمیلی از این کشور زدوده شد، تحریم هم برداشته شد. ما امروز در فضایی هستیم که می توانیم با دنیا تعامل سیاسی، اقتصادی و حقوقی به نفع منافع خود داشته باشیم. در همین تجربه چند ساعته امروز هزار ال سی در بانک های مختلف باز شد و این نشان داد آنها که می گفتند باور نکنید اشتباه می کردند. ما به قدرت ملی خود و به موفقیت ملتمان باور داریم.
رییس جمهور در ادامه سخنان خود در نشست خبری امروز، گفت: امروز نه تنها تحریم بانکها در سایه مسائل هستهای برداشته شد بلکه روابطشان با دنیا باز شد و حتی بانک سپه هم از تحریم خارج شد.
وی ادامه داد: امروز روزی است که ملت ما در سایه ایستادگی و مجاهدت خود دستاوردهای این مجاهدت را میبیند و لمس میکند. امروز آغاز و فصل جدید در روابط ما با منطقه و جهان است.
رئیس جمهور کشورمان یادآور شد: من امروز صبح در مجلس و در جمع نمایندگان گفتم ما در شرایطی هستیم که به خاطر رکود و مشکلات اقتصادی نیازمند سرمایه میباشیم که چرخ اقتصاد کشور بر سرعت مطلوب ۸ درصد رشد اقتصادی با ورود سرمایه به حرکت درآید.
روحانی خاطرنشان کرد: ما نیازمند به استفاده از فناوریهای پیشرفته و صادرات غیرنفتی هستیم که در این راه برجام موانع را از پیش پای ما برداشته است و آنچه که میتواند ما را به هدف برساند تلاش و کوشش و فعالیت هرچه بیشتر تولید، حرکت برای رشد و رونق اقتصادی و فراهم آوردن شرایط برای اشتغال جوانان است.
وی افزود: خوشحالم که در همین روز دولت برنامه توسعه و بودجه سال ۹۵ کل کشور را به مجلس تقدیم کرد. انشاءالله قدم به قدم در راه پیشرفت در راه توسعه حرکت میکنیم و آثار این تلاش را در زندگی اقتصادی و سیاسی خود لمس خواهیم کرد.
صهیونیست ها و تندروهای آمریکا تلاش می کنند علیه برجام اقدامی انجام دهند
رییس جمهور در ادامه نشست خبری خود در پاسخ به سوال خبرنگار پرس تی وی در مورد میزان سرمایه گذاریهای خارجی برای بازسازی زیربنای کشور توضیح داد: ما نیازمند سرمایه و تکنولوژی هستیم و در این راه شرایط کشورمان برای استقبال از کارآفرینان آماده است و ما برای رشد اقتصادی به فعال شدن بخش خصوصی نیازمندیم.
روحانی با بیان اینکه تنها دولت در زمینه جذب سرمایه خارجی وظیفه ندارد بلکه بخش خصوصی نیز می تواند سرمایه خارجی را جذب کند تصریح کرد: دولت از ابتدا پای بخش خصوصی رقابتی غیر رانتی، فرش قرمز پهن کرده است و امروز هم همین مسیر را ادامه میدهد.
رییس دولت تدبیر و امید با بیان اینکه کشور ما جاذبههای لازم برای سرمایه خارجی را دارد گفت: اقتصاد ما دارای آرامش و ثبات است و در طول دو و نیم سال گذشته از عمر دولت شاهد ثبات و آرامش بودهایم و دولت نشان داده که می تواند به وعده هایی که داده است عمل کند.
