واژه سال ۲۰۱۵ آلمان انتخاب شد
خبرگزاری آلمان گزارش داد: واژه سال ۲۰۱۵ از نظر جامعه آلمانی زبان (GfdS) کلمه (Fluechtlinge) به معنای ۰۳۹;پناهجویان۰۳۹; است.
هیأت داوران جامعه آلمانی زبان که در شهر ویسبادن واقع در غرب آلمان است، این تصمیم را پس از بررسی دو هزار و ۵۰۰ واژه پیشنهاد شده در مورد زندگی اجتماعی، اقتصاد و سیاست آلمان اتخاذ کرد.
آلمان درنظر دارد حدود یک میلیون پناهجو را در طول سال ۲۰۱۵ بپذیرد.
بیشتر این پناهجویان سوری هستند هرچند که اتباعی از افغانستان، آفریقا و سایر کشورها نیز در میان آنان دیده می شوند.
واژه آلمانی برتر در سال ۲۰۱۴ (Lichtgrenze) به معنی 'مرز نورانی' بود که اشاره به پرواز هزاران بادکنک سفید رنگ در طول دیوار برلین داشت. در آن زمان ۲۵ سال از تخریب دیوار برلین می گذشت.
آلمان در ماه نوامبر سال ۲۰۱۵ به تنهایی ۲۰۶ هزار درخواست پناهندگی را ثبت کرد و بدین ترتیب تعداد تقاضاهای ثبت شده در این کشور از ابتدای سال ۲۰۱۵ تاکنون به ۹۶۵ هزار نفر رسیده است.
احتمال می رود تا پایان سال جاری میلادی تعداد آوارگان و پناهجویان ثبت شده در آلمان از یک میلیون نفر فراتر رود و بدین ترتیب رکوردی تاریخی را ثبت کند.
آمار مربوط به ثبت درخواست پناهندگی در ماه اکتبر ۲۰۱۵ به میزان ۱۸۱ هزار و ۱۶۶ نفر اعلام شده بود.
جنگ و ناآرامی های خاورمیانه و شمال آفریقا که با حمایت و مداخله نظامی آمریکا و برخی کشورهای غربی و عربی در منطقه به راه افتاده، به افزایش شمار آوارگان جنگ زده منجر شده و این امر اروپا را با بزرگترین بحران مهاجرت پس از جنگ جهانی دوم مواجه کرده است.
«آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان در مقابل فشارها برای مقابله با محافظه کاران احزاب هم ائتلافی اش برای محدود کردن تعداد مهاجران، مقاومت کرده است.
وی همواره بر سیاست درهای باز درباره مهاجران تاکید داشته و از این سیاست خود در مقابل منتقدانش در داخل و خارج دفاع کرده است.
به دنبال حملات تروریستی ۲۲ آبان در پاریس، انتقادها از سیاست مهاجرتی مرکل به بهانه نگرانی از تهدید احتمالی نفوذ تروریست ها افزایش یافته است.
مرکل به دنبال راه حلی چندجانبه برای حل بحران مهاجرت است، راه حلی که با محوریت همکاری سایر کشورهای اروپایی و ترکیه دنبال می شود. برخی مقامات احزاب موتلف حزب حاکم آلمان در مقابل به دنبال محدود کردن پذیرش مهاجران هستند.
ارسال نظر