تنفس هوای پاک با پوسته بادام زمینی
کره بادام زمینی و البته خود بادام زمینی یکی از محبوبترین خوراکیها در دنیا است که مصارف گوناگون صنعتی و خانگی دارد.
اما این روال به زودی دچار تغییر خواهد شد چرا که به باور رائول پیندا اولمدو از دانشگاه ملی مکزیکو، میتوان از این پوستهها برای تولید فیلترهای تصفیهی هوا استفاده کرد. به شکلی ویژه این زیست فیلتر برپایهی میکروارگانیسمهایی همچون قارچ Fusarium و باکتری Brevibacterium که به طور طبیعی در این پوستهها رشد میکنند عمل میکنند.
این میکروارگانیسمها قادر هستند با مصرف مواد سمی همچون حلالها و مواد آلاینده آنها را به مواد بی خطری همچون آب و دی اکسید کربن تجزیه کنند. برای اینکه این باکتریها بتوانند در یکی از این فیلترها به اندازه کافی رشد کنند نیز حدود ۲۸ روز زمان لازم است.
علاوه بر این، به دلیل توخالی بودن این پوستهها سطح در دسترس آنها برای تصفیه هوا افزایش پیدا میکند که نتیجهی آن بهبود عملکرد فیلتر خواهد بود. همچنین این سطح بالا و توخالی بودن میتوانند ذرات معلق در هوا را نیز به دام انداخته و آلودگیهای ناشی از گرد و غبار یا آلایندههای معلق را نیز برطرف کند.
این فناوری هم اکنون به صورت نمونهی اولیهای در ابعاد کاربرد برای آشپزخانه ساخته شده است، هر چند امید میرود بتوان آن را برای فیلترهای دیگر نیز به کار گرفت. در حال حاضر این دانشگاه روی تجاری سازی این فناوری کار میکند.
ارسال نظر