۲۵۹۵۸
۵۰۰۶
۵۰۰۶
پ

گزارش لحظه به لحظه از مذاکرات ایران و ۱+۵

مذاکرات ایران و ۱+۵ در روز دوم، دقايقي پيش آغاز شد.

خبرگزاری ایسنا و مهر: مذاکرات ایران و ۱+۵ در روز دوم، دقايقي پيش آغاز شد.

گفت‌وگوها میان ایران و ۱+۵ امروز (سه‌شنبه)در حالی از سر گرفته می‌شود که ایران منتظر است پاسخ ۱+۵ به پیشنهادها و نقدهایش درباره درخواست شش کشور را بشنود.

علی باقری، معاون مذاکره‌کننده ارشد ایران با ۱+۵ روز دوشنبه پس از پایان گفت‌وگوها در روز نخست که در دو نوبت صبح و عصر انجام شد در جمع خبرنگاران گفت: ما مستدل، حقوقی و فنی و بر اساس واقعیت‌ها پاسخ جامعی را به پیشنهاد ۱+۵ که در بغداد ارایه شده بود داشتیم.

به نظر می آید روز دوشنبه این ایران بوده است که نقطه نظرات و پیشنهادهایش را مطرح کرده و امروز نوبت ۱+۵ است که ارزیابی و یا به گفته مقامات ایران پاسخ‌اش را به آن چه ایران مفصل مطرح کرده است و شامل درخواست‌های آن ها نیز می شود، ارایه کند.

باقری گفت‌وگوهای روز دوشنبه را جدی و سازنده خواند و گفت: ایران در نشست عصر روز دوشنبه بر اساس اساسنامه آژانس و منشور ملل متحد غیرقانونی بودن ارجاع موضوع فعالیت‌های هسته‌یی ایران از شورای حکام به شورای امنیت و صدور قطعنامه‌های تحریمی علیه ایران را تبیین کرد.

به گفته معاون جلیلی، قرار است کاترین اشتون نماینده کشورهای ۱+۵ (فرانسه، انگلیس، آمریکا، روسیه و چین) به علاوه آلمان در گفت وگوهای روز سه شنبه درباره پیشنهاد های ایران پاسخ دهند. یک دیپلمات ایرانی گفت که با توجه به مذاکرات ناتمام بغداد، ایران منتظر شنیدن پاسخ های دقیق ۱+۵ است. ۱+۵ در بغداد هیچ پاسخ محتوایی به پیشنهادهای ایران نداد.

وی گفت: هر راهی که آنها (۱+۵) انتخاب کنند ایران متناسب با آن راه خود را انتخاب خواهد کرد.

گفت وگوهای ایران و ۱+۵ برای اولین بار در پایتخت روسیه ـ مسکو ـ یکی از کشورهای طرف مذاکره برگزار می‌شود.

روسیه در تلاش است تا از سخت شدن دیدگاه ها و مواضع دو طرف بکاهد.دیدار امروز سرگی ریابکوف و علی باقری در راستای هماهنگی بیشتر و جلب نظر ایران برای ادامه مذاکرات در دور دیگر انجام شد.قرار است امروز نیز سعید جلیلی و کاترین اشتون در جریان مذاکرات با یکدگیر دو جانبه دیدار کنند.

سعيد جليلي و كاترين اشتون امروز (سه‌شنبه) با يكديگر ديدار مي‌كنند.

قرار است، سعید جلیلی، مذاکره کننده ارشد ایران و کاترین اشتون، نماینده ۱+۵ در مذاکره با ایران، امروز بعد از دور اول مذاكرات، با یکدیگر دیدار ديدار و گفت‌وگو كنند.

نماينده روسيه در گروه ۱+۵ پيش از آغاز روز دوم مذاكرات با معاون مذاكره‌كننده ارشد ايران و ۱+۵ ديدار كرد.

