بشار اسد از ترکیه انتقام میگیرد
چند روز پس از وقوع انفجار در محل ساختمان شورای امنیت ملی سوریه که به کشته شدن چند تن از مقامات عالیرتبه نظامی این کشور انجامید، درگیریها در این کشور همچنان ادامه دارد.
با این حال، اخبار حاکی از آن است که بشار اسد با یک راهبرد جدید، درصدد است اقتدار دولتی را بار دیگر در کشور برقرار سازد.
پایگاه خبری «دبکا فایل»، وابسته به محافل امنیتی رژیم صهیونیستی، در گزارشی اختصاصی از اوضاع سوریه نوشته است که بشار اسد توانسته خود را به سرعت از تشویش و آشوب پدید آمده بر اثر انفجارهای اخیر، رها کرده و سیاستهای جدیدی را در پیش بگیرد.
بنا بر این راهبرد، اسد یک فرماندهی جدید برای مبارزه با شورشیان ایجاد کرده که ژنرال «ماهر اسد»، برادر کوچکترش در رأس آن است. وی همچنین ژنرال «علی مملوک» را به ریاست سرویس امنیت و ژنرال «حافظ مخلوف» را به سمت فرمانده نظامی دمشق منصوب کرده است.
افزون بر این، «فهد جاسم الفریج» نیز به عنوان وزیر دفاع جدید سوریه سوگند یاد کرد.
در ادامه این گزارش آمده، با وجود بیثباتیهای پدید آمده، ارتش سوریه به سرعت به خدمت خود بازگشت و هیچ نشانهای از شوک یا تزلزل در سطوح فرماندهی دیده نمیشود.
تا مدت ۴۸ ساعت، ارتش توانست شورشیان را از منطقه «میدان» دمشق بیرون کند و در زمانی که برخی رسانهها بر تصرف دو مسیر ارتباطی میان سوریه و عراق تمرکز کرده بودند، واحد فرماندهی جدید سوریه آغاز به کار کرده و در یک حرکت تاکتیکی، درصدد انتقامگیری از ترکیه به واسطه دخالتش در انفجار دمشق برآمده بود.
بر این اساس، دولت سوریه راه را برای ورود اعضای گروه «پ.ک.ک» از عراق به مناطق کردنشین شمال سوریه باز کرده و به آنها اجازه داده است، در طول مرز ترکیه، پایگاههای عملیاتی برپا کنند.
این کار، سه نتیجه فوری خواهد داشت:
۱ ـ دولت اسد، با قرار دادن پایگاههایی در اختیار «پ.ک.ک» برای اقدام علیه آنکارا، خواهد توانست اقلیت دو، سه میلیون نفری کرد سوریه را (که ۱۰ درصد از جمعیت این کشور را تشکیل میدهند) آرام کرده و اطمینان حاصل کند که آنها به شورشهای ضددولتی نخواهند پیوست.
۲ ـ با اطمینان یافتن از وفاداری کردها، دولت سوریه میتواند نیروهای مستقر در آن مناطق را برای مبارزه با شورشیان به مناطق دیگر بفرستد.
۳ ـ ترکیه که تاکنون به عنوان پایگاهی برای شورشیان موسوم به «ارتش آزاد سوریه» عمل کرده، خودش از مرز جنوبی با سوریه، با یک تهدید استراتژیک روبهرو میشود.
در حقیقت، اسد به این نتیجه رسیده که با وارد کردن نیروهای «پ.ک.ک» به سوریه و نیز دادن وضعیت نیمه خودمختار به مناطق کردنشین، میتواند کردها را برای به دست آوردن موقعیتی مشابه در آن سوی مرز با ترکیه تشویق کرده و به اقدام علیه دولت آنکارا وادارد.
دبکافایل در پایان مینویسد: «پ.ک.ک» نیز به سرعت به این سیاست اسد پاسخ داده است. انفجار خط لوله کرکوک ـ جیحان که وظیفه انتقال یک چهارم نفت صادراتی عراق به ترکیه را بر عهده دارد، کاری بود که از طریق «پ.ک.ک» انجام شده و مستقیم ترکیه را هدف قرار داده است.
نظر کاربران
دم بشار اسد گرم خوشم اومد ازش