روحانی با اشاره به اینکه کاهش تورم مستمر را به مردم قول داده بودیم و این مساله را شاهد بودیم افزود: رشد اقتصادی را مشاهده کردیم و پارسال ۳ درصد رشد اقتصادی مثبت داشتیم. امسال هم خواهیم داشت و سال آینده نیز حداقل ۵ درصد رشد اقتصادی را تجربه خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه مسیر اقتصاد یک مسیر توام با حرکت منظم و حساب شده و با آرامش است تصریح کرد: کشور ما دارای نیروی انسانی لایق، سرمایه کافی و انرژی است و ثبات و امنیت دارد. پس در بسیاری از زمینهها آماده سرمایه گذاری هستیم.
روحانی با بیان اینکه ۱۵۰ شرکت خارجی در طی ماه های اخیر از ۵۰ کشور به ایران سفر کردهاند و مذاکرات متعددی داشته ایم گفت: این موضوع نشان از آن دارد که سرمایه خارجی قابل جذب است اما اینکه چقدر سرمایه جذب می کنیم دولت و بخش خصوصی و بخش سیاسی باید دست به دست هم دهند تا جاذبهها برای جذب سرمایه را بیشتر کنیم.
رییس جمهور همچنین در پاسخ به سوال دیگری از خبرنگار پرس تی وی در مورد برنامه دولت ایران پس از تغییر دولت در آمریکا و احتمال روی کار آمدن تندروها در این کشور گفت: اینکه در اجرای برجام با مشکلاتی مواجه هستیم و باید به فکر باشیم و مراقبت و رصد کنیم امری طبیعی است.
روحانی با بیان اینکه در آمریکا هر گروهی بعدا دولت را در اختیار داشته باشد تعهدی که امروز دولت فعلی در برجام به ما داده است تعهد دولت آمریکاست و نه این دولت و آن دولت افزود: این تعهد استمرار پیدا می کند و فرقی ندارد هر دولتی روی کار آید به این چارچوب متعهد است و قطعنامه ۲۲۳۱ برای همین است.
رییس دولت تدبیر و امید با اشاره به اینکه صهیونیست ها و تندروهای آمریکا تلاش می کنند علیه حرکتی که در برجام شکل گرفته است اقدامی انجام دهند خاطرنشان کرد: همه باید بدانیم دنیا به این نتیجه رسیده که راه تحریم راه صحیحی نیست و راه باخت - باخت است و به ضرر همه است.
روحانی با بیان اینکه همه فهمیدهاند ایران و ملت ایران قابل اعتماد است گفت: در برنامه های اخیر پی ام دی ثابت شد ایران دولتی اخلاقی است و راست گفته و منحرف نشده است. پس اعتمادی که دنیا به ملت ما دارد به مراتب از اعتمادی که در سال های گذشته بوده بیشتر است به این دلیل که چهره واقعی ما در این سال ها روز به روز برای جهانیان آشکار شده است.
رییس جمهور در نشست خبری خود در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در شرایط جدید و با توجه به مشکلاتی که در روابط ایران و عربستان به وجود آمده چطور می توان از برجام برای حل مسائل منطقه کمک گرفت اظهار کرد: برجام می تواند به عنوان یک راه حل برای حل و فصل مسایل منطقهای هم مورد استفاده قرار بگیرد. برجام یعنی دو طرفی که اختلافی با هم دارند از طریق منطق و مذاکره می توانند به حل و فصل و مرحله اعتمادسازی برسند.
وی یادآور شد: منطقه مشکلات فراوانی دارد و متاسفانه بعضی از کشورهای منطقه با معضل تروریسم مواجه هستند و اختلافاتی بین کشورهای منطقه وجود دارد که در منطقه ما باید برداشته شود. از امروز با اجرای برجام شرایط برای روابط سیاسی و اقتصادی با کشورهای منطقه بهتر از گذشته خواهد بود و در سایر این روابط هم می توانیم مسائلی را که در منطقه داریم حل و فصل کنیم.
روحانی تاکید کرد: ما می خواهیم با همه کشورهای همسایه خود روابط صمیمانه داشته باشیم اما مشکلات عربستان از خود آنها نشات گرفته است. عکس العمل عربستان در مساله منا در چارچوبهای مسایل اخلاقی و حتی عرف دیپلماسی نمی گنجید. عربستان از ملتهایی که مردمشان در منا کشته شدند عذرخواهی نکرد.
