۲۷۸۸۹۴
۶ نظر
۵۰۱۱
۶ نظر
۵۰۱۱
پ

توضیح درباره حادثه میدان فاطمی

سخنگوی وزیر بهداشت در نشستی خبری به مباحثی نظیر ماجرای رسیدگی یک بیمارستان به مصدوم تصادفی در میدان فاطمی، اخراج ۱۰۰ پرستار در یکی از شهرها، بحث تجمیع بیمه‌ها و مطالبات بیمارستان‌ها و ... پاسخ داد.

فرارو: سخنگوی وزیر بهداشت در نشستی خبری به مباحثی نظیر ماجرای رسیدگی یک بیمارستان به مصدوم تصادفی در میدان فاطمی، اخراج ۱۰۰ پرستار در یکی از شهرها، بحث تجمیع بیمه‌ها و مطالبات بیمارستان‌ها و ... پاسخ داد.

دکتر ایرج حریرچی، قائم مقام وزیر بهداشت در نشستی خبری درباره اینکه آیا میزان مراجعات مردم با توجه به آلودگی هوا افزایش داشته یا خیر، گفت: به طور کلی شمار مراجعات سرپایی و بستری در فصل سرما افزایش می‌یابد، اما این آمار در سال جاری نسبت به زمان مشابه آن در سال قبل، افزایش قابل توجهی نداشته است و شرایط تحت کنترل است و پیش نیامده که جایی از ما تقاضای تخت اضافه یا امکانات بیشتر کند. البته مراجعه به مطب‌ها و مراکز بیمارستانی نسبت به یک ماه قبل افزایش داشته و همچنین کسانی که بیماری‌های تنفسی داشته‌اند، میزان بستری در آنها افزایش داشته است.

وی بیان اینکه مجامع بین‌المللی سه هدف اصلی برای حوزه سلامت قائل هستند، گفت: اولین هدف ارتقای سلامت مردم است که گاهی کیفیت زندگی و کاهش مرگ و میر تعریف می‌شود و گاهی هم معیارهای بین‌المللی پیدا می‌کند. برای مثال یکی از شاخص‌های سلامت مردم، امید به زندگی است و در ایران این شاخص در سن ۷۳ سالگی است. بنابراین اگر کسی در ۵۰ سالگی بمیرد، ۲۳ سال از عمر خود را از دست داده است. حال کسی که پایش را از دست داده یا دچار معلولیت شده، چقدر از عمرش را از دست داده است؟

وی افزود: در این زمینه مطالعه شده و معادل سازی‌هایی انجام گرفته است. بعد از این مطالعات مشخص شد که دو بیماری روانی اسکیزوفرنی و افسردگی از جمله ۱۰ بیماری‌ دنیا هستند که باعث از دست رفتن عمر می‌شوند.

حریرچی با بیان اینکه در کشورهای مختلف این موضوعات را بر حسب اقتصاد داخلی قیمت‌گذاری می‌کنند، گفت: هیچ کشوری در دنیا از نظر اقتصادی نمی‌تواند کاری کند که نه کسی مریض شود و نه کسی فوت کند. کارشناسان مطرح می‌کنند که به ازای یک سال عمر با کیفیت که به دست می‌آوریم، عقلانی آن است که محاسبه کنیم چقدر باید خرج کنیم. بسیاری از کشورها این را قبول می‌کنند که یک الی سه برابر سرانه درآمد ناخالص ملی را خرج کنند تا یک سال عمر به دست آورند.

چرایی عدم ترخیص یک کارتن‌خواب از بیمارستان

وی در ادامه در پاسخ به برخی اخبار مطرح شده درباره عدم ترخیص فرد کارتن خوابی به دلیل عدم پرداخت هزینه‌ها در بیمارستان امام خمینی (ره)، گفت: هر بیماری که به ما مراجعه کند ما موظفیم به او خدمات بهداشتی و درمانی ارایه دهیم. البته بحث کارتن خوابی مختص تهران و شهرهای بزرگ است، اما به این افراد نیز خدمات لازم ارایه می‌شود. البته احتمال تخلف صفر نیست اما تا کنون نشنیده‌ام که بگویند بیمارستانی یک فرد کارتن خواب را قبول نکرده است. در ترخیص این افراد نیز مشکلی که پیش می‌آید این است که ترخیص باید طبق رویه قانونی انجام شود یعنی فرد را به کسی مانند پدر و مادر تحویل دهیم یا به جایی قانونی مانند بهزیستی.

