فهرست ناامنترین نرمافزارهای سال ۲۰۱۵
طبق گزارشی که CVE به رسم سالیانه همیشگی خود منتشر میکند، فهرست ۵۰ نرمافزار ناامن سال ۲۰۱۵ مشخص شده که در صدر آن نام محصولات شرکت خوشنام اپل قرار دارند.
طبق گزارشی که CVE به رسم سالیانه همیشگی خود منتشر میکند، فهرست ۵۰ نرمافزار ناامن سال ۲۰۱۵ مشخص شده که در صدر آن نام محصولات شرکت خوشنام اپل قرار دارند. سیستمعامل Mac OS X با ۳۸۴ مورد حفره امنیتی و حملهی خطرناک ناامنترین نرمافزار سال ۲۰۱۵ شناخته شد و پس از آن نیز سیستمعامل بخش دستگاههای قابل حمل این شرکت یعنی iOS قرار دارد که با یک مورد اختلاف و ۳۷۵ مورد در جایگاه دوم جا خوش کرده است.
اندروید تقریبا سال آرام و کم تلاطمی را پشت سر گذاشت و در این لیست با ۱۳۰ مورد حداقل از اپل و مایکروسافت بهتر عمل کرد. سال قبل یعنی ۲۰۱۴ ۵ نرمافزار اینترنت اکسپلورر، Mac OS X، لینوکس، کروم و iOS ناامنترین نرمافزارها شناخته شدند و این ردهبندی در امسال دستخوش تغییرات فراوانی شده است. اطلاعات CVE کاملا معتبر بوده و به صورت سالیانه با آنالیز اطلاعات منتشر شده توسط دولت آمریکا تهیه و منتشر میگردد.
در این گزارش نکات مبهم و شبهانگیزی نیز وجود دارد، از جمله اینکه همانگونه که در تصویر ملاحظه میفرمایید، سیستمعامل ویندوز به تفکیک ویرایشهای مختلف در نظر گرفته شده و موارد ۱۳۵ تا ۱۵۵ در جدول به این سیستمعامل اختصاص یافته است در حالیکه درصد زیادی از تهدیدها و مشکلات امنیتی این سیستمعامل در بین نسخههای مختلف مشترک بوده و جمع زدن تصاعدی آنها چندان کار معقولی به نظر نمیآید.
نکتهی قابل توجه دیگر در این گزارش میزان اهمیت تهدیدها و یا همان وزن آیتمهاست که در نظر گرفته نشده و صرفا به تعداد آنها بسنده شده است در حالیکه مسلما برخی از موارد از اهمیت ویژهای برخوردارند و نمیتوان از این لحاظ چندان نرمافزارها را از بابت تعداد بالای موارد رخ داده برای آنها سرزنش کرد.
اما در تصویر پایین به یک جمع بندی کلی از عملکرد شرکتها میرسیم یعنی جایی که موارد با هم جمع شده و ماحصل عملکرد آنها در یک نمودار قابل رویت است. در این نمودار مایکروسافت با توجه به پراکندگی زیاد ویرایشهای مختلف ویندوز با ۱۵۶۱ مورد به عنوان ناامنترین شرکت برای کاربران معرفی شده که دلیل آن وجود مشکلات متعدد امنیتی در مرورگر بازنشسته و پا به سنگذاشتهی اینترنت اکسپلورر و ویرایشهای قدیمیتر ویندوز بوده است. نکتهای که باعث میشود تا حدودی تعداد بالای موارد مایکروسافت کمرنگتر شود، عملکرد به مراتب بهتر ویندوز ۱۰ نسبت به ویرایشهای قبلی مانند ۸.۱ و ۸ است که با ۵۳ مورد از برترینهای سال ۲۰۱۵ بوده است.
اپل و مایکروسافت با توجه به پراکندگی زیاد ویرایشهای مختلف سیستمعاملهایشان و ابزارهای مختلف توسعهای که برای توسعهدهندگان ارائه میدهند، کارشان در حفظ انسجام و امنیت کاربرانشان بسیار سخت است و یکی از دلایل بالا بودن میزان تهدیدهای نرمافزاری این شرکتهای بزرگ در همین مورد نهفته است.
متاسفانه شرکت Adobe که در زمینهی نرمافزارهای گرافیکی از ابرقدرتها به حساب میآید، در بخش امنیت در ردهای بسیار نامناسب قرار دارد و میزان حملات محصولات این شرکت مانند فلش، Air و Acrobat بسیار پرشمار بوده است و باید ببینیم که در سال ۲۰۱۶ خواهد توانست از پس این مشکل بزرگ برآید یا خیر.
ارسال نظر