۲۶۲۴۷۷
۵۰۰۵
۵۰۰۵
پ

راه‌های انتقال و درمان «شپش سر»

یک متخصص پوست و مو ضمن توضیح چگونگی بروز شپش سر، راه های انتقال و چگونگی درمان این بیماری را تشریح کرد و در عین حال گفت: خانواده‌ها هنگام مواجهه با این بیماری نگران نباشند و به پزشک مراجعه کنند.

خبرگزاری ایسنا: یک متخصص پوست و مو ضمن توضیح چگونگی بروز شپش سر، راه های انتقال و چگونگی درمان این بیماری را تشریح کرد و در عین حال گفت: خانواده‌ها هنگام مواجهه با این بیماری نگران نباشند و به پزشک مراجعه کنند.

دکتر پروانه ساکت درباره چگونگی ابتلا به شپش سر گفت: شپش بیماری شایعی است که بویژه در کودکانی که در سنین پنج تا ۱۲ سال یعنی در دوران مهدکودک تا راهنمایی به سر می‌برند دیده می‌شود.

وی دلیل ایجاد این بیماری را تماس نزدیک کودکان با یکدیگر در این سنین و استفاده از وسایل مشترک مانند شانه، روسری و... عنوان کرد و افزود: این باعث می‌شود که شپش از مویی به موی دیگر منتقل شود. زمانی که وارد موی جدید می‌شود، در جایی از سر که حرارت مناسبی دارد، چسبیده و شروع به تخم گذاری می‌کند. حدود یک هفته تا ۱۰ روز تخم ها باز شده و شپش های جدید ایجاد می‌شوند.

دکتر ساکت با بیان اینکه شپش سر جهانی است و در همه دنیا وجود دارد، افزود: البته همیشه با بهداشت ارتباط مستقیمی ندارد و حتی در برخی افرادی که بهداشت خوبی هم دارند، مشاهده شده است. چراکه این بیماری واگیر است.

چگونه از بروز شپش در سر پیشگیری کنیم؟

دکتر ساکت در توضیح چگونگی پیشگیری از بروز شپش در سر، گفت: برای این کار باید کودکان معاینه و کنترل شوند و اگر کودکی دچار خارش سر است حتما سر او و لابه لای موهایش را نگاه کنند. چرا که معمولا بروز شپش با خارش در سر همراه است. همچنین کودکان از وسایل مشترک مانند بالشت، شانه و... استفاده نکنند.

این متخصص پوست و مو ادامه داد: علایم بروز شپش در سر بیشتر خارش سر است اما ممکن است خود را با پوسته و ممکن است سر شوره یا پوسته بزند. معمولا زمانیکه کودکی در مدرسه با شپش درگیر است، امکان انتقال آن به دیگران نیز وجود دارد و سایر کودکان نیز باید معاینه شوند. چرا که ممکن است بروز شپش بی علامت باشد. یعنی درصورتی که سر خارش نداشته باشد ممکن است با معاینه سر میتوان تخم ها یا شپش را دید.

خانواده ها خجالت نکشند..

دکتر ساکت با بیان اینکه برای درمان شپش سر داروهای مخصوصی وجود دارد افزود: البته خانواده ها نباید نگرانی داشته باشند. چراکه این روزها مراجعات زیادی به مطب ها در این زمینه داریم و بعضا خانواده ها خجالت می‌کشند و فکر می‌کنند اگر به این بیماری مبتلا شوند، به این معناست که بهداشت را رعایت نکرده اند. در حالی که اصلا با این موضوع ارتباطی ندارد و در همه محیط‌ها و مدارس چه بالا و چه پایین شهر این مشکل می‌تواند وجود داشته باشد.

این پزشک با بیان اینکه در صورت ایجاد شپش سر در کودکان ممکن است به خانواده ها نیز منتقل شود، افزود: بنابراین اصلا جای نگرانی نیست و خانواده ها موضوع را با پزشک در میان گذارند و اگر در خانواده ای کودکی مبتلا شده، خانواده نیز به پزشک مراجعه کنند تا معاینه و در صورت ایجاد شپش در سر آنها درمان شوند.

دکتر ساکت افزود: درمان شپش در فاصله یک هفته انجام می‌شود. زیرا بعد از درمان اول ممکن است شپش هایی که هنوز در تخم هستند بعد از چند روز خارج شوند. بنابراین درمان باید به مدت یک هفته ادامه یابد. البته ممکن است بعد از درمان کودک باز هم خارش سر داشته باشد اما مهم نیست و شاید این خارش به دلیل داروهای استفاده شده باشد. حتی گاهی ممکن است تخم های خالی شپش در سر بماند که این هم مهم نیست چراکه شپش از تخم خارج شده و از بین رفته و فقط تخم آن باقی مانده است. بنابراین اگر درمان درست انجام شود، جای نگرانی وجود ندارد.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج