۲۸۰۶۱۸
۲۳ نظر
۵۰۵۳
۲۳ نظر
۵۰۵۳
پ

دلیل افزایش خیانت در بین زوج های ایرانی

رئیس انجمن آسیب‌شناسی اجتماعی سریال‌های ماهواره‌ای را عامل افزایش آمار خیانت خانوادگی در جامعه دانست.

خبرگزاری ایلنا: کوروش محمدی رئیس انجمن آسیب‌شناسی اجتماعی در خصوص کاهش میانگین سنی ارتکاب جرم در ایران که به گفته رئیس سازمان زندان‌های کشور به سن سی‌ سال رسیده است، گفت: میانگین سی سال می‌تواند؛ در برگیرنده بازه‌های سنی ۱۰ تا ۳۰ سال باشد، لذا نباید میانگین سنی با سن شروع جرم اشتباه گرفته شود.

وی خاطرنشان کرد: میانگین اعلام شده نسبت به سایر کشورها، میانگین بسیار خطرناکی بوده و خط قرمز تلقی می‌شود، زیرا می‌تواند؛ برای سیستم اجتماعی جامعه ما خطرناک باشد.

محمدی با اشاره به اینکه جرم براساس تعاریف قانونی به معنی انجام رفتارهایی است که به موجب قانون مستوجب مجازات است، اظهار کرد: نباید جرم را با آسیب اجتماعی اشتباه گرفت، زیرا آسیب‌هایی وجود دارند؛ که جرم محسوب نمی‌شوند؛ به عنوان مثال کودکان کار، دختران فراری، طلاق و حتی در نگاه جدید اعتیاد، جرم تلقی نمی‌شوند.

رئیس انجمن آسیب‌شناسی اجتماعی ایران با تاکید براینکه نوع الگوهای خانوادگی و روش‌های تربیتی خانواده‌ها در شکل‌گیری جرائم دخیل هستند، ادامه داد: رفتارهایی که کودکان را از فضای تعامل با والدین دور می‌کند و نیز وجود تبعیض، توزیع نابرابر فرصت‌ها و بی‌عدالتی در توزیع منابع در جامعه از جمله عوامل تاثیرگذار در بروز جرائم است.

وی با بیان اینکه بخشی از جرائم نیز ریشه در آسیب‌های اجتماعی دارند، بیان کرد: فقر و بیکاری در کنار هم مولد آسیب‌های اجتماعی و بروز جرم هستند.

آموزش و پرورش هیچ اصولی را در اختیار دانش‌آموز قرار نمی‌دهد

محمدی با بیان اینکه مسئولیت‌پذیری آموزش و پرورش نسبت به تربیت فرزندان حلقه مفقوده نظام تربیتی کشور است، اظهار کرد: فرزندان ما در دامن آموزش و پرورش باید نکاتی را که در خانواده یاد نگرفته‌اند یا آن بخش از جامعه‌پذیری یا فرآیند اجتماعی را که به طور ناقص دریافت کرده‌اند، فرابگیرند. آموزش و پرورش به عنوان خانه دوم یا خانه امن باید جامعه‌پذیری ناقص فرزندان در خانواده را جبران کنند.

این آسیب‌شناس اجتماعی تصریح کرد: متاسفانه آموزش و پرورش ما تبدیل به یک نظام رقابتی و آرمانگرایانه صرف شده که تنها مدرک‌گرایی را ترویج می‌کند، اما به لحاظ تربیتی و اخلاقی اصولی را در اختیار دانش‌آموزان ما قرار نمی‌دهد، لذا جوانانی که از این آموزش و پرورش فارغ‌التحصیل می‌شوند؛ فاقد دیدگاه هستند و به بیان دیگر دیدگاه خاصی نسبت به زندگی اجتماعی خود ندارند.

وی افزود: فردی که در خانواده به درستی اصول تربیتی را فرانگرفته و در آموزش و پرورش نیز به نتیجه لازم نرسیده است، جذب گروه‌های همسال می‌شوند که ممکن است؛ این گروه‌ها در ترکیب‌هایی سازمان یافته به تدریج به سمت ارتکاب جرم هدایت می‌شوند، چنانکه ابتدا جذب آسیب‌های اجتماعی همچون اعتیاد یا انجام بزه‌های کوچک می‌شوند و به تدریج به سمت ارتکاب جرائم بزرگتر می‌روند.

محمدی در ادامه تصریح کرد: کسب دیدگاه در زندگی اجتماعی از وظایف آموزش و پرورش نسبت به دانش‌آموزان است که به آن عمل نشده؛ بنابراین افراد فارغ‌التحصیل فاقد هدف برای زندگی می‌شوند و ممکن است به دلیل بی‌هدفی جذب برنامه‌هایی شوند تا بتوانند برای خود دیدگاه ایجاد کنند که الزاما این دیدگاه‌ها مثبت نخواهند بود و می‌تواند؛ در قالب رفتارهای بزه‌کارانه یا رفتارهای سازمان‌یافته مجرمانه خود را نشان دهند.

عدم وجود نشاط اجتماعی باعث بروز رفتارهای خطرناک می‌شود

رئیس انجمن آسیب‌شناسی اجتماعی با تاکید بر اینکه جامعه ما با نشاط نیست و هیچ برنامه‌ای برای نشاط اجتماعی نداریم، گفت: ما امکانات لازم را برای ایجاد نشاط در اختیار جوانان قرار نمی‌دهیم که این موضوع باعث جذب جوانان به سوی رفتارهای پرخطر شده و حتی در مواردی باعث می شود که آنان ضد ارزش‌های جامعه عمل کنند.

وی با تاکید براینکه فشار اجتماعی می‌تواند؛ باعث ا نجام جرم در میان جوانان باشد، ادامه داد: به عنوان مثال گاهی زنان جامعه ما به دلیل فشارهای خانواده و وجود نگاه مردسالارانه در جامعه، حالت تسلیم به خود می‌گیرند. به عبارت دیگر؛ زنانی که به دنبال نیازهای اقتصادی و رفاهی خود همچون کار هستند، ممکن است در مواردی تسلیم گروه‌های سازمان‌یافته‌ای شوند که دست به اعمال مجرمانه می‌زنند.

محمدی افزود: افرادی که به گروه‌های سازمان‌یافته مجرم ورود پیدا می‌کنند به یک سری رفاه و امکانات ناشی از انجام جرم می‌رسند و به همین دلیل احساس خوشایندی نسبت به رفتارهای مجرمانه خود پیدا می کنند که باعث تقویت این رفتارها در آنان می‌شود.

روش‌های بازدارنده برای ممانعت از بروز جرم وجود ندارد

این آسیب‌شناس اجتماعی با تصریح براینکه در جامعه ما روش‌های بازدارانده برای جلوگیری از رفتارهای مجرمانه وجود ندارد، گفت: متاسفانه در جامعه ما روش‌های بازدارنده‌ در رفتارهای پلیسی و انتظامی خلاصه شده است و ما تنها پلیس و سیستم قضایی را به عنوان عامل بازدارنده می‌شناسیم.

وی تاکید کرد: ما برای جوانان سیستم خودکنترلی و خودیابی را قائل نیستیم و اهرم‌های خودکنترلی که در خانواده و آموزش و پرورش رشد پیدا می‌کنند و در جامعه تقویت می‌شوند در جامعه ما بسیار ضعیف هستند.

محمدی با بیان اینکه این اهرم‌ها مبتنی براخلاق و الگوهای مثبت در جامعه هستند، اظهار کرد: امروزه این اخلاق و الگوها در خانواده، آموزش و پرورش و در سطح جامعه عملکرد بسیار ضعیفی دارند و به همین علت جوانان ما نمی‌توانند بهره چندانی از این الگوها ببرند.

تغییر نگرش افراد در جامعه ناشی از سریال‌های ماهواره‌ای

رئیس انجمن آسیب‌شناسی اجتماعی با اشاره به اینکه جامعه ما مملو از آسیب‌های اجتماعی شده است و پدیده‌های نوظهور در حوزه آسیب‌های اجتماعی همچون فضای مجازی و آسیب‌های ناشی از پیشرفت فن‌آوری تاثیر مستقیم بر اخلاق جامعه گذاشته است، عنوان کرد: امروز رسانه‌ها عاملی شده‌اند برای ارتکاب جرائم چنانکه براساس مشاهدات و تحقیقات انجام شده، آمار خیانت‌های خانوادگی در جامعه ما بالار فته است که دلیل این رفتار تغییر نگرش افراد است که ناشی از برخی سریال‌های ماهواره‌ای است.

وی آسیب دیدن شبکه‌های ارتباطی و اجتماعی جامعه را از دیگر دلایل بروز جرائم و آسیب‌های اجتماعی دانست و ادامه داد: امروزه ارتباطات سالم و موثر میان اعضای خانواده و جامعه جای خود را به ریا، تزویر، ارتباطات ناسالم و روابط مبتنی بر منافع شخصی داده است که علت این موضوع ایجاد نگاه مادی‌گرایانه‌ای است که ما طی سال‌های اخیر و به دلیل گذری که به سمت مدرنیته داشته‌ایم، در جامعه ایجاد کرده‌ایم.

در مسیر حرکت به سمت مدرنیته از ارزش‌هایمان گذشته‌ایم

محمدی اضافه کرد: ما جامعه‌ای در حال گذار هستیم که به سمت صنعتی شدن حرکت کردیم، اما در اثنای این گذار از بسیاری از ارزش‌های سنتی‌مان گذر کرده‌ایم، لذا ارتباطات آسیب دید، تجمل‌گرایی بر روابط برخی زوجین و خانواده‌‌های ما حاکم شد و ارتباط میان والدین و فرزندان تبدیل به روابط دورادور و مبتنی بر شکاف بین نسل‌ها شد، شبکه‌های مجازی جایگزین ارتباطات رودرو شد که مملو از مهر و محبت بود.

وی اظهار کرد: امروز ما شبکه‌های اجتماعی را تجربه می‌کنیم که در برخی مواقع باعث بروز رفتارهای جنون‌آمیز و معتادگونه در افراد می‌شود.

رئیس انجمن آسیب‌شناسی اجتماعی با بیان اینکه امروز شبکه‌های اجتماعی واقعی ما آسیب دیده و کمرنگ شدند و کارکرد و عملکرد مثبت خود را از دست داده‌اند، گفت: این شبکه‌ها جای خود را به شبکه‌های ارتباطی مجازی داده‌اند که رفتارهای اعتیادآمیز را در افراد ایجاد کرده و عواطف تحت تاثیر آن قرار گرفته‌است.

محمدی با بیان اینکه افراد درگیر شبکه‌های مجازی پس از مدتی به دلیل غیرواقعی بودن این شبکه‌ها افسرده می‌شوند، بیان کرد: این شبکه‌ها توقعاتی در فرد ایجاد می‌کنند که مبتنی بر واقعیات جامعه نیستند، لذا احساس شکست و ناکامی در افراد ایجاد می‌شود و آستانه تحمل آنان پس از مدتی آسیب می‌بیند، چنانکه امروز در خیابان ها شاهد انجام رفتارهایی خشن و ناشی از بی‌حوصلگی در میان مردم هستیم و این بی‌حوصلگی یکی از عوامل بروز نزاع‌های خیابانی، خانوادگی در جامعه می‌شود.

رئیس انجمن آسیب‌شناسی اجتماعی در پایان بر لزوم ایجاد نشاط در جامعه و پذیرش واقعیات جامعه از طرف مسئولان و پرهیز از انکار واقعیات تاکید کرد.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    درباره فقر نگفتی

    پاسخ ها

    • بدون نام

      بياييد واقع بين باشيم و دنبال توجيه نباشيد. گراني و نبودن كار براي پسران و اختلاف طبقاتي كه دختران را متوقع كرده نمي گذارد پسران و دختران مسئوليت سنگين زندگي مشترك را بپذيرند.

    • بدون نام

      اين تحليلگران احتمالا دكتراي سهميه اي بودن كه البته تصادفا پست هاي مهم دولتي و كشوري مي گيرند! و تحليل هاي كلان به اصطلاح درست مي كنند!

  • بدون نام

    چرا نمیگی پول؟

  • کاربر

    واقعا" به سواد این نویسنده ها باید شک کرد! آخه ماهواره هم شد دلیل

    پاسخ ها

    • سحر...

      بله ماهواره هم دلیله
      وقتی که 2 بار ی کار ناپسندی رو با رنگ و لعاب نشونت بدن قبحش میریزه مگه اینو نشندین که شیطان میگه«من فقط کار زشتو برای انسان خوب جلوه دادم و وسوسه اش کردم به این روش»؟ خوب ماهواره هم همین کارو داره میکنه. بعد هم اونقدر همه چیو نشون میده که پسر و دختر سیر میشن و دیگه هم پسرا از مسؤلیت ازدواج فراری میشن دخترا هم که تا دلتون بخواد بیحیایی میکنن و باز هم، هم خودشون هم پسرا رو سیر نگه میدارن غیر اینه آیا؟ باز هم ماهواره تاثیر نداره؟ میخای ماهواره ببینی ببین ولی اینم بدون آدم عاقل آبی که حتی ی دروغگو بگه سمی هست رو احتیاط میکنه من نمیدونم چرا ملت ماهواره ای رو که خیلی ها میگن فیلمهای بد داره که مثل غذای مسموم هستن برای روح رو احتیاط نمیکنن، بعد هم داد همه در اومده که مشکلات ازدواج و خانواده ... قرآن میگه اکثرهم لا یعقلون واقعا اکثرهم لا یعقلون ... ممنون از اینکه نظرات همه را چاپ می کنید

  • بدون نام

    چون مردم ایران از هویت خودشون دور شدن

  • ی کارگر

    اره فقط ماهواره مقصره بیخیال بابا
    این همه خیانت یا طلاق فقط نمیتونه ماهواره باشه

    ب قول یاس خواننده
    فقر ک از در بیاد تو عشق از پنجره فرار میکنه
    بشینن ب جای این حرفا ی راه چاره ای واسه جوون بدبخت پیدا کنید ک چجور بره یرکار اگه رفت سرکار اخراجش نکنن اگه اخراجش کردن باهاش تسویه حساب کنن

    بگردین ببین درد کار دخترا و زنا چیه ک همشون ب قول شما بدحجابن

    ماهواره تاثیر داره نه ب اون حدی ک شما بزرگش کردین

    وقتی ک مردم دلخوشی ندارن همش غصه دارن مرد بیچاره 7 صب میره 10 شب میاد خونه نمیتونه واسه زنش بچش وقت بذاره باید ب این میایل هم توجه کرد

    من ب شدت مخالفم با زنایی ک همچین رفتاری میتونن داشته باشن ک بهونه نرسیدن ب شوهر باعث میشه ک ب فکر خیانت باشن و یا بالعکس

    ما درد جامعه مونو فقط ماهواره میدونیم تلگرام میدونیم و ... نخیر اگه ظرفیت باشه همه میتونن استفاده کنن بدون مشکل

    ما جوونا داریم تاوان کسایی رو میدیم ک وضع اقتصادی جامعه رو ب این روز انداختن همون هایی ک جا نماز اب میکشن و با ریا اسم خدا میارن ک باعث شده مردم ایران خودشون از اسلام دوری کنن

    این نظر منه منه جوون با تحصیلات عالی و متاهل با شغل فصلی کارگری ک حق من تو این جامعه این نبود و نیس این حرفای منه اقای اقای کارشناس