حریرچی افزود: در این مورد خاص هم اصلا بحث هزینه‌های درمانی مطرح نبود و کل هزینه‌های بستری این فرد نزدیک به ۵۴۰ هزار تومان و هزینه‌های دارویی‌اش ۱۵۰ هزار تومان شده بود و علیرغم آنکه افراد بسیاری در انتظار تخت بستری بودند، بیمارستان به لحاظ قانونی نمی‌توانست فرد را ترخیص کند و باید یا به فردی که او را به بیمارستان آورده یا به یک ارگان مسئول تحویل می‌داد.

روایت سخنگو از علت برخوردهای مردم و جامعه پزشکی

حریرچی در ادامه درباره برخی برخوردها و پرخاشگری‌ها میان مردم و کادر پزشکی گفت: در پزشکی قانونی ما روزانه ۱۶۰۰ پرونده نزاع ثبت می‌شود که در این میان، تهران رکورددار است. همچنین آمار هفت ماهه پزشکی قانونی نزدیک به ۳۶۸هزار و ۴۰۰ مورد نزاع را ثبت کرده است. بنابراین قسمتی از این موضوع در دست ارگان‌های فرهنگی، آموزش و پرورش و متولیان فرهنگ است.

وی افزود: باید توجه کنیم که بیمارستان محیطی است که مردم نوعا از آن ناراحت هستند. از طرفی مراجعین ما نیز شرایط بدی دارند و از طرف دیگر با توجه به کمبود پزشک و پرستار در کشور، پرسنل ما نیز تحت فشار هستند. در حال حاضر به طور متوسط، پزشکان متخصص ما به اندازه ۱.۷ برابر تمام وقت کار می‌کنند. پرستاران ما نیز ۱.۵ برابر و پزشکان عمومی نیز ۱.۳ برابر این میزان کار می‌کنند. بنابراین در این زمینه باید چند کار انجام دهیم؛ یکی اینکه مردم را آموزش دهیم که چگونه در این زمان خود را کنترل کنند و همچنین آموزش‌هایی به پزشکان و پرستاران‌مان ارایه دهیم تا بدانند شرایط بحران را چگونه مدیریت کنند. باید مقداری هم اقدامات حفاظت فیزیکی انجام شود. البته این برخوردها در تمام دنیا وجود دارد.

لزوم نظارت‌های دوره‌ای در بوفه‌های مدارس

حریرچی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره بوفه‌های مدارس نیز گفت: تفاهم‌نامه‌هایی که با آموزش و پرورش بسته‌ایم بسیار خوب بود و تقریبا از همه بوفه‌های مجوزدار بازدید شد. همچنین گزارشاتی داریم که بعضی از این بوفه ها به دلیل تقاضای دانش آموزان و راحت بودن تهیه برخی غذاها و فروش بالای آنها را ارائه می‌دهند که باید نظارت‌های دوره‌ای را افزایش دهیم، چرا که چاقی، دیابت و سایر بیماری‌هایی که درآینده شاهد خواهیم بود، از رفتار کنونی این بچه‌ها شکل می‌گیرد. در این زمینه در فصل بهار گزارشاتمان از نظر رعایت موارد در وضعیت خوبی بود اما در حال حاضر گزارش‌هایی داریم که از بازگشت برخی بوفه‌ها به شرایط قبل حکایت می‌کند که باید نظارت شود.

حادثه بیمارستان خیابان فاطمی به روایت سخنگوی وزارت بهداشت

حریرچی در پاسخ به سوال دیگری درباره برخی اخبار منتشر شده درباره تصادف زنی در نزدیکی بیمارستان سجاد در میدان فاطمی و ضمن تکذیب برخی ادعا و شایعات مبنی بر عدم همکاری کادر بیمارستان در انتقال این زن به بیمارستان، گفت: من با دقت این قضیه را تعقیب کردم. اولا که بیمارستان سجاد یک بیمارستان خصوصی است، در ساعت ۱۴:۴۰ این فرد تصادف کرد و در ۱۴:۴۵ با بیمارستان تماس گرفته شده و در ۱۴:۴۷ سرپرستار اورژانس بیمارستان سجاد بالای سر فرد حاضر شدند و در همان زمان کار انتقال بیمار به اورژانس انجام شده و طبق پیگیری‌های ما تا ساعت ۱۸:۴۵ عملیات احیای این فرد ادامه داشته است اما باید در نظر داشته باشیم که در بسیاری از تصادفات شدت آسیب به حدی است که سیستم بهداشت و درمان قادر به نجات فرد نیست و این نشانه ضعف سیستم نیست بنابراین اقدامات انجام شده است.

وی افزود: نباید سریعا بیمارستان را متهم و به آن حمله کنیم. در این اتفاق نیز علیرغم اینکه از نظر تشکیلاتی وظیفه‌ای متوجه بیمارستان نبوده، اما چهار خدمه و پرستار احیا سر صحنه رفتند.

سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی اینکه برخی می‌گویند طی تماس با بیمارستان گفته شده که کار انتقال مربوط به اورژانس است، گفت: شاید یکی از پرسنل این جواب را داده، اما آنچه که عملا اتفاق افتاده، این است که پرسنل بیمارستان سرصحنه رفته‌اند.

حریرچی افزود: ما یک اورژانس پیش‌بیمارستانی داریم که وظایف آن تعیین شده است و حتی آمبولانس‌های خصوصی نیز این وظیفه را ندارند اما اینکه وظیفه اخلاقی چیست، متفاوت است. اقدام عملیاتی که در این زمینه انجام شده، رفتن پرستار و سرپرستار به سر صحنه است. البته ما یک قانون مجازات خودداری از کمک به مصدومان و مخاطرات جانی داریم که در این مورد صدق نمی‌کند.

فروکش آنفلوآنزا در کرمان و سیستان و بلوچستان

حریرچی در پاسخ به سوالی درباره وضعیت آنفلوآنزا در کشور گفت: تزریق استرس به جامعه فشار بیشتری به مردم وارد می‌کند، آنفلوآنزا معیارهای مشخصی دارد اما در حال حاضر شرایط فعلی ما درباره آنفلوآنزا نسبت به سال گذشته بهتر است و نگرانی وجود ندارد .

وی بااشاره به فروکش کردن موج آنفلوآنزا در شهرهایی مثل کرمان، سیستان و بلوچستان در عین حال گفت:‌ چون در فصل سرد سال هستیم، احتمال دارد موارد جدیدی بروز پیدا کند اما موج نگران کننده و غیرعادی وجود ندارد.

کمبود تخت ICU ربطی به آنفلوآنزا و آلودگی هوا ندارد

وی در پاسخ به اینکه آیا کمبود تخت آی‌سی‌یو در بیمارستان‌ها ربطی به آلودگی هوا و آنفلوآنزا دارد، گفت: خیر، این موضوع ربطی به آلودگی هوا و آنفلوآنزا ندارد. یک معیار بین‌المللی می‌گوید به ازای هر ۱۰۰ تخت بیمارستانی باید ۱۰ تخت آی‌سی‌یو وجود داشته باشد اما ما این معیار را نداریم و در کل نیز با کمبود تخت مواجه هستیم منتها همیشه این کمبود در تخت آی‌سی‌یو وجود داشته و به هر بیمارستان بزرگ و دولتی در تهران که زنگ بزنیم می‌گوید که تخت آی‌سی‌یو ندارد.

رسانه‌های مراقبت کنند

سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه درباره هجمه‌هایی که اخیرا متوجه وزارت بهداشت می‌شود، گفت: در این زمینه نقش خبرنگار بسیار مهم است. در گذشته گفته می‌شد اگر خبری را یک خبرنگار گفته قابل اعتماد است، اما با موج فضای مجازی، هرکسی که موضوعی را منتشر کند، آن موضوع خبر می‌شود حتی خبرنگار را هم تحت تاثیر قرار می‌دهد. ما خواهش می‌کنیم که به ویژه در اخبار حوزه سلامت مراقبت کنند. خواهشم این است که خبری را که منتشر می‌کنید مطمئن باشید صحیح است و وزن و اهمیت آن نیز مشخص باشد. زمانی که اعتماد به پزشکان و پرستاران را خدشه‌دار کنیم، سرمایه ملی ما از دست می‌رود و دود سلب اعتماد عمومی به چشم همه می‌رود.

