اعلام زمان تقدیم لایحه بودجه توسط روحانی
رئیس جمهور در ابتدای جلسه امروز هیئت دولت گفت: امیدواریم بتوانیم لایحه بودجه ۹۵ و برنامه ششم توسعه را دی ماه تقدیم مجلس شورای اسلامی کنیم.
آقای روحانی در این جلسه با اشاره به تاخیر بوجود آمده در ارائه لایحه بودجه ۹۵ و برنامه ششم توسعه گفت: برنامه ششم توسعه توسعه از اقتصاد مقاومتی جدا نخواهد بود.
وی با تاکید بر اینکه اقتصاد مقاومتی ، سیاست های کلی بوده که ابلاغ شده و دولت متعهد به اجرای آن است افزود: در برنامه ششم توسعه که به مجلس ارائه خواهد شد توجه ویژه ای به اقتصاد مقاومتی شده است.
رئیس جمهور با تاکید بر ضرورت اجرای اقتصاد مقاومتی گفت: بنیه تولید ملی را باید تقویت کنیم این اساس کار ماست زیرا با این اقدام، تولید ملی در مقابل فشار و توطئه دیگران، اثرناپذیر می شود.
با تقویت بنیه تولید ملی، در مقابل توطئه دیگران، اثرناپذیر می شویم
آقای روحانی در این جلسه همچنین با اشاره به حضور در بازارهای جهانی و مشخص کردن بازارهای هدف گفت: اقتصاد مقاومتی، یعنی مردمی کردن اقتصاد ملی.
وی همچنین با اشاره به تاخیر بوجود آمده در ارائه لایحه بودجه ۹۵ و برنامه ششم توسعه گفت: برنامه ششم توسعه توسعه از اقتصاد مقاومتی جدا نخواهد بود.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه اقتصاد مقاومتی ، سیاست های کلی بوده که ابلاغ شده و دولت متعهد به اجرای آن است افزود: در برنامه ششم توسعه که به مجلس ارائه خواهد شد توجه ویژه ای به اقتصاد مقاومتی شده است.
رئیس جمهور در ادامه گفت : متاسفانه افرادی در گوشه و کنار پیدا می شوند که می گویند باید مسلمان ها را راه ندهیم برای اینکه با تروریسم مبارزه کنیم و این از حرفهای عجیب و غریب تاریخی است چون تروریسم را خود آنها درست کردند.
آقای روحانی تصریح کرد: تروریسم را خود آنها درست کردند و خودشان با پول و آدم های خودشان ، بذر تروریسم را در این منطقه نشاندند، آنها خودشان حامی این کشورهای کوچک هستند .
رئیس جمهور تاکید کرد : چه کسانی هستند که اکنون به تروریست ها اسلحه می دهند؟ نفت آنان را می خرند و با آنان ارتباط دارند ؟ چه کسانی هستند که تروریست ها را تقویت می کنند و حتی در مجامع بین المللی، غیر مستقیم از آنان حمایت می کنند؟ آنها باید پاسخگو باشند.
آقای روحانی ، اسلام را دین صلح و رحمت دانست و افزود: در آستانه روزهایی هستیم که ملت بزرگ ما همواره عظمت این روزها را در سال های گذشته مدنظر قرار داده است و مطمئنم امسال هم این روزهای بزرگ را همه پاس خواهیم داشت.
رئیس جمهور با تسلیت سالروز شهادت امام حسن مجتبی و امام رضا (علیهم السلام) و رحلت پیامبر اکرم (ص) دانش و پیشرفت کنونی دنیا را مرهون اسلام دانست و گفت : کار و خدماتی که اسلام برای جامعه بشری انجام داده است مدنظر قرار دهید آن وقت به خوبی می بینیم که پیامبر اکرم (ص) پیامبر اخلاق ، تربیت ، تزکیه ، دانش ، تعاون ، محبت در میان مردم ، همزیستی مسالمت آمیز و پیامبر احترام به ادیان آسمانی قبل از اسلام بود.
آقای روحانی افزود: اسلام ، دین انسجام و وحدت و دینی است که برخورد با هم را با سلام ، صلح و سلامتی آغاز و خداحافظی اش را هم با سلام تمام می کند.
باید با همه همسایه ها رابطه خوبی داشته باشیم
رییس جمهور گفت:ما باید با همه همسایه ها رابطه خوبی داشته باشیم و اگر مشکلی وجود دارد رابطه را اصلاح کنیم وحرف هایی که بی اساس و واهی است و ارتباط بین کشورها را تضعیف می کند، نزنیم.
آقای روحانی افزود: اسلام همواره دین صلح و رحمت بوده و ما بسیار متأسفیم که در منطقه ما از یک طرف تروریسم آسایش مردم را می گیرد و از طرفی برخی کشورها با بدسیاستی یا بی سیاستی خودشان اختلاف را در منطقه، عمیق می کنند.
وی تصریح کرد: ما باید با همه همسایه ها رابطه خوبی داشته باشیم و اگر مشکلی وجود دارد رابطه را اصلاح کنیم و حرف هایی که بی اساس و واهی است و ارتباط بین کشورها را تضعیف می کند نزنیم.
رئیس جمهور گفت: ما در منطقه می بینیم که کشورهایی اقداماتی می کنند که به ضرر همه مسلمان های جهان و همه تولیدکنندگان نفت است ، با قیمت نفت چه کردند؟ اینها چه کسانی بودند؟ آیا دین پیامبر اسلام این است که مسلمان به مسلمان صدمه بزند و به نفع دیگران و حتی و حتی به نفع دشمنان اسلام به آنها کمک کند؟
روحانی گفت: ما باید پیامبر ، راه و دین پیامبر، قرآنی که پیامبر برای مردم تلاوت کرد و از آسمان بر قلب مبارکش نازل شد، باید اینها را ترویج و تبلیغ کنیم.
رئیس جمهور افزود: همچنین امام حسن (ع) به حق امام رحمت ، صلح و وحدت در میان مسلمانان بود و پیامبر چند بار از حضرت مجتبی (ع) به عنوان کسی که تفرقه بین امت مسلمان را از بین می برد و امت اسلام را به وحدت و انسجام می کشاند تعبیر کردند.
آقای روحانی تصریح کرد: امام مجتبی (ع) برای ایجاد وحدت بین مسلمانان و برای صلح چقدر زجر کشیدند و چقدر زخم زبان شنیدند ، و حتی کسانی که جزو اصحاب آن حضرت بودند گاهی شرایط آن زمان را درک نمی کردند و نمی فهمیدند که اگر تفرقه و جنگ در آن مقطعی که روم آماده حمله به دنیای اسلام بود و نیز اگر جنگ داخلی ادامه پیدا می کرد چه شرایطی ایجاد می شد.
رئیس جمهور گفت: امام مجتبی (ع) شرایط جهانی ، منطقه ای و شرایط مسلمانها را مدنظر قرار داد و مسیر صلح را انتخاب کرد و پیمود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به امام رضا(ع) اشاره کرد و افزود: امام هشتم حضرت علی بن موسی الرضا (ع) باز به خاطر مصلحت دنیای اسلام اقدام کرد ، امام رضا (ع) می توانست در مدینه مقابل خلیفه وقت ایستادگی کند و به سمت مرو نیاید.
آقای روحانی گفت: درست است که ایشان را با اکراه آوردند و می توانست مقاومت کند و در همان مدینه شهید شود ولی به ایران و مرو آمد و نوعی رفتار نرمی را امام هشتم انتخاب کرد به خاطر دنیای اسلام و چقدر سود برد دنیای اسلام از این سفر.
رئیس جمهور افزود: همان طور که پیامبر اسلام از صلح حدیبیه بالاتر از جنگ ها و جهادها سود برد ، چقدر از صلح امام حسن(ع) دنیای اسلام سود برد ، از سفر امام هشتم هم جهان چقدر سود برد و چه وحدتی را امام هشتم ایجاد و فرصت پیدا کرد علم واقعی اسلام را در دنیا ترویج کند.
آقای روحانی گفت: اینکه امام هشتم معروف شد به عالم آل محمد به دلیل این بود که فرصتی پیدا کرد این علوم را در حضور بزرگان ، ادیان دیگر و دانشمندان دیگر تعبیر کند و آن را بیان و ترویج کرد و به ما نشان داد که راه چگونه است و اهداف را چگونه باید مدنظر قرار دهیم.
رئیس جمهور افزود: ان شاءالله در این ایام ما هم بتوانیم از راه و سیره پیامبر عظیم الشان استفاده کنیم.
اقتصاد دانش بنیان یکی از پایه های اقتصاد مقاومتی است
رئیس جمهور گفت : اگر ما می خواهیم رشد و درآمد پیدا کنیم اقتصاد دانش بنیان برای ما بسیار اهمیت دارد و یکی از پایه های اقتصاد مقاومتی است.
آقای روحانی در ادامه نشست امروز هیئت دولت گفت : نکته دیگر مسئله اهمیت اقتصاد مقاومتی است ، اقتصاد مقاومتی سیاست هایی کلی بوده که ابلاغ شده و دولت متعهد به اجرای این سیاستهاست و انشاءالله در برنامه ششم که دولت تقدیم مجلس خواهد کرد آنجا هم باز توجه ویژه ای به مسئله اقتصاد مقاومتی خواهد کرد.
وی افزود : اساسا مسئله برنامه ششم از اقتصاد مقاومتی جدا نخواهد بود و چارچوب سیاست های کلی برنامه در چارچوب کلی سیاست های اقتصاد مقاومتی خواهد بود و سازمان مدیریت ما این تلاش را انجام می دهد و انشاء الله امیدواریم در دی ماه ما بتوانیم هم برنامه و هم بودجه را با هم تقدیم مجلس شورای اسلامی کنیم.
آقای روحانی تصریح کرد: حالا امسال به دلایلی از جمله اینکه ما هم می خواهیم برنامه بدهیم و هم می خواهیم بودجه بدهیم چند روزی از آنچه که چارچوب قبلی ما بوده تاخیر می افتد ولی امیدواریم انشاء الله مجلس شورای اسلامی و نمایندگان محترم با وقت بیشتری که می گذارند این تاخیر را خودشان را جبران بفرمایند.
وی افزود: اقتصاد مقاومتی خیلی مهم است و باید بنیه تولید ملی ما تقویت شود این اساس است اگر تولید ملی ما تقویت شود آن وقت در برابر توطئه دیگران اثر ناپذیر می شود و مقاومت می کند اقتصاد مقاوم می شود اقتصاد مقاومتی می شود اقتصاد استقامتی می شود می ایستد در برابر فشارهای دیگران و این در صورتی امکان پذیر است که ما تولید داخلی را تقویت و حضور پیدا کنیم در اقتصاد جهانی.
رئیس جمهور اضافه کرد: اتفاقا در اقتصاد مقاومتی یکی از تاکیداتی که شده حضور اقتصاد ما در اقتصاد جهانی است ما باید بازارهای هدف را برای خودمان مشخص و باید صادرات غیر نفتی را تقویت کنیم در اقتصاد مقاومتی تاکید بر مردمی بودن اقتصاد هست و مردمی شدن؛ اقتصاد دولتی ما باید تبدیل شود به اقتصاد خصوصی ، اقتصاد تعاونی و اقتصاد غیر دولتی و بتوانیم موانع را برداریم.
رئیس جمهور گفت: خوشحالم که وزارتخانه های مختلف ما دارند تلاش می کنند موانع را بردارند مجوزهای فراوانی که هر کاری که طرف می خواهد انجام دهد باید ۳۰ ،۴۰ جا برود ۱۰۰ تا مجوز بگیرد برای اینکه یک فعالیت بکند اینجوری که نمی شود اقتصاد مردمی؛ اینجوری که ما نمی توانیم فضای کسب و کار را بهبود ببخشیم ما باید این پیچ و خم های اداری و دست و پاگیر مضر را برداریم و کم بکنیم.
وی افزود: انشاء الله ما بتوانیم این مجوزها را کم و تسهیل کنیم و کمک کنیم به مردم و شرایطی را ایجاد کنیم که کارها واقعا به مردم واگذار شود دولت با بودجه محدودی که دارد با امکانات محدودی که دارد همین مقدار که کمی حقوق کارمندان خودش را بدهد و یک مقدار طرح هایی تحت عنوان طرح های عمرانی حالا ۲۰ هزار میلیارد ، ۳۰ هزار میلیارد ، ۵۰ هزار میلیارد اینها در اقتصاد ایران چیزی نیست.
آقای روحانی اضافه کرد: اساسا ما آن تحرکی که باید در اقتصاد بوجود بیاوریم تحرکی است که توسط بخش خصوصی است ، مردم همه باید به صحنه بیایند و ما بتوانیم موانع را از پیش پای آنها برداریم.
وی افزود:در دنیای امروز که اقتصاد مقاومتی هم بر آن تاکید می کند آنچه مهم است مسئله اقتصاد دانش بنیان است و اگر ما می خواهیم رشد و درآمد پیدا کنیم اقتصاد دانش بنیان برای ما بسیار اهمیت دارد و یکی از پایه های اقتصاد مقاومتی است.
ارسال نظر