گزارش خبرگزاری فرانسه از تظاهرات ۱۳ آبان؛
دشمنی ايران و آمريکا با وجود توافق
چندین هزار نفر در تظاهرات سالگرد اشغال سفارت آمریکا در تهران شرکت کردند. این مراسم برای اولین بار پس از توافق ۱۴ ژوئیه میان ایران و قدرت های غربی در موضوع هسته ای برگزار می شود.
ایران و آمریکا به رغم توافق هسته ای همچنان دشمن شماره یک یکدیگر هستند.
روز چهارشنبه سخنان و شعارهای ضد آمریکایی و پرچم های سوزانده شده در سی و ششمین سالگرد اشغال سفارت آمریکا در تهران، نشان دادند به رغم توافق تاریخی میان ایران و قدرت های غربی آمریکا همچنان دشمن رسمی شماره یک ایران است.
چندین هزار نفر در تظاهرات سالگرد اشغال سفارت آمریکا در تهران شرکت کردند. این مراسم برای اولین بار پس از توافق ۱۴ ژوئیه میان ایران و قدرت های غربی در موضوع هسته ای برگزار می شود.
تظاهرکنندگان فریاد می زدند «مرگ بر آمریکا»، «مرگ بر اسراییل» ،«مرگ بر عربستان» ، «نفوذ ممنوع». ابراهیم رییسی دادستان کل کشور در سخنانی اعلام کرد فهرست جنایات آمریکا در داخل و خارج این کشور طولانی است و آمریکا باید در دادگاه پاسخگوی جنایات خود باشد.
چهارم نوامبر ۱۹۷۹ ، چند ماه پس از انقلاب اسلامی ، شماری از دانشجویان ، سفارت آمریکا را تصرف کردند. شماری از دیپلمات های آمریکایی به مدت ۴۴۴ روز به گروگان گرفته شدند که موجب قطع روابط دیپلماتیک بین ایران و آمریکا شد. این روابط هرگز برقرار نشد.
اخیرا، سردار جعفری فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران، از «برخی مسئولان که با اعتماد به غرب و لیبرالیسم می نگرند»، انتقاد کرد.
حسن روحانی رییس جمهور میانه رو ایران که در سال ۲۰۱۳ به این سمت برگزیده شد، وعده عادی سازی روابط با جهان را داد. وی بلافاصله پس از انتخاب به این سمت و در حالی که در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک حضور داشت گفتگوی تلفنی با باراک اوباما رییس جمهور آمریکا را پذیرفت و تابوی این امر را شکست. این اقدام که انتقاد شدید محافظه کاران را در پی داشت ، هرگز تکرار نشد.
با این حال محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در سال جاری میلادی در راهروهای سازمان ملل متحد در نیوروک به صورت «تصادفی» با اوباما رو به رو شد و دست داد ، که این اقدام باردیگر انتقاد محافظه کاران را به دنبال داشت.
سپاه پاسداران روز سه شنبه از بازداشت چندین روزنامه نگار اصلاح طلب خبر دادند. این افراد به عضویت در «شبکه» ای متهم هستند که از سوی دستگاه های اطلاعاتی آمریکایی و کشورهای اروپایی از جمله انگلیس ، هلند و سوئد تامین مالی می شود.
به گفته یک کارشناس اطلاعاتی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران این شبکه قصد داشت«با آراستن چهره آمریکا زمینه را برای حضور رسمی آمریکا در ایران فراهم کند».
همچنین به نظر می آید تعطیل شدن رستوانی که برند آمریکایی «کی اف سی» را تقلید کرده بود نیز بخشی از تلاش برای مقابله با نفوذ فرهنگی آمریکا برای تغییر شیوه زندگی در ایران باشد.
نظر کاربران
ایران و آمریکا سر انرژی هسته ایی دشمن نشدن که حالا باتوافق دوست بشن،انرژی هسته ایی جای خود داره و اختلافات دیرینه جای خود،بفرموده امام آمریکا شیطان بزرگ و دشمن شماره یک ایرانه،،،چرا این دوموضوعو بهم ربط میدن!!!