سرطان در ایران رو به افزایش است. حالا وضع به جایی رسیده که وزیر بهداشت میگوید در دهههای آینده این تعداد مبتلایان به سرطان، به اندازه فعلی باقی نمیماند و بیشتر میشود. او تأکید میکند که مسنشدن جامعه، آمار سرطان را درکشور بالا میبرد.
روزنامه شهروند: سرطان در ایران رو به افزایش است. حالا وضع به جایی رسیده که وزیر بهداشت میگوید در دهههای آینده این تعداد مبتلایان به سرطان، به اندازه فعلی باقی نمیماند و بیشتر میشود. او تأکید میکند که مسنشدن جامعه، آمار سرطان را درکشور بالا میبرد.
همین آمار بالا هم سبب شد تا وزیر بهداشت از ساخت ٢٠٠ مرکز شیمیدرمانی درکشور خبر دهد: «ما متخصص کم نداریم اما در زمینه فضای درمانی به شدت با کمبود مواجه هستیم، براین اساس با مشارکت وزارت دفاع در ۱۳ قطب کشور مراکز درمان سرطان ساخته میشود.»
حسن هاشمی اینها را روز گذشته در مراسم کلنگزنی مرکز جامع سرطان در بیمارستان رسول اکرم(ص) عنوان کرد، مراسمی که وزیر دفاع هم در آن حضور داشت. وزیر بهداشت در این مراسم از پروژه مشترک این وزارتخانه با وزارت دفاع برای ساخت مرکز جامع سرطان خبر داد و گفت: «این مرکز را با کمک وزارت دفاع ساخت مراکز درمان سرطان و تجهیز آن شروع کردیم و این مراسم هم در راستای همین مسأله برای کلنگزنی ساخت مرکز جامع سرطان در بیمارستان حضرت رسول اکرم(ص) است.»
او با تأکید بر اینکه سرطان، یک بیماری عالمگیر است، گفت: «شیوع سرطان در ایران کمتر از کشورهای صنعتی است اما در دهههای آینده مسلما آمار سرطان کشورمان به همین میزان باقی نخواهد ماند و با توجه به مسنشدن جامعه افزایش سرطان را خواهیم داشت که هماکنون باید به فکر آینده باشیم.»
وزیر بهداشت به ساخت ٢٠٠ مرکز درمانی سرطان (شیمیدرمانی) درکشور اشاره کرد: «این مراکز در ٣ سطح شیمیدرمانی، رادیوتراپی و درمانهای پیشرفته در ١٣ قطب کشور و شهرستانها ایجاد میشود. هماکنون نیز وزارت دفاع در قالب مشارکت پذیرفته است که در شهرهای اصفهان، مازندران، خراسان و در بخشی از تهران این مراکز را مانند مرکز جامع سرطان در بیمارستان حضرت رسول اکرم(ص) راهاندازی کند، البته امیدواریم تا اوایل سال آینده این مراکز به بهرهبرداری برسند.»
وزیر بهداشت از مشارکت یک هزار میلیارد تومانی وزارت دفاع برای ساخت مراکز و بیمارستانهای جدید خبر داد. هاشمی پس از این مراسم در جمع خبرنگاران هم حاضر شد و درباره وضع بخشهای شیمیدرمانی توضیح داد: «ما در این بخش کمبودهایی داریم، هرچند وضع ما در این این بخشها درمقایسه با گذشته خوب است.»
وزیر بهداشت به تأمین منابع مالی برای ساخت ٢٠٠ مرکز جامع سرطان اشاره کرد: «تأمین منابع آن از مسیر طرح تحول سلامت است و بخشی هم از منابع درآمدی خود دانشگاهها تأمین میشود. در این حوزه، مهم داروها بود که خوشبختانه از ابتدای طرح تحول حمایت قابل توجهی درحوزه دارو میشود. البته ممکن است همین ٦درصد فرانشیز برای شهرها و ٣درصد برای روستاییان، برای برخی افراد زیاد باشد، چراکه کسانی هستند که نیازمند کمک بیشتر و موثرتر هستند.»
هاشمی درباره توافقنامه وزارت بهداشت و وزارت دفاع در زمینه ساخت مراکز جامع سرطان گفت: «قطعا ساختوساز در این زمینه نیز نیاز به اعتبارات مالی دارد. در توافق اولیه ما تقریبا نزدیک به ١٠٠٠میلیارد تومان را یکی از شرکتهای زیرمجموعه وزارت دفاع تأمین میکند که در ٤ استان کشور و در سطوح مختلف از سطح شهرستانها تا مرکز استان خدمات در سه سطح تعریف شدهاند و امروز شاهد آغاز پروژهای خواهیم بود که در مرکز یکی از دانشگاههای مهم کشور ایجاد خواهد شد و امیدواریم طی دوسال آینده و بلکه سریعتر به بهرهبرداری برسد.»
به گفته وزیر بهداشت، برای مراکز قطب رقمی حدود ١٠٠میلیارد مشخص شده، یعنی در هریک از استانها هزینه پروژه ١٠٠میلیارد و در شهرستانها ٥٠میلیارد است: «همچنین باید گفت که بخشی از این پروژه وسیع را که باید در سطح کشور انجام شود، یکی از شرکتهای تابع وزارت دفاع قبول کردند و ما تشکر میکنیم که وزارت دفاع درحوزه اجتماعی و سلامت مردم مشارکت و توجه دارد.»
وزیر بهداشت در پاسخ به سوالی درباره ساخت مراکز جامع سرطان درمناطق محروم گفت: « ما در کل در خدماتمان کمبود داریم و به همین دلیل این طرح آغاز شد. البته مرکز غدیر که مسئولیت ساخت این مراکز را برعهده گرفته، ساخت ١٣ مرکز جامع سرطان را قبول کردند که ٤ مرکز در استان و ٩ مرکز دیگر در شهرستانها ساخته میشود. البته این بخشی از پروژه و تفاهمنامه ما با وزارت دفاع است.»
هاشمی با بیان اینکه حدود ٩ قطب دیگر و تقریبا ٨٠ مرکز سرطان دیگر باید به این مجموعه اضافه شود، ادامه داد: «در این زمینه ما به دنبال سرمایهگذار هستیم و امیدواریم که استقبال کنند. قرار بود این پروژه را همراه وزیر دفاع در یکی از مناطق محروم کلنگ بزنیم اما به دلیل مشغله کاری به اینجا ختم شد، اما این موضوع به معنای این نیست که فقط در تهران پروژه ساخت مراکز سرطان را داریم، بلکه ١٣ مرکز است که یکی از آنها در تهران و بقیه عمدتا در شهرستانها هستند.»
در ادامه این مراسم، حسین دهقان، وزیر دفاع هم از همکاری این وزارتخانه با وزارت بهداشت جهت ساخت و تجهیز مراکز جامع درمان سرطان درکشور خبر داد: «مدت زمان بهرهبرداري از اين مركز ١٨ماه خواهد بود و علاقهمنديم تا پايان اين دولت ساخت ٤ مركز جامع خدمات سرطان دركشور را به پايان برسانيم و طبق تفاهمنامه مراكزي ديگري درمشهد، ساري و اصفهان به بهرهبرداري میرسد.»
او با اشاره به پروژه ساخت مراکز جامع سرطان گفت: «ما در این حوزه به دنبال کسبوکار نیستیم و میخواهیم درحوزههای اجتماعی کمک کنیم.»
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
نظر کاربران
دستاورد پارازیت ها وآلودگی هوا وغذاو.........