سود ایرلاینهای جهان دو برابر میشود
انجمن بین المللی حمل و نقل هوایی (یاتا) در پی سقوط قیمت نفت به پایینترین سطح در هفت سال گذشته، پیش بینی کرد ایرلاینهای جهان امسال و سال آینده سود بالاتری را تجربه خواهند کرد.
یاتا برای دومین بار در یک سال گذشته دورنمای صنعت ایرلاین را ارتقا داد و پیش بینی کرد ایرلاینها امسال ۳۳ میلیارد دلار سود خالص خواهند داشت که تقریبا دو برابر ۱۷.۴ میلیارد دلار سود خالص در سال ۲۰۱۴ است.
برایان پیرس، رییس اقتصاددان یاتا که نماینده بیش از ۲۰۰ ایرلاین است، رقم مذکور را برای صنعت ایرلاین استثنایی خواند.
کاهش چشمگیر قیمت نفت به معنای آن است که هزینه سوخت ایرلاینها امسال ۴۶ میلیارد یا ۲۰.۵ درصد کمتر از سال ۲۰۱۴ است. انتظار میرود ایرلاین ها امسال حداکثر ۱۸۰ میلیارد دلار برای سوخت هزینه کنند.
یاتا اعلام کرد شرکتهای هواپیمایی آمریکای شمالی با ۱۹.۴ میلیارد دلار، بیش از نیمی از سود صنعت جهانی ایرلاین را به خود اختصاص میدهند در حالیکه اروپا با مجموع سود ۶.۹ میلیارد دلار، در رتبه دوم و پس از آن آسیا اقیانوسیه با ۵.۸ میلیارد دلار قرار میگیرد. اما ایرلاین ها در هر یک از مناطق آمریکای لاتین و آفریقا ۳۰۰ میلیون دلار در سال ۲۰۱۵ ضرر خواهند کرد.
طبق پیش بینی یاتا، سود ایرلاینهای آمریکا و کانادا در سال ۲۰۱۶ اندکی کاهش پیدا میکند و به ۱۹.۲ میلیارد دلار میرسد.
برآورد یاتا از سود ایرلاینهای خاورمیانه در سال ۲۰۱۵ از ۱.۸ میلیارد دلار پیش بینی قبلی به ۱.۴ میلیارد دلار کاهش یافت. اگرچه این منطقه ایرلاینهای بزرگی مانند امارات دارد، ایرلاینهای کوچک از تاثیر درآمدهای نفتی کمتر و منازعات منطقه لطمه میبینند. با اینهمه سود آنها در سال ۲۰۱۶ به ۱.۷ میلیارد دلار افزایش خواهد یافت.
همچنین حاشیه سود هم افزایش خواهد داشت و ایرلاینهای جهان ۸.۳ درصد بازده سرمایه خواهند داشت که بالاتر از هزینه سرمایه خواهد بود.
یاتا پیش بینی کرد شمار مسافران هوایی جهان امسال به سه میلیارد و ۶۰۰ میلیون نفر و سال آینده به سه میلیارد و ۸۰۰ میلیون نفر میرسد.
تونی تایلر، مدیرعامل یاتا اظهار کرد این گروه انتظار دارد سود خالص ایرلاینهای جهان در سال ۲۰۱۶ به ۳۶.۳ میلیارد دلار افزایش پیدا کند و بازده سرمایه به ۸.۶ درصد رشد کند. هزینههای سوخت هم ۲۴.۷ درصد دیگر کاهش پیدا میکند و به ۱۳۵ میلیارد دلار میرسد.
با اینهمه رییس اقتصاددان یاتا خاطرنشان کرد ایرلاینهای همه مناطق جهان به طور یکسان از مزیت کاهش هزینه سوخت بهره مند نمیشوند زیرا قوی شدن ارزش دلار آمریکا به معنای کمتر شدن مزیت کاهش هزینه سوخت برای ایرلاینهایی است که ارزش ارز ملی آنها در برابر دلار کاهش پیدا میکند.
بر اساس گزارش وال استریت ژورنال، مدیرعامل یاتا خاطرنشان کرد نتایج صنعت جهانی ایرلاین خوب بوده اما فوق العاده نیست زیرا سودآوری این صنعت هنوز ضعیف مانده و سود خالص به ازای هر مسافر در سال ۲۰۱۵ همچنان پایین ۱۰ دلار بوده است.
ارسال نظر