سقوط آزاد نفت
بهای نفت در بازارهای جهانی در معاملات امروز(سهشنبه) در پی گزارش چین مبنی بر واردات قابل توجه نفت به رغم شرایط ضعیف اقتصادی از پایینترین سطوح هفت ساله گذشته فاصله گرفت.
این در حالی است که بازار بطور کلی به دلیل مازاد عرضه جهانی که پس از تصمیم اوپک مبنی بر بالا نگه داشتن تولید پیچیدهتر شده، تحت فشار قرار دارد.
نفت برنت و نفت سبک آمریکا هر دو در معاملات روز دوشنبه شش درصد کاهش قیمت را تجربه کرده و به پایینترین سطح سال ۲۰۱۵ رسیدند. بهای نفت برنت و نفت آمریکا به سطوحی رسیده که آخرینبار در جریان بحران مالی سال ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ مشاهده شد. اگر قیمتهای نفت از این سطوح نیز پایینتر برود به قیمتی خواهد رسید که از اوایل دهه ۲۰۰۰ تاکنون مشاهده نشده است.
نفت برنت در معاملات امروز با ۲۰ سنت افزایش ۴۰ دلار و ۹۳ سنت در هر بشکه معامله شد و نفت سبک آمریکا تنها با چهار سنت افزایش به ۳۷ دلار و ۶۹ سنت در بازار رسید.
سانجیو شاه مدیر ارشد سرمایهگذاری در موسسه سرمایهگذاری سان گلوبال گفت: تصمیم اعضای اوپک مبنی بر نگه داشتن سطح تولید در سطوح بالای بیسابقه بیانگر این است که این سازمان بهطور موثر استراتژی قدیمی محدودن کردن تولید و حضور به عنوان یک کارتل نفتی را کنار گذاشته که این امر به فشار کاهشی بیشتر روی قیمت نفت در کوتاهمدت میانجامد.
در بخش تقاضا، اشتهای چین برای نفت ارزان به حمایت از قیمتها کمک میکند، چرا که دولت این کشور به دنبال تقویت ذخایر استراتژیک خود است.
بانک ANZ گفت: هیچ تردیدی وجود ندارد که قیمتهای پایین نفت باعث خرید خوشبینانه شده است.
این بانک افزود: با توجه به رشد کند اقتصادی ما هنوز انتظار نداریم که شاهد این باشیم که مصرفکنندگان چینی شروع به ذخیرهسازی شدید کنند.
واردات نفت خام چین در ۱۱ ماه نخست سال ۸.۷ درصد افزایش یافته و به ۶ میلیون و ۶۱۰ هزار بشکه در روز رسیده است در حالی که واردات نفت این کشور در ماه نوامبر با ۷.۶ درصد افزایش نسبت به دوره مشابه سال قبل افزایش داشته است.
فروش خودروهای نوع در چین در ماه نوامبر نیز ۱۷.۶ درصد نسبت به دوره مشابه سال قبل افزایش داشته است.
با توجه به اینکه قیمت نفت در سطح پایین بیسابقهای قرار دارد گمان میرود چین ذخایر نفتی استراتژیک خود را در سال ۲۰۱۶ دو برابر کند و حدود ۷۰ الی ۹۰ میلیون بشکه به این ذخایر بیفزاید.
ارسال نظر