اعتیاد و جنون؛ هر روز بیشتر از دیروز
رئیس سازمان بهزستی با بیان اینکه آسیب های اجتماعی در کشور عمیق شده است، گفت: ۳۴ درصد جمعیت کشور در سنین ۱۹ تا ۶۰ سال دچار اختلالات روانی هستند که نیاز به درمان تخصصی دارند.
انوشیروان محسنی بند پی روز چهارشنبه در دومین اجلاس علمی و کاربردی مدیران ارشد سازمان بهزیستی کشور در ساری اظهار کرد:باید شرایطی را فراهم کنیم تا مانع افزایش اسفبار آمار آسیب های اجتماعی در جامعه شویم.
وی با بیان اینکه اکنون از هر ۱۰۰ ازدواج ۲۳ ازدواج منجر به طلاق می شود گفت : سن ازدواج در مردها از ۲۴ سال در سال ۷۵ به ۲۸ سال در سال ۹۲ و در زنان از ۱۸ به ۲۴ سال افزایش یافت.
وی با اشاره به اینکه ۱۱ میلیون نفر در سن ازدواج قرار دارند افزود : کم شدن گفت و گو در خانواده ها یکی دیگر از آسیب های اجتماعی است.
وی به آسیب های اجتماعی ناشی از اعتیاد اشاره و گفت : براساس آمار رسمی تعداد معتادان از یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر به دو میلیون افزایش یافته که به صورت غیررسمی تا پنج میلیون نفر هم تخمین زده شد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور اقدام توسعه پیش گیرانه و مداخله ای را از راهبردهای بهزیستی دانست و گفت : امروز باید اثر بخشی و کارآیی برنامه ها و اقدامات را برای کاهش آسیب های اجتماعی جدی بگیریم.
وی بیماری ، حوادث و سوانح و اختلالات ژنتیکی را سه عامل اصلی معلولیت در جامعه اعلام و گفت : یک میلیون و ۲۰۰ هزار معلول در کشور وجود دارد که بیش از ۴۰۰ هزار نفر آنها در روستاها ساکن هستند.
رئیس سازمان بهزستی اجتماع محور را از دیگر رویکردهای بهزیستی بیان و گفت : استاندارد کردن خدمات و توسعه و پیشرفت علوم حوزه سلامت را برای معلولان را اثر گذار و ضروری دانست.
محسنی بندپی، غربالگری تنبلی چشم ، شرح حال سنجی و تقویت خدمات مشاوره ای و مداخله ای را از برنامه بهزیستی اعلام و افزود : در حال حاضر ۸۰ درصد کودکان سه تا شش سال در غربالگری تنبلی چشم مشارکت داشتند.
وی با بیان اینکه ۶۳ درصد جمعیت کشور نیز در طرح غربالگری شرح حال سنجی مشارکت کردند گفت : ۲۵۰ مرکز علمی و تخصصی مشاوره ژنتیک با بهزیستی همکاری دارند.
وی ادامه داد : پنج هزار و ۱۰۰ تیم در پنج هزار محله ۱۵ میلیون نفر را در حوزه پیشگیری از اعتیاد تحت پوشش دارند.
رئیس سازمان بهزستی افزود: در حوزه توانبخشی نیز بهزیستی در کاهش بیماری اوتیسم ( اختلالات عصبی ) با همکاری ۵۳ مرکز خدمات ویژه ارائه می کند.
وی گفت : اثر بخشی و بهره وری در هزینه کاهش آسیب های اجتماعی باید دقیق و براساس دانش علمی روز باشد.
رئیس سازمان بهزستی افزود : در برنامه ششم توسعه کشور به آسیب های اجتماعی به عنوان یک مقدمه مهم به صورت مستقل مورد توجه قرار گرفته است.
نظر کاربران
ملت روانی ..ملت مریض....جوونای عذب ... زوجهای مطلقه...خدایا !؟؟
این همه آسیب اجتماعی. چرا نه مردم و نه هیچ دولت مردی به فکر این همه آسیب اجتماعی نیست.
اینقدر دنبال سیاست هستیم که فرهنگمون محیط زیستم به باد رفته.
وقتی حقوق بشر نباشه و مردم هم اگاهی نداشته باشن از این بهترم نمیشه
علتش بی توجهی و بی تدبیری دولتمردان کشوره که فقط به فکر خودشان و اطرافیانشان هستند