۲۷۶۸۷۸
۵۰۰۵
۵۰۰۵
پ

ایران «موشک قاره‌پیما» دارد؟

اخیراً ادعایی از سوی یکی از رسانه‌های خارجی مطرح شده که قابل تأمل است.

باشگاه خبرنگاران جوان: اخیراً ادعایی از سوی یکی از رسانه‌های خارجی مطرح شده که قابل تأمل است.

مقامات نظامی و سیاسی ایالات متحده آمریکا ادعاهای مختلفی درباره توان نظامی و موشکی جمهوری اسلامی مطرح کرده‌اند که این ادعاها هیچگاه تأیید نشده است. رسانه‌های وابسته به غرب تلاش می‌کنند تا برخی موارد را درباره توان موشکی جمهوری اسلامی ایران مطرح کنند که پایه و اساس درستی ندارد.

بازخوانی گزارش بیزینس اینسایدر

وب سایت «بیزینس اینسایدر» در گزارشی به قلم «آرمین روزن» نوشت: مقامات دفاعی آمریکا از انتشار خبر آزمایش مخفیانه موشک بالستیک ایران حیرت‌زده شدند. فرماندهان نظامی آمریکا به این باور رسیده‌اند که ایران موشک‌های بالستیک با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای در اختیار دارد و در آینده نیز هیچ بعید نیست موشک‌های جدیدی را مورد آزمایش قرار دهد. دریاسالار «جیمز سایرینگ»، رئیس آژانس دفاع موشکی آمریکا، سال گذشته به نمایندگان کنگره هشدار داده بود، ایران به زودی موشک دوربردی خواهد ساخت که قادر است به آمریکا نیز برسد.

معاون دفاعی وی نیز گزارشی به کنگره ارائه کرد که نشان می‌داد ایران به دانش ساخت موشک‌های بالستیک میان‌بُرد و دوربُرد دست یافته است. همچنین تهران سامانه تسلیحات فضایی دوربرد خود را تقویت می‌کند. با توجه به اینکه ایران چند فضاپیما را مورد آزمایش قرار داده، به نظر می‌رسد این کشور تلاش می‌کند فضاپیماهایی با قابلیت حمل موشک‌های بالستیک برای دسترسی به آمریکا تولید کند.

وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در حال توسعه و تجهیز سامانه دفاع موشکی آمریکا است تا به تهدیدات احتمالی از سوی ایران مقابله کند. سامانه MKV - خودروهای کُشنده - تا سال ۲۰۲۰ به بهره‌برداری کامل می‌رسد.

این کامل‌ترین و پیشرفته‌ترین سامانه دفاع موشکی آمریکا است که به ادعای کارشناسان برای پاسخ به تهدیدات موشکی ایران راه‌اندازی می‌شود. دو مقام آمریکایی اخیراً مدعی شدند ایران ماه گذشته میلادی یک موشک میان‌برد بالستیک را آزمایش کرده که این موضوع برخلاف دو قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل بوده است.

این دو مقام آمریکایی که نامشان فاش نشده است، مدعی شدند که آزمایش موشکی ایران ۲۱ نوامبر (۳۰ آبان) انجام شد. یکی از این دو مقام گفت که موشک آزمایش شده در داخل ایران شلیک شده است. فاکس‌نیوز به نقل از منابع اطلاعاتی غربی مدعی شد این آزمایش نزدیک چابهار صورت گرفت. در ادامه این ادعا مطرح شد: این موشک با نام قدر ۱۱۰ دارای برد ۱۸۰۰ تا ۲۰۰۰ کیلومتر بوده و به گفته منابع غربی این موشک نمونه به‌روز رسانی شده شهاب ۳ بوده و مشابه موشک هدایت‌شونده‌ای است که در ۱۰ اکتبر (۱۸ مهر) بوسیله ایران آزمایش شد.

یکی از محورهای ادعای بیزینس اینسایدر موشک‌های بالستیک جمهوری اسلامی بوده که این رسانه معتقد است این موشک‌ها قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای دارند که البته در این زمینه می‌توان گفت که هیچکدام از مقامات لشگری و مسئولان کشور جمهوری اسلامی تاکنون ادعای مذکور را تأیید نکردند.