پرستاران کرمانی مهلت قراردادشان تمام شده بود ، اخراجی در کار نبوده است

حریرچی در پاسخ به برخی اخبار منتشر شده درباره اخراج ۹۵ تن از پرستاران بیمارستانی در کرمان گفت: زمانی که می‌گوییم در کشور کمبود پرستار داریم به این معنی نیست همه جا کمبود یکسان است. برای مثال ما در تهران پزشک متخصص مازاد داریم. اما در کل کشور با کمبود پزشک متخصص مواجه هستیم. در بیمارستان‌های دولتی کرمان نیز کمبود پرستار نداریم. درباره این موضوع واقعیت این است که ۹۵ تن از پرستاران قرارداد یکساله بسته بودند و به آنها گفته شده بود که ما در بخش خصوصی هماهنگ کردیم و می‌توانید برای کار به این بخش بروید یا در شهرهای اطراف کرمان خدمت کنید، بنابراین مساله اخراج نیست بلکه اتمام قرارداد است.

وی افزود: ما در کرمان در بخش دولتی کمبود پرستار نداریم این نظر مسوولان پرستاری استان است و برای اکثرشان کار ایجاد شده حتی در شهر کرمان پرستار طرحی در نوبت داریم.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    چی بودیم و چی شدیم !؟

  • بدون نام

    این مصاحبه نبود که ، ماله کشی بود

  • ایرانی

    چرا فقط به تخلف بیمارستان ها می پردازید؟؟؟

    چرا تخلف این رانندگان حیو..ن صفت که فکر می کنند اینجا پیست مسابقات اتوموبیل های آنهاست هیچ رسیدگی نمی شود؟؟؟

    چرا باید یک راننده بی احتطیاط در مرکز شهر چنین جنایتی را انجام دهد؟

    چرا فقط گیر دادین به بیمارستان ها؟

    این شخصی که باعث کشته شدن این دختر بی گناه بوده باید اعدام بشه

    راننده باید اعدام بشه!!!

    راننده باید اعدام بشه!!!

  • بدون نام

    پرستارها 1.5برابر وهر بار همزمان بجای 10 نفر

    پاسخ ها

    • بدون نام

      هر دم ازین باغ بری میرسد. .....

  • فرهاد

    با سلام اقای حریرچی عزیز بهتر نیست بجای پاک کردن اصل ماجرا واقع بین باشیم؟
    اینکه خدمات پزشکان برای جامعه مفیده ازکسی پوشیده نیست ویا پرستاران محترم. مجسم کنیم نباشند چه میشه! ولی اینکه همه خوب وعالی وپرفکت هستند ؟نه
    در واقع همه جا یه()هم هست که مجموعه بیمارستانی رو زیر سئوال میبره اینجا این سئوال پیش میا که ایا این عمل فطریه یانه ازاموزش های غلط سیستمه که یه شخص مستخدم دولت تکریم ارباب رجوع نمیکنه ویه مجموعه زیر سئوال میره ؟
    درمود ذاتی بودن شاید زیر 1درصد باشه.ولی اینکه از اموزش ندادن سیستم باشه بنظر من بله.
    اگه بیشتر دقت کنیم در کشور های خارجی (توی فیلم ها هست)هر مریض یه چرستار داره وکاملا به مریضش رسیدگی میکنه ولی نتاسفانه در اینجا این دولته که این میدان رو میده چطوره که اگه یه ارباب رجوع با کارمند درحین خدمت برخوردکنه 6 ماه تا دوسال زندان داره ولی باز همان کارمند که بهش میگن بیا یدمصدومرو ببرید میگه وظیفه ما نیست اورژانس باید بیاد.
    پس میبینیم مشگل تکریم اباب رجوعه اونم نه اینکه همه رعایت نکنن تعداد معدودی هستن که امید وارم اصلاح بسن.

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج