لامپی که با باکتریهای گلدان روشن میشود
محققان دانشگاه Ingeniería y Tecnología، یا همان UTEC، لامپی اختراع کردهاند که منبع انرژی خود را از گیاهان میگیرد.
نوری که از این لامپ تولید میشود، روشنتر و سالمتر از آن چراغهای نفتی است که مردم دهکده از زمان سیل به اینطرف استفاده میکردند.
دهکدهی «نوئوو ساپوسا» (Nuevo Saposoa) یکی از ناحیههایی است که در بین جنگلهای پرو قرار دارد؛ جنگلهای بارانی سبز با پوشش گیاهی انبوه و رطوبت فراوان. مدتی پیش در این دهکده سیلی آمد که زندگی همهی ساکنیناش را مختل کرد.
در پی این حادثه، ساکنین دهکده علاوه بر مواجه شدن با معضلاتی مانند تخریب خانهها و از بین رفتن متعلقاتشان، با مشکل قطع برق هم روبهرو شدند. چون کابلها و وسایل مربوطه از بین رفتند و حالا باید فقط به روشنایی روز اکتفا میکردند. این اختلال آنها را مجبور کرد که کارهایی مثل خیاطی یا مطالعه را فقط در طی روز که هوا روشن است انجام بدهند یا از چراغهای گازی و نفتی استفاده کنند. اما اوضاع همینطور نماند و محققان UTEC راه حل بسیار خوبی پیدا کردند.
آنها یک چراغ با ساز و کار متفاوت ساختند؛ به این شکل که یک شبکهی فلزی درون خاک گیاهان خانگی گذاشته میشود. این شبکه انرژی را از ژئوباکترها (باکتری درون خاک) میگیرد. یکی از خاصیتهای ژئوباکترها این است که الکترون آزاد میکنند. شبکهی فلزی این انرژی را جذب و در یک باتری معمولی ذخیره میکند. باتری پس از شارژ کامل قادر است دو ساعت روشنایی تولید کند.
نوری که از این لامپ تولید میشود، روشنتر و سالمتر از آن چراغهای نفتی است که مردم دهکده از زمان سیل به اینطرف استفاده میکردند.
۱۰ پروتوتایپ خوب از این چراغ ساخته شد که در اختیار اهالی دهکده قرار گرفتهاند.
ارسال نظر