وی ادامه داد: از طرفی رفتار عربستان با مردم منطقه هم خوب نیست. عربستان مردم یمن را ماههاست تحت بمباران های شدید قرار داده که از دید هر منصفی این کار محکوم است. مفهوم کشتار مسلمانان در یک کشور فقیر جز ویرانی و بی خانمانی چیست؟ عربستان به چه دلیل این کار را دنبال میکند.
رییس جمهور در ادامه بیان کرد: اگر کسی در داخل عربستان بر مبنای اخلاق خودش برای عدالت اجتماعی سخنی گفته و نقدی کرده در برابر انتقاد حتی انتقاد تند و حتی اتهام پاسخی که داده میشود اعدام نیست. کشتن یک عالم مبلغ دینی و مورد احترام بخش قابل توجهی از جامعه عربستان چیزی نیست که قابل قبول باشد.
وی اظهار امیدواری کرد که عربستان از مسیر اشتباهی که انتخاب کرده بازگردد و اضافه کرد: امیدواریم عربستان این مسیر اشتباه را ادامه ندهد و به مسیری برگردد که به نفع جامعه باشد. امروز یکی از مقامات سعودی از اینکه مشکلات اقتصادی ایران حل شده اظهار تاسف و ناراحتی کرد. یک همسایه و یک مسلمان هیچ وقت این کار را نمیکند. مسلمانها همه با هم برادرند آن هم کشوری که خود را حرمدار حریم امن الهی میداند.
روحانی همچنین گفت: ما به حل و فصل مسایل منطقه از طریق دیپلماتیک امیدواریم. دولت ما رفتار غیر دیپلماتیک و ناصحیح را نخواهد پذیرفت و اگر لازم باشد هم جواب قاطعی به برخی برخوردها خواهد داد. امیدواریم تاکنون حکام عربستان درسی تازه گرفته باشند.
برای ورود سرمایه و تکنولوژی از آمریکا به ایران آمادگی داریم
رییس جمهور در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار جهان صنعت مبنی بر اینکه آیا پس از برجام نیز شاهد گزارش ۱۰۰ روزه از سوی رییس جمهور خواهیم بود و این سنت ادامه خواهد یافت گفت: در ایام انتخابات به مردم قول داده بودم بعد از ۱۰۰ روز از اقدامات ۱۰۰ روزه به مردم گزارش دهم همان طور که سالانه از فعالیتهای دولت به مردم گزارش خواهیم داد.
وی با بیان اینکه اصل گزارش دهی به مردم در کوتاه مدت و سریع درست است و به نفع مردم و دولت خواهد بود گفت: دولت هم باید موفقیتهایش را با مردم در میان بگذارد و هم مشکلاتش را و امید است که با فاصله کوتاهتر بتوانیم نشست خبری و گفتوگو با مردم داشته باشیم.
روحانی در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه جوان مبنی بر اینکه اگر آمریکا به بهانه های حقوق بشری و تروریسم بخواهد تحریمها را علیه ایران تکرار کند چه واکنشی خواهیم داشت گفت:این احتمال وجود دارد چون مردم ما در طول زمان بدعهدیها و ظلم های فراوانی از دولت آمریکا دیدهاند و بنا نیست ما به خاطر برجام به کشوری مثل آمریکا اعتماد کنیم.
رییس دولت یازدهم با بیان اینکه در برابر هر کنشی واکنشی خواهد بود تصریح کرد: اگر آن ها در اجرای برجام نقضی انجام دهند ساز و کاری در خود برجام پیش بینی شده که طبق آن ما مساله را دنبال می کنیم و اگر در زمینه های دیگر آمریکایی ها اقدامی انجام دهند باز هم پاسخ متقابل را دریافت خواهند کرد.
