جدیدترین رقم سبد هزینه خانوارهای کارگری
دبیر کل کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران کشور هزینه ماهانه خانوارهای کارگری را بیش از سه میلیون تومان اعلام کرد و گفت: در صورتی که سبد هزینه معیشت خانوارهای کارگری تعریف و تورم اقلام عمده مصرفی ملاک تعیین مزد قرار گیرد، دستمزد کارگران به سمت واقعی شدن پیش میرود.
هادی ابوی گفت: جلسات دستمزدی که تاکنون میان نمایندگان گروههای کارگری، کارفرمایی و دولت تشکیل شده با اتفاق نظر شرکای اجتماعی در خصوص آنالیز سبد معیشت خانوارهای کارگری همراه بوده است و تلاش این است که شورای عالی کار نیز در همین چارچوب گام بردارد.
وی درباره طرح برخی مباحث حاشیهای همچون مبنا قرار دادن رکود و شرایط اقتصادی کشور در تعیین دستمزد، گفت: همه ساله رقم دستمزد کارگران بر مبنای تبصره ۴۱ قانون کار تعیین شده و این تبصره به نرخ تورم و سبد معیشت اشاره دارد بنابر این مواردی نظیر شرایط اقتصادی یا مشکلات کارفرمایان نمیتواند ملاک عمل تعیین دستمزد باشد.
دبیرکل کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران کشور با تاکید بر اینکه دستمزد باید قدرت پس انداز به کارگر بدهد، افزود: با حقوق و دستمزدی که کارگران میگیرند تنها از عهده هزینه خوراک برمیآیند در حالی که هزینههای مسکن و درمان به تنهایی بخش اعظمی از حقوق کارگران را می بلعد و جایی برای پس انداز یا هزینههای تحصیل و آموزش نمیگذارد.
ابوی با بیان اینکه هزینه ماهانه خانوارهای کارگری از یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان سال گذشته به سه میلیون و ۲۰۰ هزار تومان در سال جاری رسیده است، اظهار کرد: وقتی کارگر با چنین رقمی رو به رو میشود ناچار است یا برای امرار معاش و تامین خانواده خود به شیفت های طولانی کار روی بیاورد یا اعضای خانواده را برای گذراندن چرخ زندگی به کار کردن ترغیب کند که در هر دو حالت کیان خانواده به هم می ریزد و پیامدهای نامطلوبی به دنبال دارد.
وی در پایان واقعی شدن دستمزد کارگران را مستلزم تعریف سبد معیشت خانوار دانست و گفت: هزینه واقعی زندگی کارگران را اقلامی مثل ایاب و ذهاب، مسکن، خوراک و پوشاک و بهداشت و درمان تشکیل میدهد و مزد واقعی کارگران باید از محاسبه این چند قلم به دست آید.
نظر کاربران
هرسال خودتونو سر تعیین حقوق کارگر مسخره می کنید آخرش هم 10 نهایتاٌ 15 درصد افزایشش می دین .
ابوی با بیان اینکه هزینه ماهانه خانوارهای کارگری از یک میلیون و 600 هزار تومان سال گذشته به سه میلیون و 200 هزار در سال جاری رسیده؟؟؟؟؟
یعنی پارسال و سالهای قبل وضع کارگر خوب بود؟
بدبختی ما کارگران در اثر سیاست های اشتباه دولت قبل مخصوصا از سال 90شروع شد ارزش پول به اندازه 30سال
کاهش پیدا کرد
واقعیت گفتن باعث میشه حدااقل راه اشتباه گذشته را نریم
در حالی که سرپوش گذاشتن بدتر و بدتر میکنه
حق کارگران و جوانان و سایز اقشار کم درآمد بدبختو همینایی که فکر کردن اوضاعشون خوب میشه راحت میدیم به کشورهایی مثل حیبوتی ، واسشون پارلمان میسازیم و ... بدون اینکه از کارگر بدبخت نظر بخواهیم ، بعذ اولین کشوری که قطع رابطه میکنه نمک میخوره نمکدون میشکنه همون جیبوتیه ، بعد وقتی پای دستمزد میاد هزار جور صغری کبری میچنن آخرش هم هیچ ! اینجور بذل بخشش ها حق الناس نیست !