معضل جدید محیط زیست؛ «کوه خواری»
این افراد ملک خود را گسترش داده و به کوه و رودخانه نزدیک میشوند و غالبا در روزهای تعطیل در اراضی دخل و تصرف میکنند. درحال حاضر نیز پیگیر این هستیم که نقشه مستثنیات افراد حقیقی را از سازمان جنگلها و امور اراضی بگیریم و آن را بهروزرسانی کنیم.
سرهنگ حمیدرضا خیلدار با اشاره به اینکه بیشترین تصرفات غیرمجاز و زمینخواریها در حوزه سازمان امور اراضی و جنگلها و مراتع است، افزود: سازمان حفاظت محیط زیست در منابع ملی نظارت میکند و در برخی موارد چون سرخهحصار و خجیر که اخیرا برخورد صورت گرفت، اقدامات لازم انجام میشود.
وی با بیان اینکه بعد از بیانات و دستورات مقام معظم رهبری در ۱۷ اسفند سال ۹۳، کمیتهای با حضور فرماندهان یگان سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری، سازمان امور اراضی و سازمان حفاظت محیط زیست کشور شکل گرفت، افزود: این کمیته به منظور ایجاد هماهنگی در برخورد با جرائمی چون زمینخواری از ابتدای سال ۹۴ تشکیل شد و تا به امروز سه جلسه این کمیته برگزار شده است.
غالب تصرفات غیرمجاز در روزهای تعطیل رخ میدهد
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه زمینخواری زمانی رخ میدهد که مستثنیات افراد حقیقی با کاشت درخت یا ورود به رودخانه گسترش مییابد، اظهار کرد: این افراد ملک خود را گسترش داده و به کوه و رودخانه نزدیک میشوند و غالبا در روزهای تعطیل در اراضی دخل و تصرف میکنند. درحال حاضر نیز پیگیر این هستیم که نقشه مستثنیات افراد حقیقی را از سازمان جنگلها و امور اراضی بگیریم و آن را بهروزرسانی کنیم.
آمادهباش نیروهای محیط زیست برای مقابله زمینخواری و کوهخواری در روزهای تعطیل
وی با بیان اینکه تغییر کاربری باغها توسط مالکین آنها نیز تصرف غیرمجاز محسوب میشود، گفت: در مناطقی که نیروهای سازمان حفاظت محیط زیست حضور دارند، به جز ماموریتهای مربوط به حفظ منطقه و گونههای گیاهی و جانوری آن، بحث برخورد با زمینخواری و کوهخواری نیز در دستور کار آنها قرار گرفته و این نیروها به محضی که شاهد تخلفی در این زمینه و حمل و نقل مصالح و ساخت و ساز باشند، با آن برخورد میکنند که نمونه این برخوردهای قاطع در میانکاله مازندران و استان تهران است، همچنین آمادهباش نیروهای گشتی در در روزهای تطعیل در خصوص زمینخواری و کوهخواری در دستور کار ما قرار دارد.
ورود و پیگیری قوه قضاییه در بحث زمینخواری
خیلدار با اشاره به اینکه در بحث زمینخواری قوه قضاییه هم ورود کرده و با حکمهای خوبی که میدهد نوعی پیشگیری از دخل و تصرفها میکند، گفت: سازمان حفاظت محیط زیست در این زمینه دو نشست در قوه قضاییه داشت. قبلا ما از قوه قضاییه میخواستیم که این پروندهها و مسائل را پیگیری کند ولی در حال حاضر این دستگاه برای ارسال پروندهها از ما درخواست و پیگیری میکند.
وی با بیان اینکه در زمینه برخورد با متخلفین زمینخواری مشکل قانونی وجود دارد، افزود: باید در حوزه زمینخواری مثل افزایش جرایم صید و شکار که حالت بازدارندگی ایجاد میکند، بازنگری صورت گیرد تا جرایم مربوط به این اقدام افزایش یابد. برای مثال برای کسی که یک متر مربع از اراضی ملی را تصرف غیر قانونی میکند، تشدید مجازات صورت گیرد، زیرا این تشدید مجازات بازدارنده خواهد بود.
شکایت از زمینخوار باید بدون صرف هزینه صورت گیرد
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست در پایان با اشاره به اینکه متخلفین زمینخواری با توجه به نوع تخلف و میزان جرم مجازات نقدی و جزایی میشوند، گفت: یکی از مشکلاتی که قبلا داشتیم این بود که پروندههای زمینخواری برای پیگیری در قوه قضاییه هزینهبردار بود و باید شکایت حقوقی میکردیم و برخی استانها به دلیل عدم تامین اعتبارات نمیتوانستند شکایت کنند که خیلی مواقع پشت آن پرونده یک فرد ثروتمند هم حضور داشت. در جلساتی که با قوه قضاییه داشتیم، این مسائل را مطرح کردهایم تا به اعتبار مالی برای شکایت نیازی نباشد و بدون صرف هزینه شکایت صورت گیرد.
ارسال نظر