۲۸۵۷۸۷
۵۰۰۲
۵۰۰۲
پ

پس‌ لرزه‌ سقوط «يوآن» بر اقتصاد ايران

نايب رئيس اتاق بازرگاني مشترک ايران و چين با اشاره به افت ارزش يوآن در سبد ارزي دنيا، گفت: اگر رکود نبود، کاهش ارزش يوآن منجر به افزايش واردات بيشتر کالاي چيني به ايران مي‌شد.

خبرگزاری مهر: نايب رئيس اتاق بازرگاني مشترک ايران و چين با اشاره به افت ارزش يوآن در سبد ارزي دنيا، گفت: اگر رکود نبود، کاهش ارزش يوآن منجر به افزايش واردات بيشتر کالاي چيني به ايران مي‌شد.

مجيدرضا حريري در خصوص کاهش ارزش يوآن در سبد ارزي دنيا و تاثير آن بر اقتصاد ايران گفت: اگرچه ارزش پول ملي چين در مقابل دلار در روزهاي اخير تضعيف شده است، در ايران هم با کاهش ارزش پول ملي مواجه بوده است که البته اين کاهش ارزش پول ملي بيش‌از ارزش يوآن است که نشانگر اين است که ريال، ضعيف‌تر شده است.

نايب رئيس اتاق بازرگاني مشترک ايران و چين افزود: کاهش ارزش يوآن در سبد ارزي دنيا، تاثير فوري و آني در اقتصاد ايران نخواهد داشت؛ مگر اينکه اتفاق تازه‌اي در اقتصاد رخ دهد اما به هر حال تبعاتي هم براي اقتصاد به دنبال خواهد داشت، چراکه ايران در شرايط کنوني، ارتباط زيادي با بازارهاي بين‌المللي ندارد که وقوع طوفان‌هاي بين‌المللي در آن تاثير فوري داشته باشد و بيشتر مي‌توان گفت که اقتصاد ايران متاثر از بحران‌هاي محلي است.

وي تصريح کرد: چنانچه ايران در دوران رونق اقتصادي به سر مي‌برد و ارزش يوآن به ميزان فعلي در بازارهاي جهاني پايين مي‌آمد، به طور قطع اقتصاد ايران نيز تاثير بيشتري از اين کاهش ارزش پول ملي چين مي‌پذيرفت اما اکنون رکود در کشور مشاهده مي‌شود و تقاضا براي خريد کالا بسيار پايين است و بنابراين واردات کالاهاي چيني نيز کمتر از قبل صورت مي‌گيرد؛ بدين ترتيب رکود باعث مي شود که تقاضاي واردات به شکل واقعي به کشور منتقل نشود.

به گفته حريري، به هرحال پول ملي چين هم اکنون در سبد ارزهاي بين‌المللي قرار گرفته است و نسبت به دلار و ساير ارزهاي رايج دنيا واکنش نشان مي‌دهد اما در مقابل دولت چين هم سياست‌هايي را براي ارزان‌تر کردن واردات خود به کار مي‌گيرد که ممکن است منجر به ارزش يوآن در بازارهاي جهاني شده باشد تا واردات را براي کشورهاي ديگر مقرون به صرفه کند.

به گزارش پايگاه خبري «بلومبرگ»، در هفته گذشته ميلادي به دنبال سقوط قيمت جهاني نفت و همچنين انتشار آمار ضعيف اقتصادي چين، ۴۰۰ نفر از ثروتمندترين افراد دنيا در حدود ۱۹۴ ميليارد دلار از دارايي خود را به دليل سقوط بورس‌هاي جهان از دست دادند.

در همين حال، تنها در آمريکا ۴۷ نفر از کارگزاران بورس در طول يک هفته يک ميليارد دلار از دارايي خود را از دست دادند که اين مقدار ضرر از سال ۲۰۱۱ ميلادي تاکنون در بورس اين کشور بي‌سابقه گزارش شده است. همچنين شاخص دارايي ۴۰۰ نفر از ثروتمندترين افراد دنيا در پايان هفته گذشته ميلادي ۷/۳ تريليون دلار بود که اين رقم براي سال گذشته ميلادي ۴ تريليون دلار گزارش شده بود.

بر همين اساس «جف بزوس» موسس وب سايت «آمازون» در طول هفته گذشته ميلادي ۹/۵ ميليارد دلار از دارايي‌هاي خود را به دليل کاهش سهام اين شرکت از دست داد، ضمن اينکه «بيل گيتس» و «آمانيکو اورتگا» به عنوان دو ثروتمند برتر جهان هر کدام به ترتيب ۴.۵ ميليارد دلار و ۴/۳ ميليارد دلار از دارايي خود را از دست دادند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج