هوای این روزهای تهران و دیگر استان های کشورمان گرفته و پر دود است و با توجه عدم تعطیلی مدارس و ادارات به نظر می رسد توصیه های بهداشتی در این زمینه باید جدی گرفته شود.
نامه نیوز: هوای این روزهای تهران و دیگر استان های کشورمان گرفته و پر دود است و با توجه عدم تعطیلی مدارس و ادارات به نظر می رسد توصیه های بهداشتی در این زمینه باید جدی گرفته شود.
هوای تهران و دیگر کلان شهرهای کشور آنقدر آلوده شده است که بر اساس آمار منتشر شده در روزهای گذشته تعداد آمار فوتی ها در روزهای آلوده 20 تا 30 نفر بیشتر از دیگر روزهای سال بوده است.
سازمان جهانی بهداشت نیز اخیرا در گزارشی اعلام کرده است که ۸۰ درصد مرگ و میر زودرس ناشی از آلودگی هوا و مشکلات و بیماریهای ناشی از این آلودگی است.
در ادامه به چند توصیه بهداشت غذایی و فردی برای رعایت افراد در هوای آلوده اشاره می کنیم که اهمیت بالایی در حفظ سلامت افراد دارد.
در هوای آلوده، چه بخوریم چه نخوریم...
براي كم شدن مضرات آلودگي هوا مصرف غذاهايي شامل ويتامين E و ويتامين D را پيشنهاد ميكنیم. ويتامين E را در روغنهاي گياهي، گردو، بادام، زيتون، جوانه گندم، جگر و سبزيجات داراي برگ سبز ميتوانيد مصرف كنيد.
منابع مناسب ويتامين D هم شير، كره و زرده تخممرغ هستند كه بايد در برنامه غذايي روزانهتان باشند. علاوه بر اين ويتامينها مصرف غذاهايي كه حاوي آنتياكسيدانهاي سلنيوم و بتاكاروتن اند را توصیه می کنیم. سبزيجاتي مثل طالبي، انبه، كدو تنبل، فلفل،اسفناج، كلم و زردآلو بتاكاروتن دارند. سلنيوم را هم ميتوانيد در غذاهاي دريايي، مرغ، نان و غلات سبوسدار پيدا كنيد.
شير و لبنيات به خصوص پنير و ماست هم به خاطر كلسيمي كه دارند ميتوانند با جذب عناصر سنگين مثل سرب تداخل كنند. پس بهطور كلي بهتر است مردم از سبزيها وميوهها و لبنيات بيشتر استفاده كنند تا اثرات مخرب هواي آلوده را كاهش دهند.
استفاده از تنقلات كم ارزش مثل چيپس و پفك و نوشابههاي گازدار چون باعث اختلال جذب عناصر مفيد در بدن ميشوند ميتوانند اثرات سوء آلودگي هوا را دوچندان كنند. موادي مثل سوسيس و كالباس به دليل داشتن مواد شيميايي و نگهدارنده، علاوه بر اين كه به خودي خود مضر و سرطانزا هستند براي افرادي كه در معرض آلودگي هواي شهرها قرار دارند به هيچوجه توصيه نميشوند.
از دیدگاه طب سنتی هوا جزء 6 جزء اصلی بوده که جهت حفظ سلامتی حائز اهمیت است و در صورتی که آلوده شود بدن را تحت تأثیر قرار میدهد. در تمام آموزههای سنتی نیز از در معرض قرار گرفتن هوای آلوده نهی شده است.
برخی از افراد به دلیل ویژگیهای بدن همچنین عوامل مانند بیماریهای دیگر بیشتر در معرض آلودگی هوا قرار گرفته و میتوان گفت افرادی که مواد زائد بدن آنها شامل اخلاط چهارگانه در سودا، صفرا، خون و بلغم بیشتر باشد به همین میزان بیشتر در معرض عوارض ناشی از آلودگی هوا قرار میگیرند.
مصرف عدس، کلم، گوشت گوساله، بادمجان، قارچ و ماکارونی و همچنین سالاد الویه در بدن ایجاد سردی کرده و مقاومت افراد را در برابر آلودگی هوا کمتر میکند.
روزانه ۲ استکان عرق نعنا به همراه یک قاشق مرباخوری عسل مصرف کنند تا علاوه بر افزایش مقاومت بدن از ابتلا به بیماریهای مختلف همچون سرماخوردگی جلوگیری شود.
در هوای آلوده سعی کنید به این توصیهها عمل کنید...
۱-از هرگونه فعالیتی که منجر به افزایش آلودگی هوا می شود خودداری گردد.
۲-به کلیه شهروندان توصیه می شود تا حد امکان از خروج غیر ضروری از منزل و تردد بی مورد در معابر شهری خودداری نموده و سفرهای غیر ضروری در سطح شهر را حذف نمایند.
۳-به بیماران قلبی و تنفسی و مبتلایان به آسم، توصیه می گردد در فضاهای باز فعالیت ننمایند و تا حد امکان از حضور در سطح شهر خودداری نموده و در منزل استراحت نمایند.
۴-ماندن در ترافیک و استنشاق هوای آلوده، سرعت ابتلا به آسم را در کودکان افزایش می دهد. به شهروندان عزیز توصیه می گردد حتی المقدور کودکان را در منزل نگه دارند و درها و پنجره ها را بسته نگاه دارند.
۵-کلیه ورزشکاران و شهروندان از هرگونه فعالیت فیزیکی و ورزشی از جمله دویدن و پیاده روی و سایر فعالیت های ورزشی هوازی، بویژه در اوایل صبح خودداری نمایند.
۶-به عموم شهروندان توصیه می گردد به اندازه کافی آب بنوشید تا با شست و شوی دستگاه گوارش و رفع عطش و خشکی دهان اثرات ناشی از آلودگی هوا کاهش یابد.
۷-توصیه می گردد از شیر، میوه جات و سبزیجات بیشتر استفاده شود و مصرف تنقلات کم ارزش مثل چیپس و پفک و نوشابه های گازدار، را کاملا حذف نمایند.
۸-افرادی که در فضاهای باز مجبور به فعالیت هستند بایستی قبل از خوردن غذا دست ها و دهان خود را به طور کامل شست و شو دهند و پس از مراجعت به منزل حتما دوش بگیرند.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
ارسال نظر