تصاویری از یک «مار» جوشکار
این بازوی رباتیکی که با سنسورهای مکانیابی ریموت تجهیز شده، از سایر رباتهای اجرایی در لولهها در طراحی متفاوت است.
عملیات جوشکاری و تعمیر لولهها، اتصال دو بخش به یکدیگر و سپس جوش زدن آنها با دست یا با استفاده از یک دستگاه جوش میباشد. این عملیات بر روی لولههای فضای باز به سادگی صورت میگیرد، اما در انشعابهای پالایشگاههای نفت یا محفظههای راکتور کار سختی به شمار میرود.
LaserPipe، این مشکل را با ترکیب یک مار رباتیکی بر اساس بازوی Series II X۱۲۵ مجموعهی OC Robotics و یک سر جوشکاری لیزری از طریق کابل فایبراپتیک و یک ژنراتور لیزری ریموت، حل کرده است. این بازوی رباتیکی که با سنسورهای مکانیابی ریموت تجهیز شده، از سایر رباتهای اجرایی در لولهها در طراحی متفاوت است. به این ترتیب که اپراتور به هدایت سر ربات پرداخته و بدنهی ربات در یک مسیر مشابه به صورت موجی به حرکت واداشته میشود و لمس لولهها در این روش تا حد ممکن کاهش مییابد.
بر اساس اعلام IC Robotics، وزن کل سیستم کمتر از پنج کیلوگرم بوده و میتواند با هر لولهی استانداری سازگاری داشته باشد. این ربات ۳۶۰ درجه میچرخد، دارای ۲۲ درجه آزادی بوده و به پوششی برای محافظت از آن در برابر ترشحات و خراشها مجهز است.
سر ربات LaserPipe مجهز به دوربینهای باکیفیت و یک سیستم چیدمان لیزری است که به اپراتور امکان نقشهنگاری مسیر دقیق برای جوشکاری لیزری را میدهد. لیزر ۵ کیلووات این ربات میتواند فولاد را در نسبت یک متر به ازای هر دقیقه با خطای ۰.۲ میلیمتر، جوش دهد.
بر اساس اعلام سازندگان، سیستم LaserPipe نه تنها قادر به کار در محیطهای بسته بوده، بلکه میتواند در زمانهای محدود نیز بکار رود.
ارسال نظر