آنچه مسلم است، اینکه جمهوری اسلامی ایران به دنبال سلاح هسته‌ای نیست و قصد افزایش بُرد موشک‌هایش را هم ندارد، فرماندهان نظامی کشورمان بارها بر این موضوع تأکید کرده‌اند اما غرب به رهبری ایالات متحده آمریکا در ادامه سیاست همیشگی‌اش تلاش می‌کند تا با مطرح کردن برخی ادعاها چهره ممتاز جمهوری اسلامی ایران را در منطقه غرب آسیا و جهان مخدوش کند.

موشک‌های جمهوری اسلامی هیچگاه به کلاهک هسته‌ای مجهز نشده و نخواهد شد و این مورد تأکید حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری کشورمان و رئیس شورای عالی امنیت ملی نیز بوده؛ ضمن آنکه مقامات کشورمان اعلام کرده‌اند که هیچگاه به دنبال بمب اتم نبوده و نیستند.

مسئولان کشورمان بارها اعلام کردند که هیچکدام از موشک‌های بالستیک تولید شده با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای یا بدین منظور طراحی نشده‌اند و آمریکا در این پروسه به دنبال جنگ روانی ضد ایران است.

نکته دیگری که در گزارش اخیر به چشم می‌خورد این است که ایران به‌زودی موشک دوربردی خواهد ساخت که قادر است به آمریکا اصابت کند. سؤال اینجا است که تعریف ایالات متحده از موشک دور برد و قاره‌پیما چیست و آیا ایران چنین موشکی می‌سازد؟

در پاسخ به این پرسش باید یادآور شد که موشک قاره‌پیما دارای بردی تقریباً بین ۶ تا ۸ هزار مایل (هر مایل ۱.۶ کیلومتر و ناتیکال مایل ۱.۸ کیلومتر) است و جمهوری اسلامی با توجه به تعریف فوق موشک قاره‌پیما ندارد.

تاکنون مسئولان ارشد نظامی کشورمان نهایت برد موشکی را دو هزار کیلومتر (نهایتاً ۱۳۰۰ مایل) مطرح کردند که با عدد ۶ تا ۸ هزار مایل فاصله دارد و یکی از دلایل درست نبودن ادعای رسانه‌های غربی مطلب مذکور است.

اگر به انواع موشک‌های سطح به سطح زمین‌پایه ایران نگاهی داشته باشیم، می‌بینیم که انواع موشک‌های سجیل، قیام،‌ قدر اف و اچ، فاتح ۳۱۳،‌ فاتح ۱۱۰، شهاب ۱ تا ۳، زلزال و ... بردی بین ۲۵۰ تا ۲۰۰۰ کیلومتر دارند و ادعای ساخت موشک‌ قاره‌پیما توسط ایران که از سوی رسانه‌های غربی مطرح می‌شود، خلاف واقعیت است.

آزمایش موشک عماد به صورت رسمی اعلام شد

نکته دیگر در گزارش مذکور، طرح ادعای آزمایش موشکی در اواخر نوامبر بوده که در این زمینه جمهوری اسلامی ایران در صورت انجام یا تست یک موشک زمین به زمین آن را به صورت آشکارا با رسانه‌ها در میان می‌گذارد.

برای مثال زمانی که موشک زمین به زمین عماد توسط وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح آزمایش شد؛ این موضوع به صورت رسمی اعلام شد و در این پروژه پنهان‌کاری یا ترسی وجود ندارد و مطرح کردن یک آزمایش موشکی دیگر خلاف واقعیت است.

نکته دیگری که در گزارش بیزینس اینسایدر مشاهده شده تجهیز آمریکا به سامانه دفاع ضد موشکی MKV در مقابل موشک‌های بالستیک ایرانی بوده که البته تاکنون موفقیت سامانه‌های دفاع ضد موشکی پیشین آمریکا همچون پاتریوت و تاد در هاله‌ای از ابهام قرار داشته است.

در مجموع، سناریوهای ایران‌هراسی آمریکا با هدف مورد هجمه قرار دادن کشورمان در مسائل منطقه و موضوعات دفاعی امنیتی بوده و رسانه‌های وابسته به آمریکا تلاش می‌کنند تا توان بازدارندگی مشروع کشورمان را در معرض سوال قرار دهند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتی ۹/۸ ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت برترین ها هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج