رکورد بیماران تنفسی در خوزستان شکست
از ابتدای بارندگیهای پاییزی تا ۱۹ آبان ماه، حدود ۲۴ هزار و ۸۰۰ نفر با علائم مشکلات تنفسی به اورژانسهای بیمارستانی خوزستان مراجعه کردهاند که از این تعداد ۶۰۰ نفر بستری شدهاند.
در حالی که در سال ۹۲ در اولین دور مراجعه شهروندان به بیمارستانها به دلیل اختلالات تنفسی، آماری بالغ بر ۲۳هزار نفر ثبت شد، امسال طی دو هفته پس از اولین بارندگی بیش از ۲۴هزار نفر به بیمارستانها مراجعه کردند و ۶۰۰ نفر آنها بستری شدند.
این در حالی است که در سال ۹۳ این آمار به حدود۱۸هزار نفر کاهش یافته بود.
گفته می شود آمار بیماران تنفسی امسال خوزستان همچنان رو به افزایش است.
بنا بر آمار اعلامی توسط دکتر ایرج نظری معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، از ابتدای بارندگیهای پاییزی تا ۱۹ آبان ماه، حدود ۲۴ هزار و ۸۰۰ نفر با علائم مشکلات تنفسی به اورژانسهای بیمارستانی خوزستان مراجعه کردهاند که از این تعداد ۶۰۰ نفر بستری شدهاند.
بگفته وی، پس از بارندگی اخیر آمار مراجعان نسبت به نخستین باران کاهش یافته و از حد معمول مراجعات، مختصری بیشتر است که احتمالا مراجعان باقیمانده بیمارانی هستند که تحریکات تنفسی بیشتر یا بیماریهای زمینهای شدیدتری دارند.
نظری البته ابراز امیدواری می کند که با توجه به ادامه بارندگی ها شاهد کاهش مراجعه کنندگان در روزهای آینده باشیم اگرچه با افزایش سرما خوردگیها و بیماریهای فصل زمستان، مراجعات دیگری خواهیم داشت.
بنا بر آمار اعلام شده توسط مراکز درمانی خوزستان، در سال ۹۲ از ابتدای بارندگیهای پاییزی تا پایان سال در مجموع ۲۳ هزار بیمار با علائم مشکلات تنفسی به بیمارستانهای خوزستان مراجعه کردند که این رقم در مدت مشابه سال ۹۳ در مجموع به ۱۸ هزار نفر کاهش یافت.
با این وجود امسال فقط در دو هفته گذشته، ۲۴ هزار و ۸۰۰ بیمار با مشکلات تنفسی پس از بارندگی به بیمارستانها مراجعه کرده اند که این آمار در واقع، رکورد سال های قبل را شکسته است.
طی هفته های اخیر کارشناسان و مسولان مختلف، درباره علل وقوع این پدیده در خوزستان دلایلی را برشمرده اند. اگر چه مسولان محیط زیست یکی از علل مهم این رویداد را گرده افشانی گیاهان عنوان می کنند اما کارشناسان و مسولان شهری اهواز معتقدند وقوع این پدیده با چنین گستره ای نمی تواند بدلیل گرده افشانی گیاهان باشد از جمله فرماندار اهواز که آلاینده های گسترده در اهواز را یاداور می شود.
حال باید دید آیا مسولان درمانی و محیط زیستی موفق به کشف معمای تنگی نفس خوزستانی ها و حل آن خواهند شد یا نظر بسیاری از کارشناسان که معتقدند مجموعه ای از عوامل و آلودگی های محیطی دست به دست هم داده و ریه شهروندان خوزستانی را ناسالم کرده، پاسخ این معماست؟
نظر کاربران
در صحت ادعای تنگی نفس بخاطر آلودگی ها همین بس که اداره محیط آمار ایستگاههای آلودگی رو به هیچ وجه در اختیار شخص حقیقی یا حقوقی قرار نمی دهد