    برترین ها توروخدا بچاپش

  • سعيد

    نصف بيشتر اين ناهنجاريها پايه و اساسش فقره.
    فقر مالي و فرهنگي و اجتمايي و...
    متاسفانه برخي محدوديتهاي اجتماعي و.. ريشه در فرهنگ و مذهب ما داره.
    هر كدام از ما ميتونيم از اقوام خودمون تحقيق و بررسي كنيم.خواهيم ديد خيليها سالي يكبارم رنگ مسافرت و نميبينند حتي وقتي صحبت از سينماو پارك و كوهستان و ... ميشه درجواب ميگند اي بابا دلت خوشه ها....
    اين خانواده ها با اينهمه مشقت و دوندگي چه تفريحي براي خانواده خودشون ميتونند فراهم كنند؟ به طبع جوان اين خانواده هم تفريح و شادي و تو بزم رفقا از م...وب خوردن و تا دود كشيدن و هزار بزه ديگه پيدا ميكنه و سرانجام هم معلومه و داريم هزاران هزار و هر روز ميبينيم به چه فلاكتي خودشون افتادن و افرادي ديگه هم تو فلاكت ميندازند

    پاسخ ها

    • سراج

      سلام - پس اون بالا شهري ها هم فقر دارند؟؟

  • بينام

    راست ميگه ماهواره مقصره..!!
    چرا شما اين فضاي سياسي و از شبكه هاي تلويزيونيتون و از سايه سر مردم بر نميداريد؟ اين مردم تا خرخره تو فضاي سياسي گير افتادند.اين تعداد كانال تلويزيوني با برنامه هاي كسل كننده و تكراري..
    فضاي شبكه هاي مجازيتون و رونق بديد والا مجبور نيستيم ماهواره تماشا كنيم اونم با ترس و لرز..

  • علی

    تا به مشکل می خورند سراغ اموزش وپرورش می ایند اما حاضر نیستند هیچ سرمایه گذاری ورسیدگی را به معلمان داشته باشند اسم این عمل را چه بگذاریم نفاق ،نادانی...

  • محمد

    تنها اموزش پرورش نیست بلکه مشکل اول صدا وسیما هست چون با وجود کانالهای ماهواره فارسی زبان با شدیدترین سریال ها و حتی کانالهای کودک ۲۴ ساعت دارند فساد در سریال های کارتونی به خوراک بچه های ما میدهند سیما در خواب تشریف دارد برنامه فتیله ها را سیاسی کردن و تعطیل حال سیما فقط شد سیاسی و کار شد یک جوری به هم حالی کند این دولت بدرد نمی خورد تمام کانال های سیما.سیاسی و اشپزی شد درحالی که مردم بزور دارند نانی بر سر سفر می برند سیما غذا های رنگ به رنگ که ماها شاید یک بار هم سر سفر های خودمان نمی بینیم تو را خدا دست بردارید برنامه های خانواد ه رابیشتر کنیم در باره طلاق هشدار بدهیم برنامه های کودک به روز کنیم یک روز متوجه می شویم خیلی دیر الان شما موقع نماز به مسچد بیاید امار بگیرید چند تا جوان هست الان در بعضی شهرستانها نماز جمعه شهر دارد تعطیل شد چرا چون بعضی ها به اسم دین دارند از بیت المال استفاده می کنند و جوانان اینها را می بینند دین زده می شوند چرا الان وضع حجاب این جوری هست فقط ماند روسری را کنار بذارند چون وقتی هنر منده در تلویزیون میاید بیرون جوری لباس می پوشد شرم اور بعضی کور کورانه تقلید می کنند دلم پر هست ولی کاری انجام دهید دیر نشود

  • مجید

    به حضرت عباس همه مشکلات فقر مالیه
    خودتونو بزارید جای مردم
    پولدارا . اونایی که خودشونو بستن سرشونو کردن تو برف
    آره با توام به خودت بگیر
    لا مصب 27 سالمه 1 ساله ازدواج کردم
    لیسانس دارم از ساعت 6 میزنم بیرون تا 10
    با حقوق 1.100.000تومن ناموسن خودت میتونی اینجوری زندگی کنی
    از صفر شروع کردم همش بدهکارم قسد دارم جمعه هام سرکارم
    خیر سرم ازدواج کردم زندگی آرومی داشته باشم
    ولی استرس و بدهکاری و همه چیم بیشتر شد

