وام ۲۵ میلیونی بازار را متحول میکند؟
شرایط شبکه بانکی کشور به منظور تحریک تقاضا و ایجاد رونق در بازار از شنبه هفته آینده پرداخت تسهیلات ۲۵ میلیون تومانی خرید خودرو را در دستور کار خود قرار خواهد داد.
بازار خودرو در ماه های اخیر در رکود به سر می برد و کاهش قدرت خرید مردم و نارضایتی از کیفیت خودروهای داخلی و همچنین بالا بودن قیمت محصولات تولید داخل از جمله دلایل ایجاد رکود در بازار است. در این شرایط شبکه بانکی کشور به منظور تحریک تقاضا و ایجاد رونق در بازار از شنبه هفته آینده پرداخت تسهیلات ۲۵ میلیون تومانی خرید خودرو را در دستور کار خود قرار خواهد داد.
با روشی که بانک مرکزی در پیش خواهد گرفت، در نهایت مصرفکنندگان این امکان را پیدا میکنند که تا ۸۰ درصد قیمت خودرو و حداکثر تا ۲۵ میلیون تومان را در یک دوره هفت ساله پرداخت کنند. نرخ مورد نظر برای فروش اقساطی خودرو ۱۶ درصد از طریق نمایندگان مجاز شرکتهای خودروسازی خواهد بود که براساس آن، اسناد توسط شرکت خودروساز به بانک مربوطه آمده و این بانک با ۱۶ درصد آن را دریافت میکند؛ نرخی که بانک مرکزی آن را با ۱۴ درصد در اختیار بانک مربوطه قرار خواهد داد.
در شرایطی پرداخت این تسهیلات از روز شنبه آغاز خواهد شد که این طرح موافقان و مخالفانی را به همراه دارد. مخالفان پرداخت این تسهیلات معتقدند اثر این وام فقط برای یک دوره کوتاه خواهد بود و به مانند مُسکن عمل خواهد کرد و دوباره بازار به رویه گذشته خود بر خواهد گشت. بر همین اساس باید سیاستگذاران اقتصادی به منظور خروج بازار از رکود به سمت طرح های بنیادی حرکت کنند.
اما در مقابل موافقان پرداخت این تسهیلات معتقدند این تسهیلات باعث ایجاد رونق در بازار خواهد شد. به اعتقاد آنها در شرایط کنونی برای فعال کردن بازار، نیاز به یک محرک است و یکی از قویترین محرکها که در دنیا نیز مدنظر قرار میگیرد، پرداخت وام و تسهیلات است. بر همین اساس استفاده از این تسهیلات بهویژه برای خودروهای داخلی اثر زیادی دارد و بازار را با حرکت و جنبوجوش تازه مواجه میکند.
اما اگر بخواهیم عوامل موثر را در رکود بازارهای مختلف بررسی کنیم، میبینیم شرایط اقتصادی مردم بیشترین تاثیر را در بازار خودرو داشته است. دومین مشکلی که در حال حاضر وجود دارد، انتظار کاهش قیمت در جامعه است. مردم فکر میکنند با توجه به توافقات صورت گرفته، قیمتها کاهش پیدا خواهد کرد؛ در صورتی که این تفکر درست نیست و من فکر میکنم اگر هم تاثیر داشته باشد، زمان میبرد.در نتیجه من عامل نخریدن خودرو را مسائل اقتصادی میدانم هر چند ایرادات کیفی در صنعت خودرو وجود دارد و خودروسازان باید روی بهبود کیفیت کار کنند.
موافقان پرداخت این تسهیلات درباره دلایل ایجاد رکود در بازار می گویند سه عامل باعث شد که خرید خودرو کاهش پیدا کند و بازار وارد رکود شود. اولین عامل، مشکل عمومی اقتصاد کشور بود که در همه حوزهها و بخشها این مشکل قابل مشاهده است. دومین عامل، مذاکرات ایران با گروه ۱ + ۵ و موضوع برجام بود که تاثیر خاص خود را در بازار خودرو گذاشت، زیرا همه انتظار داشتند که با انجام توافق، قیمتها کاهش پیدا کند، اما اینطور نخواهد بود و حداقل یکسال طول میکشد که بتوانیم تاثیرات برجام را لمس کنیم. از سوی دیگر، کمپین هم در رکود بازار بیتاثیر نبود.
به اعتقاد کارشناسان در چنین شرایطی برای فعال کردن بازار، نیاز به یک محرک است و یکی از قویترین محرکها که در دنیا نیز مدنظر قرار میگیرد، پرداخت وام و تسهیلات است؛ بهخصوص در کشورهای صنعتی و توسعهیافته و دارای اقتصاد قوی، این تسهیلات با بهره بسیار پایین به متقاضیان پرداخت میشود. ولی با وجود همین عدد ۱۶ درصد هم که برای سود وام خودرو اعلام شده، تسهیلات بسیار خوبی است. بر این اساس، آنهایی که میخواهند خودرو بخرند، یا خودرو خود را تعویض کنند، یا مدل خودرو خود را تغییر دهند، به طور طبیعی استفاده از این تسهیلات بهویژه برای خودروهای داخلی اثر زیادی دارد و بازار را با حرکت و جنبوجوش تازه مواجه کند.
نظر کاربران
به نظر من خوبه
آره آره !!! به همین خیال باش
اره مردم را بدبختر میکند