شیشه گران شد، تریاک ارزان
گران شدن ۱۴۳ درصدی شیشه و ارزان شدن ۳۴ درصدی تریاک، استعلام آمار نوزادان معتاد را از وزارت بهداشت و هشدار نسبت به شیوع ایدز و هپاتیت به دنبال افزایش مصرف هروئین از جمله موضوعات اولین نشست خبری سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر بود.
پرویز افشار در نخستین نشست خبری خود به عنوان سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر با اعلام خبر تصویب سند جامع مشارکتهای اجتماعی و سند مقابله با عرضه مواد مخدر در آینده نزدیک، به برخی از اقدامات انجام شده در حوزه مقابلهای اشاره کرد و اظهار داشت: خوشبختانه با توجه به اقدامات انجام شده توسط دستگاههای کاشف از جمله پلیس مبارزه با مواد مخدر، وزارت اطلاعات، سپاه پاسداران، گمرک و سازمان زندانها، آمار ۷ ماهه کشفیات مواد مخدر در کشور با رشدی ۲۱ درصدی همراه بود که ۸۸ درصد این کشفیات توسط نیروی انتظامی و پلیس مبارزه با مواد مخدر انجام شده است.
کشف ۳۶۶ تن مواد مخدر در ۷ ماهه نخست امسال
وی با اشاره به کشف بیش از ۳۶۶ تن مواد مخدر طی ۷ ماهه نخست امسال، با تاکید بر سهم ۱۰ درصدی وزارت اطلاعات و سربازان گمنام امام زمان (عج) گفت: امسال با توجه به هدفمند شدن مبارزات، موفق شدیم علی رغم کاهش تولید در افغانستان، ۲۱ درصد آمار کشفیات را افزایش دهیم و این موضوع خوشبختانه به کاهش ۸۳ درصدی شهادت نیرویهای درگیر با قاچاقچیان انجامید.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: در مدت ۷ ماهه نخست امسال ۱۵۱۰ درگیری میان پلیس و قاچاقچیان مواد مخدر رخ داد که طی آن ۱۷۶۷ باند قاچاق و ۱۳۳ کارگاه تولید شیشه در کشور متلاشی شدند.
افشار افزود: اقدامات انجام شده در این مدت به کشف ۹ تن هروئین، ۲.۷ تن مرفین و ۱.۲ تن شیشه انجامید که افزایش ۳۰ درصدی کشفیات حشیش و کاهش ۱۰ درصدی شیشه از جمله این اقدامات بوده است.
شیشه ۱۴۳ درصد گران شد، تریاک ۳۴ درصد ارزان
وی افزایش ۱۷۲ درصدی کشف پیشسازها در ۷ ماهه نخست امسال را عاملی اثر گذار در کاهش تولید شیشه و گران شدن این ماده مخدر دانست و با اشاره به قیمت مواد مخدر در مهر ماه امسال به نسبت مهر ماه سال ۹۳ گفت: با توجه به این اقدامات انجام شده در حوزه کنترل ورود پیشسازهای مواد مخدر به کشور، قیمت میانگین هر کیلو شیشه در کشور از ۵۸ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان در هر کیلو و در مهر سال ۹۳، به ۱۸ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان رسید در مهر ماه امسال رسید.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: طی آمار مقایسهای قیمت مواد در مهر ماه امسال و مهر سال گذشته، شاهد افزایش ۱۴۳ درصدی قیمت شیشه و کاهش ۳۴ درصدی قیمت تریاک در کشور بودیم.
هشدار نسبت به شیوع ایدز و هپاتیت به دنبال افزایش مصرف هروئین
وی در پاسخ به سؤالی، در خصوص اینکه آیا افزایش قیمت شیشه، افزایش مصرف تزریقی هروئین و به تبع آن شیوع بیماریهایی مانند ایدز و هپاتیت خواهد انجامید یا خیر، گفت: اگر توسعه مناطق درمانی، مدیریت مصرف و توسعه مراکز کاهش آسیب صورت بگیرد و سرنگ و وسایل پیشگیری از بیماریهای مقاربتی میان معتادان انجام شود، شاهد شیوع کمتر خواهیم بود و این یک هشدار و زنگ خطر جدی است؛ البته یکی از وظایف تصریح شده در برنامه ششم توسعه، تلاش برای کاهش ۲۵ درصدی تقاضا در کشور است و این وظیفهای است که به صورت جدی آن را دنبال خواهیم کرد.
افشار همچنین با هشدار نسبت به مصرف شیشه به صورت تزریقی افزود: اگر مواد مخدر سنتی ۱۰ ساله معتاد را به آخر خط میرساند و روانگردانها ۳ تا ۵ سال این کار را میکنند تزریق شیشه یک ساله هر معتادی را به انتهای خط میرساند.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار تسنیم درخصوص بازگشت کراک به چرخه مصرف و گزارشات مصرف این ماده در برخی استانهای شرقی، با تایید این گزارشات خاطرنشان کرد که گرچه این گزارشات صحت دارد و با توجه به گران شدن شیشه، تقاضا برای مصرف هروئین افزایش یافته ولی هنوز گزارش مستندی مبنی بر بازگشت جدی کراک به چرخه اعتیاد کشور نداریم ولی ممکن است هروئین فشرده با اسامی مختلف وارد بازار شود.
افزایش یک درصدی مرگ و میر معتادان در نیمه نخست ۹۴
وی در ادامه با بیان اینکه شیوع اعتیاد در ایران در حد «متوسط رو به بالا» است، به افزایش ۱ درصدی مرگ و میر در ۶ ماهه نخست امسال اشاره کرد و گفت: طبق آمار پزشکی قانونی، مرگ و میر معتادان در حد یک درصد افزایش داشته و این در حالی است که تا مرداد ماه، تنها ۰.۳ درصد افزایش را شاهد بودیم ولی در شهریور ماه، افزایش مرگ و میر معتادان، آمار مرگ و میر ۶ ماهه نخست امسال را تا ۱ درصد افزایش داد.
افشار یکی از دلایل احتمالی این افزایش مرگ و میر در شهریور را «گرانی شیشه و مصرف چند مادهای معتادان» عنوان کرد و افزود: اُور دُز یا مصرف بیش از حد مواد، عوارض مزمن ناشی از مصرف طولانی مدت مواد مخدر و بیماریهای ایدز و هپاتیت سه دلیل اصلی مرگ و میر معتادان در کشور است.
استعلام ستاد مبارزه با مواد مخدر از وزارت بهداشت در خصوص آمار نوزادان معتاد
وی در ادامه این نشست در پاسخ به خبرنگار تسنیم در خصوص تولد نوزادان معتاد، با تاکید بر عدم وجود آمار مستند در خصوص ولادت نوزادان از زنان معتاد، از درخواست ستاد و استعلام از وزارت بهداشت برای ارائه آمار نوزادان معتاد خبر داد و گفت: ما گرچه در مورد نوزادان معتاد مسئولیتی نداریم و رسیدگی به این موضوع در حیطه وظایف وزارت بهداشت است، ولی نسبت به این موضوع حساسیم.
وی در پایان با ابراز امیدواری نسبت به افزایش بودجه بیمه درمانی معتادان از اجرایی شدن این بیمه در 16 استان کشور خبر داد.
نظر کاربران
لا اقل کسیکه تریاک می کشد به دیگران ضرر نمیرساند ولی شیشه برای اطرافیان معتاد هم خطر ناک است