    مردم زندگش راحت میخوان
    ما نه سیاست سرمون میشه نه کاری داریم
    فقط حرفمون اینه تو رو خدا به فکر مردم باشید
    هر چی میگذره این باتلاق بزرگتر میشه باتلاق خیانت وقتی تو جامعه بزرگ بشه دیگه عادی میشه و نمیشه جمعش کرد و همرو میکشه توش
    یاعلی
    بچه فلاح

    پاسخ ها

    • بدون نام

      زندگی نو مبارک .اونم قسط هس نه قسد .ایشاللا همه چی خوب میشه نگران نباش

  • بدون نام

    همش مسایل مالی نیست هستن کسایی کار دارن همسر و فرزند دارن به بهونه کار اضافه میرن سراغ زن های خیابونی به همسرشون دروغ میگن سرشم منت میذارم دارم برای رفاه تو بچه ات کار بیشتر واضافه کار میکنن در حالی که داره جای دیگه عشق و حال میکنن اینقدرم همه چیز گردن فقر نمدازین فقر معنوی و فرهنگی خیلی بیشتر تو اینجور مسایل دخیله

  • بدون نام

    مشکل همه هستند عدم تناقض بین آموزه ها ی مدرسه وخانه عدم هماهنگی بین ارگانهایی مختلف درپیشگیری ازمشکلات وراه حل آنها کمرنگ شدن ارزشها درسیستم تربیتی خانواده وخیلی خیلی ازعوامل دیگرتبدیل به یک سیکل معیوب شدند وباعث بوجود آمدن این مشکلات شدندبنابراین هیچکس نمیتواند دیگری رامون کند هرکس بنوبه خود مقصر است حتی خودشما پیشگیری از آسیب های اجتماعی .پس پیشگیری ازاین مشکلات اراده جمعی وگروهی میخواهد وهرگروه ونهار باید کاردیگری تکمیل وبه سرمنزل مقصود برساند.اگر بخواهیم دنبال مقصر بگردیم کار درستی نکردیم ودرواقع توپ رادر زمین دیگری انداخته ا یم

  • بدون نام

    چون به اسم دين وخدا ازبيت المال دزدى ميكننداختلاس ميكنند روزبه روزآمارفقربيشترميشه اونوقت دولت ماپول بيت المال ومردم راخرج بازسازى عتبات ميكنه كه به خداخوداهل بيت هم به اين تجملات راضى نيستندبااين سياستهاى اشتباه آقايون مردم دارن گروه گروه ازدين فرارميكنندوآقايون وقتى به فكرمردم مى افتند كه ديگه خيلى ديره

  • بدون نام

    همه چی به ذات ادما بستگی داره .خیانت کلا جوهرهی کثیف می خواد من یکی از دوستای صمیمیم همسرشو در 30 از دس داد 8سال پیش با دو تا بجه ی حقوق کارمندی .حتی راضی نشد ازدواج کنه .خدا به سر شاهد تو ی تولیدی کار میکرد از 7صب تا 4 بعد ظهر ماهی 200 تومن همین تابستون امسال.اگه اونایی که خمیر مایه شون پست نباشه تو بد ترین شرایطم زندگی ابرومندانه ای می تونن داشته باشن ماهواره و فقر کیلویی چند؟

  • بدون نام

    کارشناس!.. زرشک

  • بدون نام

    ماشااله ما چقدر كارشناس تو مملكتمون داريم

  • بدون نام

    ۲۰تاشبکه داریم به مفت نمی ارزن ......

  • علی

    با سلام
    مشکل اصلی برمی گردد به آموزش وپرورش
    اگر به آموزش وپرورش رسیدگی می کردند
    اکثرمسائل حل می شد
    وقتی معلمی با این حقوق کم نمی تونه
    امرار ومعاش کنه مجبوره دنبال شغلهای دیگر
    برود . دیگه این معلم خسته چه جوری می تونه به دانش آموزان برسه
    کشورهای اروپایی اولین اولویت مملکتشان
    آموزش وپرورش هست .ولی متاسفانه اینجا
    اخرین اولویت هست

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج