سیلی کشی در گفتمان محسن رضایی
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره مسائل هستهای پیرامون پرونده PMD گفت: باید عنوان این گزارش را گزارش اتهامات نامید. این گزارش بسیار گزارش موذیانهای است و نشان میدهد قصدهای خطرناکی داشتند اما بالاخره از این مسئله عبور کردیم.
محسن رضایی در برنامه نگاه یک درباره بخشی از گزارش که ادعا میکند ایران تا قبل از ۲۰۰۳ تحقیقات برای ساخت سلاح هستهای داشته، تصریح کرد: اگر ما سراغ این سلاح میرفتیم عجیب نبود چون صدام در همسایگی ما سلاح شیمیایی و میکروبی ساخته بود و در پی ساخت سلاح اتمی بود اما ما سراغ ساخت این سلاحها نرفتیم. ما دنبال سلاحهای تاکتیکی هستهای که در جنگ روبرو استفاده میشود و تخریب محدود را در پی دارد نیز نبودیم و این موضوع کاملاً دروغ است.
رضایی در خصوص هدف این پرونده سازی گفت: این بخشی از سناریو است که میخواستند متکی بر آن به سمت جنگ با ایران بروند اما چون اصل سناریو شکست خورده، این بخش نیز دیگر کارایی ندارد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به این پرسش که آیا پذیرش این گزارش توسط ایران، زمینهساز مستمسک قرار دادن برای طرح اتهامات بعدی را در آینده فراهم میسازد؟ گفت: قطعاً باید این موضوع را پیگیری و رد کرد اما از نظر حقوقی نباید این مسئله را رها کنیم و باید به عنوان یک پرونده باز در دیپلماسی رسیدگی کنیم.
رضایی در خصوص اینکه چه زمانی پرونده اتمی بسته میشود؟ گفت: باید شورای حکام بگوید ایران در پی برنامه هستهای نبوده و پرونده اتمی ایران بسته شده است. لذا باید دوستان بر روی متن کار کنند و به شورای حکام بگویند که ایران با هر متنی موافقت نخواهد کرد.
به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی محسن رضایی، وی درباره بحث نفوذ گفت: نفوذ یعنی رضاشاه و محمدرضا شاه، یعنی ترکمنچای و قراردهای ننگین دیگر. ما مخالف درهای باز نیستیم اما باید مراقب باشیم چه چیزی رفت و آمد میکند و چه چیزی مبادله میشود؟ آیا کالاهای سرمایهای میآید و همکاری اقتصادی بدون وابستگی پیش میآید؟
رضایی در پاسخ به اینکه آیا در فضای پسابرجام احتمال امکان نفوذ بیشتر میشود؟ تاکید کرد: حتماً با افزایش تبادلات تجاری، این احتمال وجود دارد اما این دلیل نمیشود.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت با اشاره به اینکه «مسیر سیاست خارجی ایران بعد از ۲۰۰ سال در حال پیدا کردن مسیرش است» گفت: ما سه تجربه خوب داریم. در ماجرای لانه جاسوسی که به آمریکاییها سیلی زدیم و بعد از طریق مجلس گروگانها را آزاد کردیم. در جنگ تحمیلی هم به متجاوز سیلی زدیم، همه اسرا را آزاد کردیم. در ماجرای هستهای نیز ما مقاومت کردیم و بعد از پیشرفت، نرمش قهرمانانه کردیم و حقمان را گرفتیم.
وی افزود: در مقابل خندهای که قاجار و پهلوی کرد و در مقابل سیلیهایی که خوردیم، ما را ۲۰۰ سال عقب انداخت. اگر کشورهای غربی همچون بحث ۵+۱ شکست خوردند و پی بردند که گزینه جنگ و تحریم اثر ندارد و لبخند زدند، ما هم لبخند میزنیم و در حقوقمان با لبخند دفاع میکنیم.
محسن رضایی در خصوص انتخابات پیش روی مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان گفت: این انتخابات به لحاظ داخلی و خارجی بسیار حائز اهمیت است. من به عنوان سرباز این نظام درخواست میکنم صحنه انتخابات را ترک نکنند، فضای قانونی کشور را به هم نریزند تا یک انتخابات پرشور داشته باشیم.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص قانون مطبوعات که در مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد، گفت: ما در بررسیها پی بردیم که بسیاری از مسائل شفاف نیست و از آن جمله منابع مالی کاندیداهاست که مشخص نیست از کجا تامین میشود؟ همچنین اینکه کاندیداها باید به شعارهایشان پایبند باشند را نیز مورد تاکید قرار دادیم. همچین مباحثی نظیر عدالت در استانها را نیز مورد توجه قرار دادیم که انشاءالله اجرایی میشود. البته این قانون به انتخابات پیش رو نمیرسد.
رضایی درباره اینکه چرا بررسی مصوبات اینقدر در مجمع تشخیص مصلحت طول میکشد؟ گفت: چون باید نظرات کارشناسان گرفته شود، طول میکشد. مثلاً در قانون بررسی دارایی مسئولان، ما همه نظامات دنیا و حتی قوانین ایالتهای آمریکا را گرفتیم و مورد بررسی قرار دادیم تا قانونی جامع مطرح باشد.
وی هرگونه اعمال فشار صاحبان قدرت و ثروت برای عدم بررسی و تصویب این قوانین را به کلی رد کرد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: برجام محصول دور کردن جنگ از کشور است و الا کسی ما را تحویل نمیگرفت. آمریکا چند بار تا پای جنگ آمد اما وقتی دیدند نمیتوانند با ایران بجنگند، پای میز مذاکره نشستند. برجام چکیده ۱۲ سال ایستادگی بر اصول ایران است. اگر اصولگرایی ما نبود، این اتفاق نمیافتاد. من پیشنهاد کردم به محض توافق برجام، یک جلسه بگذارند از یک خانواده شهید و یک فرمانده نظامی به واسطه مقاومت در این دوران تقدیر شود.
وی تاکید کرد: اگر بگوییم آمریکاییها به یک باره پای میز مذاکره آمدند و به سرانجام رسید، یک فریب بزرگ است. اگر ما ۲۰ هزار سانتریفیوژ نداشتیم، اساسا چیزی در پای میز مذاکره نداشتیم که تا ۶۵۰۰ سانتریفیوژ محدود کنیم و در مقابل امتیازهایی بگیریم.
رضایی در خصوص اینکه چرا ایران حاضر به همکاری با آمریکا در بحث داعش نیست؟ گفت: ایران در یک سال گذشته صداقتی از آمریکاییها در این بحث داعش ندید. اگر قرار باشد همکاری نظامی در مقابل داعش باشد، باید عمدتاً میان کشورهای اسلامی باشد. به نظر ما اینها دنبال یک نفوذ در سیستم امنیتی ایران است. هواپیماهای آمریکا یک سال است که بالای سر داعش میروند و سپس میآیند و مینشینند. اساساً حضور آمریکاییها، انگیزههای محلی را برای رشد داعش بیشتر میکند. همین حمله آمریکاییها به عراق بود که زمینه ساز رقم خوردن فضای فعلی شد.
وی گفت: ما از آمریکا یک چیز میخواهیم. آمریکا فردا اعلام کند دولت ترکیه ظرف ۲۴ ساعت باید مرزهایت را بر روی تکفیریها ببندی و نه تنها نفت، بلکه هیچ عضو داعش از مرزهای ترکیه عبور نکند و وارد هتلهای ترکیه نشود. اگر همین اتفاق بیفتد، داعش محاصره میشود. مسیرهایی که داعش از آن به ترکیه رفت و آمد میکند، کاملاً شناخته شده است.
ارسال نظر