سرگئي ريابكوف، معاون وزير امور خارجه روسيه و نماينده اين كشور در گروه ۱+۵ در مذاكره با ايران پيش از آغاز مذاكرات در روز دوم با علي باقري، معاون دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان در محل برگزاري مذاكرات (هتل حلقه طلايي) ديدار كرد.

مذاكرات ايران و گروه ۱+۵ ساعت ۱۲ امروز (سه‌شنبه)به وقت محلي در مسكو ادامه مي‌يابد.

مذاكرات ايران و گروه ۱+۵ روز دوشنبه در دو نوبت صبح و عصر برگزار شد.

علي باقري، معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان اظهار اميدواري كرده است در نشست امروز ايران پاسخ طرف مقابل را در هر دو عرصه پیشنهادات ایران و نقد پیشنهادهای ۱+۵ که از سوی ایران در مذاکرات ارایه شده است را دریافت کند.

مذاکرات مسکو به روز سوم كشيده مي‌شود

« مایکل مان» سخنگوی «کا‌ترین اشتون» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد که مذاکرات گروه ۵+۱ با ایران سه روز ادامه می‌یابد.

مايكل مان در جمع خبرنگاران گفت كه در ابتدا مذاکرات به مدت دو روز برنامه‌ریزی شده بود اما در صورت ضرورت، بعید نیست که تا سه روز نیز ادامه داشته باشد.

سخنگوی اشتون تصریح کرد که مذاکرات مسکو دشوار است اما از مذاکرات بغداد جدی‌تر است.

وی در ادامه گفت: «همه ما برای گفت‌و‌گو آماده‌تر و هماهنگ‌تر بودیم. در بغداد پیشنهادهايي به ایرانی‌ها ارائه کردیم و آنها نیز پاسخ دادند اما پرسش‌های زیادی نيز مطرح کردند.»

مان تاکید کرد که تا کنون به نتیجه‌ای نرسیدیم و مذاکرات امروز ـ سه‌شنبه ـ ادامه می‌یابد.

پيشنهاد "غير منصفانه" ۱+۵ بر روي ميز مذاكرات مسكو

نمايندگان 1+5 در مذاكرات روز دوشنبه در مسكو پيشنهاداتي را روي ميز گذاشتند كه پيش‌تر گروه بحران بين‌الملل آنها را " غيرمنصفانه" خوانده بود، اما ايران همچنان بر حق خود براي غني‌سازي اورانيوم با اهداف مسالمت‌آميز تاكيد دارد و خواستار به رسميت شناخته شدن اين حق از سوي 1+5 به صورت رسمي است.

خبرگزاري فرانسه درباره‌ مذاكرات مسكو ميان ايران و 1+5 نوشت: در طول چندين ساعت مذاكرات فشرده در هتلي در پايخت روسيه،‌ غرب به دنبال نشانه‌اي از تمايل ايران به كاهش فعاليتهاي حساس غني‌سازي در اين كشور بود، اما ظاهرا جمهوري اسلامي به شدت به خودداري از دادن امتياز درباره‌ حق خود در زمينه‌ غني‌سازي اورانيوم پايبند است.

سرگئي ريابكوف، معاون وزير امور خارجه روسيه گفته است: مانع اصلي اين واقعيت است كه مواضع طرف‌ها پيچيده و نزديك شدن آن‌ها به يكديگر دشوار است.

چگونگي نزديك كردن اين مواضع احتمالا مشكل اصلي است.

يك عضو هيات ايراني كه خواست نامش فاش نشود، پس از مذاكرات دوشنبه گفت: تاكنون جو ( مذاكرات)‌ مثبت نبوده است. تعيين چارچوب ( براي مذاكرات)‌مشكل اصلي است.

ديروز پس از برگزاري دور اول مذاكرات شايعه‌اي منتشر شده بود مبني بر اين كه ممكن است دومين روز مذاكرات برگزار نشود، اما اندكي بعد، مقامات تاييد كردند كه مذاكرات طبق برنامه در روز سه‌شنبه دنبال خواهد شد.