روحانی با بیان اینکه شرایط آینده شرایطی نیست که آمریکایی ها بخواهند تحریمهای گذشته را برگردانند خاطرنشان کرد: تحریم نفت و بانک بر مبنای قطعنامههای شورای امنیت بود و آن قطعنامه ها زمینه را برای این ترکتازی ها برای افراطیون آمریکا آماده کرده بود که امروز این زمینه وجود ندارد و افکار عمومی خریدار آنها نیست.
رییس دولت تدبیر و امید با اشاره به اینکه در زمینه تحریم آنچه در مورد آمریکا مهم بود تحریمهای ثانویه آنها بود افزود: ما که روابط اقتصادی آنچنانی با آمریکایی ها نداشتیم و الان هم نخواهیم داشت. گرچه در برخی زمینهها از جمله هواپیما، صادرات برخی کالاهای ایرانی مثل فرش و پسته شرایط جدیدی بعد از برجام به وجود خواهد آمد و ما هم آماده ایم و اگر بخواهد از آمریکا سرمایه و تکنولوژی بیاید آمادگی داریم اما آن ها ممکن است موانعی داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه تسهیلاتی برای شرکت هایی که در خارج از آمریکا وجود دارد و برخی از سهامشان متعلق به آمریکاییهاست در پسابرجام به وجود آمده است گفت: ممکن است بعد از اجرای برجام با مشکلاتی هم مواجه شویم اما هیات نظارت بر اجرای برجام که مقام معظم رهبری بر آن تاکید کرده اند و شورای عالی امنیت ملی یکی از مسئولیتهایشان رصد دائمی شرایط است و اگر مشکلی پیش آید ما هم پاسخ لازم را در برابر آن خواهیم داشت.
از طرف ما مانعی برای سرمایهگذاری آمریکا وجود ندارد
رئیس جمهور کشورمان در ادامه نشست خبری خود در سالن اجلاس سران، در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه آیا در یک سال و چند ماه مانده از عمر دولت باقی وعدههای شما نیز تحقق پیدا میکند یا خیر، گفت: دعا بفرمایید.
وی ادامه داد: من در زمان تبلیغات انتخاباتی وعدههایی دادم که یکی از آنها تعامل سازنده با دنیا همچنین حل و فصل مسائل هستهای بود که جمله معروف سانتریفیوژ بچرخد در حالی که چرخ زندگی مردم و چرخ اقتصاد هم در حرکت باشد در خاطرهها هست. البته آقای صالحی میخواهند سانتریفیوژهای بیشتری بچرخد.
روحانی یادآور شد: امروز به یکی از وعدههای دولت در سایه تلاش همه نه فقط دولت، رهنمودهای رهبری، تلاش مردم و وزارت امور خارجه و شخص آقای ظریف رسیدیم. آقای ظریف کار بزرگی را بر دوش داشتند که من در فرصت دیگری برای مردم توضیح میدهم که دستیابی به این توافق چه کار سختی بود. چرا که شما وقتی با دوستتان هم بخواهید درباره مسأله اختلافانگیزی به توافق برسید سخت است چه برسد به ۶ کشور که آنها بعضاً خود نیز با هم اختلافاتی دارند.
روحانی با بیان اینکه ایجاد هماهنگی بین گروه ۱+۵ هم از کارهایی بود که ما باید انجام میدادیم، تصریح کرد: مذاکرات سیاسی کار بسیار سختی بود. در عین حال بخش اقتصادی دولت نیز اگر آرامش اقتصادی را نگه نمیداشت ما موفق نبودیم. چرا که در شرایط تحریم ما شاهد رشد اقتصادی و آرامش در بازار بودیم.
رئیس جمهور همچنین بیان کرد: در عین حال اگر نیروهای مسلح ما سپاه، بسیج، ارتش و نیروی انتظامی کشور را امن و باثبات نگه نمیداشتند و اگر حمایت مجلس و علما و بزرگان و دانشگاهیان نبود ما نمیتوانستیم به این موفقیت برسیم.
روحانی با بیان اینکه بزرگترین قول من به مردم به لطف خدا تحقق پیدا کرد، ادامه داد: من وعدههای دیگری نیز در زمینههای اقتصادی، فرهنگی، فناوری و سیاسی نیز دادم که برخی از آنها تحقق پیدا کرده است. البته در زمینههای دیگر نیز وعدههایی دادیم که امیدواریم در پسابرجام و پساتحریم این فرصت ایجاد شود تا آن وعدهها نیز عملیاتی شود. البته نقش رسانهها و خبرنگاران در این راستا قابل توجه است و آنها باید دولتها را وادار کرده در مسیر عملیاتی شدن وعدههای خود حرکت کنند.
به گزارش ایسنا، روحانی در پاسخ به سوال دیگری درباره نقش بخش خصوصی در افزایش سرمایهگذاریهای خارجی و با اشاره به ضعف این بخش، گفت: تلاش دولت بر این است که بخش خصوصی نقش بیشتر و پررنگتری داشته باشد و دولت تلاش میکند در قوانین و مقررات حمایتهای بیشتری از بخش خصوصی انجام دهد.
وی افزود: من امروز صبح نیز در مجلس گفتم که اجرای بسیاری از طرحهای عمرانی با مشارکت بخش خصوصی امکان پذیر است و باید به آنها واگذار شود و به سرمایهگذاران خارجی نیز گفته شده که با بخش خصوصی همکاری کنند و باید مشکلات و موانعی که در این زمینه وجود دارد حل و فصل گردد.
رئیس جمهور کشورمان در ادامه یادآور شد: اینکه محیط کسب و کار بهبود یافته به این دلیل است که فضا و تحرک برای بخش خصوصی بیشتر شده و امیدواریم در پسابرجام فضای بهتری برای فعالیت بخش خصوصی مهیا شود.
روحانی همچنین در خصوص رابطه اقتصادی ایران و آمریکا، گفت: اگر آمریکا بخواهد در کشورمان سرمایه گذاری کند مانعی وجود ندارد و اگر خودشان قوانین مانعی دارند باید برداشته شود. در حال حاضر نیز د زمینه واردات هواپیمای مسافربری و صادرات برخی کالاهای ایرانی به آمریکا نیز موانع برداشته شده و این به نفع مردم ایران و آمریکا خواهد بود.
وی تأکید کرد: از طرف ما مانعی برای سرمایهگذاری توسط آمریکا و ورود تکنولوژی به کشومان وجود ندارد.
از طرف ما مانعی برای سرمایهگذاری آمریکا وجود ندارد
رئیس جمهور کشورمان در ادامه نشست خبری خود در سالن اجلاس سران، در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه آیا در یک سال و چند ماه مانده از عمر دولت باقی وعدههای شما نیز تحقق پیدا میکند یا خیر، گفت: دعا بفرمایید.
وی ادامه داد: من در زمان تبلیغات انتخاباتی وعدههایی دادم که یکی از آنها تعامل سازنده با دنیا همچنین حل و فصل مسائل هستهای بود که جمله معروف سانتریفیوژ بچرخد در حالی که چرخ زندگی مردم و چرخ اقتصاد هم در حرکت باشد در خاطرهها هست. البته آقای صالحی میخواهند سانتریفیوژهای بیشتری بچرخد.
روحانی یادآور شد: امروز به یکی از وعدههای دولت در سایه تلاش همه نه فقط دولت، رهنمودهای رهبری، تلاش مردم و وزارت امور خارجه و شخص آقای ظریف رسیدیم. آقای ظریف کار بزرگی را بر دوش داشتند که من در فرصت دیگری برای مردم توضیح میدهم که دستیابی به این توافق چه کار سختی بود. چرا که شما وقتی با دوستتان هم بخواهید درباره مسأله اختلافانگیزی به توافق برسید سخت است چه برسد به ۶ کشور که آنها بعضاً خود نیز با هم اختلافاتی دارند.
روحانی با بیان اینکه ایجاد هماهنگی بین گروه ۱+۵ هم از کارهایی بود که ما باید انجام میدادیم، تصریح کرد: مذاکرات سیاسی کار بسیار سختی بود. در عین حال بخش اقتصادی دولت نیز اگر آرامش اقتصادی را نگه نمیداشت ما موفق نبودیم. چرا که در شرایط تحریم ما شاهد رشد اقتصادی و آرامش در بازار بودیم.
رئیس جمهور همچنین بیان کرد: در عین حال اگر نیروهای مسلح ما سپاه، بسیج، ارتش و نیروی انتظامی کشور را امن و باثبات نگه نمیداشتند و اگر حمایت مجلس و علما و بزرگان و دانشگاهیان نبود ما نمیتوانستیم به این موفقیت برسیم.
روحانی با بیان اینکه بزرگترین قول من به مردم به لطف خدا تحقق پیدا کرد، ادامه داد: من وعدههای دیگری نیز در زمینههای اقتصادی، فرهنگی، فناوری و سیاسی نیز دادم که برخی از آنها تحقق پیدا کرده است. البته در زمینههای دیگر نیز وعدههایی دادیم که امیدواریم در پسابرجام و پساتحریم این فرصت ایجاد شود تا آن وعدهها نیز عملیاتی شود. البته نقش رسانهها و خبرنگاران در این راستا قابل توجه است و آنها باید دولتها را وادار کرده در مسیر عملیاتی شدن وعدههای خود حرکت کنند.
به گزارش ایسنا، روحانی در پاسخ به سوال دیگری درباره نقش بخش خصوصی در افزایش سرمایهگذاریهای خارجی و با اشاره به ضعف این بخش، گفت: تلاش دولت بر این است که بخش خصوصی نقش بیشتر و پررنگتری داشته باشد و دولت تلاش میکند در قوانین و مقررات حمایتهای بیشتری از بخش خصوصی انجام دهد.
وی افزود: من امروز صبح نیز در مجلس گفتم که اجرای بسیاری از طرحهای عمرانی با مشارکت بخش خصوصی امکان پذیر است و باید به آنها واگذار شود و به سرمایهگذاران خارجی نیز گفته شده که با بخش خصوصی همکاری کنند و باید مشکلات و موانعی که در این زمینه وجود دارد حل و فصل گردد.
رئیس جمهور کشورمان در ادامه یادآور شد: اینکه محیط کسب و کار بهبود یافته به این دلیل است که فضا و تحرک برای بخش خصوصی بیشتر شده و امیدواریم در پسابرجام فضای بهتری برای فعالیت بخش خصوصی مهیا شود.
روحانی همچنین در خصوص رابطه اقتصادی ایران و آمریکا، گفت: اگر آمریکا بخواهد در کشورمان سرمایه گذاری کند مانعی وجود ندارد و اگر خودشان قوانین مانعی دارند باید برداشته شود. در حال حاضر نیز د زمینه واردات هواپیمای مسافربری و صادرات برخی کالاهای ایرانی به آمریکا نیز موانع برداشته شده و این به نفع مردم ایران و آمریکا خواهد بود.
وی تأکید کرد: از طرف ما مانعی برای سرمایهگذاری توسط آمریکا و ورود تکنولوژی به کشومان وجود ندارد.
در این نشست علاوه بر وزرا و معاونین دولت یازدهم و اعضای تیم مذاکره کننده هستهای (محمد جواد ظریف، عباس عراقچی، مجید تخت روانچی)، محمد نهاوندیان، حسین فریدون، مرتضی بانک، محمد باقر نوبخت و صالحی امیری حضور دارند.
به گزارش ایسنا، رییس جمهور در ادامه نشست خبری خود در پاسخ به سوالی درباره سفر رییس جمهور چین به ایران و روابط این دو کشور گفت: ما دوستان دوران سختی و تحریم را فراموش نمیکنیم و امروز باید زمینه توسعه بیشتر روابط برای کشورهایی که در سال های گذشته با وجود مشکلات تلاش کردند روابط گستردهای با ما داشته باشند را فراهم کنیم.
وی یادآور شد: در این دو سال و نیم حضور من ملاقاتهای زیادی بین من و رییس جمهور چین انجام شده، هم در نیویورک هم در اجلاسهای مربوط به شانگهای و هم در سفر من به چین. الان هم در سفر رسمی شنبه رییسجمهور چین به ایران زمینههای روابط دوجانبه فراهم میشود و اسنادی که باید امضا شود آماده شده. این سفر باعث توسعه بیشتر روابط ما با چین خواهد بود و به سمت روابط استراتژیک و راهبردی در حرکت خواهیم بود.
روحانی همچنین اظهار کرد: ما به عنوان اولین شریک تجاری در پسابرجام می توانیم روی چین حساب کنیم و سفر رییس جمهور چین به ایران در سرمایه گذاری، فناوری و تجارت می تواند نقش بیشتری ایفا کند و مقدمات برای توسعه روابط فراهم خواهد شد.
رییس دولت یازدهم در پاسخ به سوالی درباره انجام سیاستهای اقتصاد مقاومتی خاطرنشان کرد: سیاست های اقتصاد مقاومتی در حال اجرا شدن است اما هنوز باید زمینههای بیشتری را فراهم کنیم. توسعه صادرات غیر نفتی ما در حال افزایش است، یا اینکه فناوری در زمینه شرکتهای دانش بنیان در سطح وسیع انجام شده است و یا اینکه امسال اتکا ما به نفت خام در بودجه از همیشه کمتر بوده که همه اینها همان سیاستهای اقتصاد مقاومتی است.
وی اضافه کرد: برجام و برداشتن موانع و تحریمها به معنای حل همه مسائل نیست. مثل این است که غاصبی باغ شما را تصرف کرده بوده و حالا بیرونش کردهاید و از امروز که باغ در اختیارتان است نمی توانید همان موقع دنبال جعبه میوه باشید بلکه باید زمین و شرایط آماده شود و مراقبتهایی ویژه انجام گیرد تا میوه به ثمر برسد بنابراین همه چیز بلافاصله نخواهد بود.
روحانی همچنین عنوان کرد: البته برخی مسایل هم بلافاصله است. مثلا در فروش نفت ما از امروز شروع به فروش بیشتر نفت کردیم یا اینکه در فعالیتهای بانکی مخارج ناروایی را متحمل می شدیم اما امروز ۱۰۰۰ ال سی باز شده است. بعضی از آثار بلافاصله پدیدار می شوند اما در عین حال بسیاری از موارد هم هست که باید در طول زمان انجام شود. برجام و برداشتن تحریمها شرط لازم برای توسعه اقتصادی کشور است اما شرط کافی نیست.
وی افزود: امروز مانع برداشته شده و حالا نوبت جوانان، کارآفرینان و همه است که از فضا استفاده کنند و ما باید رشد اقتصادی و اشتغال که دو هدف اصلی هستند را دنبال کنیم. پسا تحریم میتواند شرایط خوبی را برای اقتصاد ما فراهم کند. ما باید بتوانیم با صادرات بازارهای هدفی را به دست بیاوریم و با رشد صادرات غیرنفتی موجب رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال شویم.
رییس جمهور در ادامه در واکنش به ابراز ناراحتی رژیم صهیونیستی از توافق هستهای ایران و همچنین نقش ایران در حل مسائل منطقه به خصوص در عراق، سوریه و یمن تصریح کرد: ما اگر می شنیدیم که رژیم صهیونیستی از برداشته شدن تحریمها خوشحال شده خیلی تعجب میکردیم. طبیعی است که دشمنان ثبات و امنیت منطقه و ایران امروز ناراحت باشند. امروز روز خوشحالی دوستان ایران است نه فتنه افکنان و برهم زنندگان ثبات. همان طور که پیشتر هم گفتم توقع ما این نبود که یک کشور اسلامی هم از برداشته شدن تحریمها اظهار ناراحتی کند.
وی با بیان اینکه مشکلات زیادی در منطقه وجود دارد تاکید کرد: ایران از ابتدا به دنبال حل این مشکلات بود و از ابتدا از دولتهای عراق و سوریه در مقابل تروریستها حمایت کرد. هر کشوری که از ما برای مبارزه با تروریسم کمک بخواهد در کنارش خواهیم بود. معتقدم در نهایت ملت عراق پیروز خواهند شد و آنها که به فکر نابودی یمن هستند ناموفق خواهند بود. در سوریه هم شرایط بهتر خواهد شد همان طور که در ماه های اخیر دیدهایم که شرایط بهتر شده است.
باید در داخل هم مدل برجام را اجرا کنیم
رییس جمهور در ادامه نشست خبری خود در پاسخ به سوالی در خصوص آمار بالای رد صلاحیتها برای انتخابات مجلس دهم گفت: در داخل هم باید مدل برجام را اجرا کنیم.
وی ادامه داد: اطلاعات اولیه ای که به من دادند نیز خوشحال کننده نبود. در مرحله ثبت نام شاهد استقبال خوبی بودیم و نتایج بررسیهای هیات های اجرایی نیز امیدوارکننده بود اما اکنون برخی احراز صلاحیت نشدند که امیدواریم شورای نگهبان به آنها رسیدگی کند و اگر کسی احراز صلاحیت نشده، شورا دخالت کند و من نیز به عنوان رییس جمهور از همه اختیاراتم در این زمینه استفاده می کنم.
رییس جمهور کشورمان خاطرنشان کرد:امیدوارم شورای نگهبان که پاسدار قانون اساسی است همچون دولت که پاسدار قانون اساسی است و ما وظایف مشترکی داریم در انتخابات نیز بر اجرایی شدن قانون اساسی نظارت خوبی داشته باشد و امیدوارم این موضوع را به گونهای حل و فصل کند که منویات مقام معظم رهبری در راستای برگزاری انتخابات پرشور و اینکه فرمودند حتی کسانی که نظام را قبول ندارند در انتخابات شرکت کنند، اجرایی شود.
وی یادآور شد: شورای نگهبان ان شاءالله این دغدغه خاطر را حل کند و نگذارد دلواپسی در کشور به وجود بیاید.
در این نشست علاوه بر وزرا و معاونین دولت یازدهم و اعضای تیم مذاکره کننده هستهای (محمد جواد ظریف، عباس عراقچی، مجید تخت روانچی)، محمد نهاوندیان، حسین فریدون، مرتضی بانک، محمد باقر نوبخت و صالحی امیری حضور داشتند.
نظر کاربران
هر موقع گرانی های ناجوانمردانه ، قبض های سنگین برق و گاز و ... ، بیکاری ، فقر و گرسنگی ملت ، اعتیاد روزافزون مردم ، اختلاس و دزدی ها و ... را رفع کردید ، آنوقت به ملت تبریک بگویید ...
ببینیم پنیر 800تومنی تون از 4000برمیگرده به 800تومن
ببینیم پرایدی که رئیس کارخانه ادعا میکرد تحریم باعث شد گران بشه به 8میلیون برمیگرده
اگه برگشت حرف هاتون از باب ملت برای ادعاهاتون معنا دار هست
به خاطر اینکه نماینده هامو رد صلاحیت کردند رای نمیدهم