آمار تاسف برانگیز خشونت علیه زنان ایرانی
یک استاد دانشگاه تهران گفت: زنان ۴۵ تا ۴۹ ساله بیشتر مورد خشونت خانگی قرار میگیرند و زنانی که مهارتهای کلامی بالاتر دارند کمتر مورد خشونت قرار میگیرند. بر اساس تحقیق انجام شده در چهار استان و جنوب شهر تهران و بر اساس یک تحقیق ملی، ۶۶ درصد از جامعه زنان خشونت را تجربه کردهاند که بیشترین آن مربوط به خشونت روانی و کلامی است.
دکتر شهلا معظمی در نشست تخصصی «منع خشونت علیه زنان» که در پژوهشگاه علوم انسانی برگزار شد، افزود: بر اساس تحقیق انجام شده در چهار استان و جنوب شهر تهران و بر اساس یک تحقیق ملی، ۶۶ درصد از جامعه زنان خشونت را تجربه کردهاند که بیشترین آن مربوط به خشونت روانی و کلامی است.از سوی دیگر تعلقات مذهبی بیشتر و تحصیلات بالاتر ازعواملی بوده که سبب شده تا زنان در مجموع کمتر مورد خشونت قرار بگیرند.
وی در ادامه گفت: کمتر از یک سوم زنان حاضر بودند که خشونت را گزارش یا به نظام عدالت کیفری مراجعه کنند. در سالهای اخیر با شیوع مصرف مواد روانگردان شاهد اعمال خشونت بار هستیم که این وضعیت هشداری برای قانونگذاران است و باید فکر عاجلی برای آن شود تا فرزندان ما کمتر در معرض خشونت و اعتیاد به شیشه قرار بگیرند. راه حل این وضعیت نیز کمک گرفتن از مرم است.
وی تصریح کرد: سمنهامیتوانند در این زمینه اقدامات موثری انجام دهند و زنان را آموزش دهند، در واقع فرهنگسازی و پیشگیری از خشونت بهترین روش برای مبارزه با آن است.
در ادامه این نشست فریده طاها دبیر کارگروه حقوقی انجمن ایرانی مطالعات زنان نیز اظهارکرد: فعلا قانونی درباره منع خشونت خانگی نداریم البته لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت در دولت دهم تدوین شد که در گزارش ایران در اجلاس پکن+۲۰ نیز معاونت زنان به این لایحه اشاره کرد. لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت همچنان در حال بررسی است و در بند یک ماده سه این لایحه رابطه خانواده تعریف شده است.
وی در خاتمه گفت: از جمله جدیدترین اسناد بین المللی در زمینه خشونت علیه زنان به کنوانسیون استانبول میتوان اشاره کرد که بر اساس این کنوانسیون خشونت خانگی تبعیضی مبتنی بر جنسیت است؛ البته خشونت علیه کودکان نیز در ذیل خشونت خانگی تعریف شده است.
نظر کاربران
زنان 45تا49ساله مال نسل قبل هستن هم خودشون هم شوهراشون الان نسل جوان رو باید در نظر بگیریم که به نظرم خیلی کم شده بالاخره این خشونت ریشه کن نمیشه ولی کم میشه اما کاش یه اماری هم از سطح توقع زنان و دختران میگرفتند که چقد بالا رفته و این خودش به این خشونتا دامن میزنه
خشونت اجتماعی هم داریم مثلا همین کار ندادن به فارغ التحصیلان خانم یا همین حجاب که فقط خانمها را توی ون میندازن یک نفر اقا تو ون نیفتاده بس که اینها چشم پاک هستند!!
خشونت شاید برای مرد و زن متفاوت باشند. شاید مردها اذیت های روانی را خشونت بذانند و زن ها اذیت های جسمی. به هر حال مطمئنم خشونت علیه مردان هم وجود دارد ولی نتایج و آثارش با مورد زنان فرق داره.
بنظر منهم خشونت به اين دليل عليه زنان زياد شده كه مردها مي بينند كه در جامعه چطور به زنان بى احترامى ميشه از طرف مردهاى هرزه و چشم چران وكثيف ،بايد این مردهاى هرزه را هم جمع شوند