خبرگزاري آسوشيتدپرس نيز در گزارشي از مسكو به نقل از ديپلمات‌ها نوشت كه ايران در روز دوشنبه مصرانه خواستار لغو تحريم نفتي عليه اين كشور شد، اما شش كشور تاكيد كردند كه ابتدا تهران بايد اولين گام آشتي‌جويانه را بردارد.

ديپلمات‌ها گفتند كه ايران از 1+5 خواسته است درباره‌ " لغو جامع تحريم‌ها" به طور همزمان با بررسي درخواست آنها مبني بر توقف غني سازي اورانيوم در سطح بالا گفت و گو كنند اما اين كشورها - آمريكا، انگليس، روسيه،‌ چين، فرانسه و آلمان اصرار دارند كه هرگونه تعديل تحريم‌ها پس از آ‌ن انجام مي‌گيرد كه تهران اين نوع غني‌سازي را محدود كند.

در عين حال بر اساس گزارش خبرگزاري آسوشيتدپرس، ديپلماتهاي آشنا با مذاكرات گفتند كه 1+5 در حالي كه درباره‌ي لغو تحريم‌هاي موجود يا تحريم‌هايي كه درباره‌ي آنها تصميم‌گيري شده باج نمي‌دهند اما آماده‌اند تضمين كنند هيچ تحريم جديدي از طرف سازمان ملل در صورتي كه ايران مصالحه كافي از خود نشان دهد، عليه اين كشور اعمال نشود.

اين ديپلمات‌ها به دليل آنكه اين پينشهاد به صورت رسمي مطرح نشده از افشاي نام‌شان خودداري كردند.

اين گزارش حاكي است: مهمترين خواسته ايران اين است كه حق اين كشور براي غني سازي اورانيوم و مسايل مربوطه توسط جامعه بين‌المللي به رسميت شناخته شود و ايران با وجودي كه تحت تحريم‌هاي شوراي امنيت كه توقف غني سازي را خواستارند، قرار دارد تاكيد مي‌كند كه از حق غني‌سازي برخوردار است.

شش كشور در عوض آماده‌اند ممنوعيت كليه فعاليتهاي غني سازي در قطعنامه‌هاي شوراي امنيت را ناديده بگيرند و - فعلا - غني سازي در سطح پايين در ايران را بپذيرند. اما ايران را براي توقف غني‌سازي 20 درصدي تحت فشار مي‌گذارند. آنها تعطيلي فردو و خارج كردن ذخاير اورانيوم با غناي بالا را خواستارند.

اين گزارش به نقل از ادعاي فردي كه او را يك عضو هيات ايراني كه خواست نامش فاش نشود،‌ معرفي كرد، گزارش داد كه ايران حاضر است مصالحه كند اما در صورتي كه شش كشور حق تهران براي غني سازي را بپذيرند، اين امتيازي است كه به شكلي موثر ممنوعيت شوراي امنيت را پوچ مي‌كند.

او گفت كه ايران در عوض ممكن است با تعليق غني سازي 20 درصدي به عنوان اقدامي داوطلبانه، موقت و اعتماد ساز موافقت كند، اما اين بايد با تعهد متقابل آنها مبني بر رسميت شناختن حق ايران براي غني سازي همراه شود.

وي افزود: حداقل خواسته ما اين است كه حق‌ها براي غني‌سازي را به رسميت بشناسند. اگر طرف مقابل اين را نپذيرد، گفت و گوها قطعا با شكست روبرو مي‌شود.

در عين حال بنابر گزارش روزنامه كريستين سانيس مانيتور، گروه بحران بين‌المللي (ICG) جمعه گذشته در گزارشي با اشاره به پيشنهادات غرب اعلام كرد: اين پيشنهاد عمدا غير منصفانه است - برخي آنها را غير واقع‌گرايانه مي‌دانند .

يك مقام آ‌مريكايي در اظهاراتي بي‌اساس به اين گروه گفت: مسئوليت اثبات بر عهده ايران است. آنها هستند كه برنامه‌ هسته‌يي غير قانوني دارند. ما به روندي گام به گام وارد خواهيم شد اما اقدامات‌مان ضرورتا برابر با اقدامات آنها نخواهد بود.

در عين حال كيهان برزگر، مدير موسسه مطالعات استراتژيك خاورميانه در تهران گفت: تاريخ نشان داده كه اگر ايران به گوشه‌اي رانده شود، نتيجه معكوس به دست خواهد آمد.

وي گفت: يك راه حل برد - برد اجتناب ناپذير است. گزينه ديگر وضعيت باخت - باخت است. در اين قضيه هيچ‌گونه وضعيت برد - باخت قابل پذيرش وجود ندارد.

همچنين بنابر گزارش خبرگزاري فرانسه، بن رودز، معاون مشاور امنيت ملي آمريكا پس از مذاكرات روز دوشنبه گفت: ما تعدادي نكات واضح را درباره نگراني‌مان از برنامه هسته‌يي به ايراني‌ها گفتيم.

وي گفت كه موضوع غني‌سازي 20 درصد، ذخاير اين اورانيوم و تاسيسات فردو در مذاكرات دوشنبه مطرح شد.

رودز افزود: ايراني‌ها با يك سري نكات در پاسخ به نگراني‌هاي ما بازگشتند.

ريابكوف نيز درباره‌ مذاكرات دوشنبه گفت: مهمترين چيز اين است كه طرف‌ها اراده سياسي براي ادامه گفت‌وگو را از خود نشان دادند.

وي افزود: حتي يك دقيقه وقت هدر نرفت.

ريابكوف گفت: اميدواريم گفت‌وگوها ادامه يابد اگرچه خيلي زود است درباره زمان و مكان برگزاري و هدف آن فرضيه پردازي شود. ما اميدواريم اين موضوع ( روز سه شنبه) مشخص شود.

می‌خواهيم ابتدا و انتهای درخواست‌های 1+5 را بدانيم

یک عضو هیات ایرانی مذاکره کننده با ۱+۵ با اشاره به این که ایران روز دوشنبه جزییات کاملی از نظرات و پیشنهاداتش را به ۱+۵ ارایه کرد ه است، گفت که سرنوشت مذاکرات مسکو به گفت‌وگوهای امروز (سه‌شنبه) بستگی دارد.

در حالی که کشورهای ۱+۵ بر در خواست‌هایشان از ایران مبنی بر تعلیق غنی‌سازی اورانیوم تا غنای ۲۰ درصد و تعلیق فعالیت‌های غنی‌سازی سایت فردو و خروج اورانیوم ۲۰ درصد تولید شده از ایران بر اساس قطعنامه‌های شورای امنیت تاکید دارند، ایران تاکید دارد قطعنامه‌های شورای امنیت غیرقانونی است و نمی‌تواند مبنای مذاکرات قرار گیرد.

۱+۵ در گفت‌وگوهای استانبول ۲ بر استمرار مذاکرات بر مبنای ان پی تی تاکید کرد، اما در گفت وگوهای بغداد رویکرد خود را تغییر داد و یک بار دیگر بر قطعنامه های شورای امنیت و شورای حکام به عنوان مبنای کار تاکید کرد.

یک عضو هیات ایرانی مذاکره کننده با ۱+۵ به ایسنا گفت که "باید دورنمای درخواست‌های ۱+۵ روشن شود یعنی ما از ابتدا بدانیم آنها در انتها چه می خواهند، این به دلیل بی اعتمادی ایران به ۱+۵ برای پایبندی به تعهداتش است."

وی ادامه داد: " لازمه اصل "عمل متقابل" این است که گام های دو طرف از قبل مشخص باشد."

وي گفت: " اگر قرار باشد دوره‌ای از همکاری متقابل شروع شود چه تضمینی وجود دارد که این همکاری‌ها به سرنوشت همکاری‌های قبلی ایران دچار نشود. ما به دنبال آن هستیم که پاسخ متوازن و مناسب از ۱+۵ دریافت کنیم."

این عضو هیات ایرانی مذاکره کننده با ۱+۵ درباره مواضع کشور میزبان گفت‌وگوها گفت: "روس‌ها فعالیت و تلاش دارند ایده‌های سازنده ارایه کنند و ۱+۵ را با مبانی مدنظرشان همراه سازند. در عین حال ایران از این ایده‌ها استقبال می‌کند."

مذاکرات ایران و ۱+۵ در روز دوم، ظهر امروز آغاز شد.

گفت‌وگوها میان ایران و ۱+۵ امروز (سه‌شنبه)در حالی از سر گرفته می‌شود که ایران منتظر است پاسخ ۱+۵ به پیشنهادها و نقدهایش درباره درخواست شش کشور را بشنود.

علی باقری، معاون مذاکره‌کننده ارشد ایران با ۱+۵ روز دوشنبه پس از پایان گفت‌وگوها در روز نخست که در دو نوبت صبح و عصر انجام شد در جمع خبرنگاران گفت: ما مستدل، حقوقی و فنی و بر اساس واقعیت‌ها پاسخ جامعی را به پیشنهاد ۱+۵ که در بغداد ارایه شده بود داشتیم.

به نظر می آید روز دوشنبه این ایران بوده است که نقطه نظرات و پیشنهادهایش را مطرح کرده و امروز نوبت ۱+۵ است که ارزیابی و یا به گفته مقامات ایران پاسخ‌اش را به آن چه ایران مفصل مطرح کرده است و شامل درخواست‌های آن ها نیز می شود، ارایه کند.

باقری گفت‌وگوهای روز دوشنبه را جدی و سازنده خواند و گفت: ایران در نشست عصر روز دوشنبه بر اساس اساسنامه آژانس و منشور ملل متحد غیرقانونی بودن ارجاع موضوع فعالیت‌های هسته‌یی ایران از شورای حکام به شورای امنیت و صدور قطعنامه‌های تحریمی علیه ایران را تبیین کرد.

به گفته معاون جلیلی، قرار است کاترین اشتون نماینده کشورهای ۱+۵ (فرانسه، انگلیس، آمریکا، روسیه و چین) به علاوه آلمان در گفت وگوهای روز سه شنبه درباره پیشنهاد های ایران پاسخ دهند.

یک دیپلمات ایرانی گفت که با توجه به مذاکرات ناتمام بغداد، ایران منتظر شنیدن پاسخ های دقیق ۱+۵ است. ۱+۵ در بغداد هیچ پاسخ محتوایی به پیشنهادهای ایران نداد.

وی گفت: هر راهی که آنها (۱+۵) انتخاب کنند ایران متناسب با آن راه خود را انتخاب خواهد کرد.

گفت‌وگوهای ایران و ۱+۵ برای اولین بار در پایتخت روسیه ـ مسکو ـ یکی از کشورهای طرف مذاکره برگزار می‌شود.

روسیه در تلاش است تا از سخت شدن دیدگاه ها و مواضع دو طرف بکاهد.

دیدار امروز سرگئی ریابکوف و علی باقری در راستای هماهنگی بیشتر و جلب نظر ایران برای ادامه مذاکرات در دور دیگر انجام شد.

پس از ديدار نماينده روسيه با باقري، ريابكوف با ديگر نمايندگان ۱+۵ در مذاكرات ديدار كرد.

سعيد جليلي و كاترين اشتون امروز (سه‌شنبه) با يكديگر ديدار مي‌كنند.

قرار است، سعید جلیلی، مذاکره کننده ارشد ایران و کاترین اشتون، نماینده ۱+۵ در مذاکره با ایران، امروز بعد از دور اول مذاكرات، با یکدیگر دیدار ديدار و گفت‌وگو كنند.

نماينده روسيه در گروه ۱+۵ پيش از آغاز روز دوم مذاكرات با معاون مذاكره‌كننده ارشد ايران و ۱+۵ ديدار كرد.

به گزارش خبرنگار اعزامي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به مسكو، سرگئي ريابكوف، معاون وزير امور خارجه روسيه و نماينده اين كشور در گروه ۱+۵ در مذاكره با ايران پيش از آغاز مذاكرات در روز دوم با علي باقري، معاون دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان در محل برگزاري مذاكرات (هتل حلقه طلايي) ديدار كرد.

مذاكرات ايران و گروه ۱+۵ ساعت ۱۲ امروز (سه‌شنبه)به وقت محلي در مسكو ادامه مي‌يابد.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) مذاكرات ايران و گروه ۱+۵ روز دوشنبه در دو نوبت صبح و عصر برگزار شد.

علي باقري، معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان اظهار اميدواري كرده است در نشست امروز ايران پاسخ طرف مقابل را در هر دو عرصه پیشنهادات ایران و نقد پیشنهادهای ۱+۵ که از سوی ایران در مذاکرات ارایه شده است را دریافت کند.

دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان شب گذشته با معاون همتای روس خود دیدار کرد.

سعید جلیلی دوشنبه شب در ضیافت شام معاون سرگئی پاتروشف، رییس امنیت ملی روسیه شرکت کرد.

در این دیدار آینده همکاری‌های ایران و روسیه در مسايل مختلف مورد توجه قرار گرفت.

ايران به ۱+۵ اعلام كرد قطعنامه‌های شورای امنیت نمی‌توانند مبنای مذاکرات باشد

یک دیپلمات نزدیک به مذاکرات ايران و 1+5 گفت: ایران در روز اول مذاكرات مسكو به طرف غربي اعلام كرد كه قطعنامه‌های شورای امنیت نمی‌توانند مبنای مذاکرات باشد.

اين ديپلمات افزود: هيات ايراني در روز اول مذاكرات مسكو اثبات کرد که قطعنامه‌های شورای امنیت غیرقانونی است و نمی‌تواند مبنای مذاکرات باشد و این موضوع به طور مکتوب هم تحویل طرف مقابل شد.

هم‌چنين در جلسه دیروز بعد از بحث‌‌های مفصل ایران طرف غربی اعلام کرد دیگر هیچ سوالی ندارد اما چون آماده این حجم از مطلب نبوده تا روز سه‌شبنه براي جواب دادن وقت می‌خواهد.

در روز اول مذاكرات مسكو اعضاي 1+5 پاسخ محتوایی به پیشنهادهای ایران نداند.

به نظر مي‌رسد 1+5 اکنون بر سر یک دوراهی است و امروز برای آن‌ها روز انتخاب است. هر راهی را که انتخاب کنند ایران متناسب با آن راه خود را انتخاب خواهد کرد.

دور سوم مذاكرات ايران و 1+5 پايان يافت

مذاکرات ایران و 1+5 در دور سوم پایان یافت و دور بعدي آن عصر امروز ادامه می‌یابد.

مذاكرات ايران و 1+5 روز دوشنبه در دو دور و در مسكو آغاز شد.

دور سوم اين مذاكرات ظهر امروز (سه‌شنبه) آغاز و دقايقي پيش پايان يافت.

قرار است دور بعدي مذاكرات عصر امروز برگزار شود.

یک عضو هیات ایرانی مذاکره کننده با 1+5 با اشاره به این که ایران روز دوشنبه جزییات کاملی از نظرات و پیشنهاداتش را به 1+5 ارایه کرد ه است، گفت که سرنوشت مذاکرات مسکو به گفت‌وگوهای امروز (سه‌شنبه) بستگی دارد.

در حالی که کشورهای 1+5 بر در خواست‌هایشان از ایران مبنی بر تعلیق غنی‌سازی اورانیوم تا غنای 20 درصد و تعلیق فعالیت‌های غنی‌سازی سایت فردو و خروج اورانیوم 20 درصد تولید شده از ایران بر اساس قطعنامه‌های شورای امنیت تاکید دارند، ایران تاکید دارد قطعنامه‌های شورای امنیت غیرقانونی است و نمی‌تواند مبنای مذاکرات قرار گیرد.

1+5 در گفت‌وگوهای استانبول 2 بر استمرار مذاکرات بر مبنای ان پی تی تاکید کرد، اما در گفت وگوهای بغداد رویکرد خود را تغییر داد و یک بار دیگر بر قطعنامه های شورای امنیت و شورای حکام به عنوان مبنای کار تاکید کرد.

یک عضو هیات ایرانی مذاکره کننده با 1+5 گفت که "باید دورنمای درخواست‌های 1+5 روشن شود یعنی ما از ابتدا بدانیم آنها در انتها چه می خواهند، این به دلیل بی اعتمادی ایران به 1+5 برای پایبندی به تعهداتش است."

وی ادامه داد: " لازمه اصل "عمل متقابل" این است که گام های دو طرف از قبل مشخص باشد."

وي گفت: " اگر قرار باشد دوره‌ای از همکاری متقابل شروع شود چه تضمینی وجود دارد که این همکاری‌ها به سرنوشت همکاری‌های قبلی ایران دچار نشود. ما به دنبال آن هستیم که پاسخ متوازن و مناسب از 1+5 دریافت کنیم."

این عضو هیات ایرانی مذاکره کننده با 1+5 درباره مواضع کشور میزبان گفت‌وگوها گفت: "روس‌ها فعالیت و تلاش دارند ایده‌های سازنده ارایه کنند و 1+5 را با مبانی مدنظرشان همراه سازند. در عین حال ایران از این ایده‌ها استقبال می‌کند."

دور اول مذاکرات ایران و 1+5 در روز دوم، ظهر امروز آغاز شد.

گفت‌وگوها میان ایران و 1+5 امروز (سه‌شنبه)در حالی از سر گرفته شد که ایران منتظر است پاسخ 1+5 به پیشنهادها و نقدهایش درباره درخواست شش کشور را بشنود.

علی باقری، معاون مذاکره‌کننده ارشد ایران با 1+5 روز دوشنبه پس از پایان گفت‌وگوها در روز نخست که در دو نوبت صبح و عصر انجام شد در جمع خبرنگاران گفت: ما مستدل، حقوقی و فنی و بر اساس واقعیت‌ها پاسخ جامعی را به پیشنهاد 1+5 که در بغداد ارایه شده بود داشتیم.

به نظر می آید روز دوشنبه این ایران بوده است که نقطه نظرات و پیشنهادهایش را مطرح کرده و امروز نوبت 1+5 است که ارزیابی و یا به گفته مقامات ایران پاسخ‌اش را به آن چه ایران مفصل مطرح کرده است و شامل درخواست‌های آن ها نیز می شود، ارایه کند.

باقری گفت‌وگوهای روز دوشنبه را جدی و سازنده خواند و گفت: ایران در نشست عصر روز دوشنبه بر اساس اساسنامه آژانس و منشور ملل متحد غیرقانونی بودن ارجاع موضوع فعالیت‌های هسته‌یی ایران از شورای حکام به شورای امنیت و صدور قطعنامه‌های تحریمی علیه ایران را تبیین کرد.

به گفته معاون جلیلی، قرار است کاترین اشتون نماینده کشورهای 1+5 (فرانسه، انگلیس، آمریکا، روسیه و چین) به علاوه آلمان در گفت وگوهای روز سه شنبه درباره پیشنهاد های ایران پاسخ دهند.

یک دیپلمات ایرانی گفت که با توجه به مذاکرات ناتمام بغداد، ایران منتظر شنیدن پاسخ های دقیق 1+5 است. 1+5 در بغداد هیچ پاسخ محتوایی به پیشنهادهای ایران نداد.

وی گفت: هر راهی که آنها (1+5) انتخاب کنند ایران متناسب با آن راه خود را انتخاب خواهد کرد.

گفت‌وگوهای ایران و 1+5 برای اولین بار در پایتخت روسیه ـ مسکو ـ یکی از کشورهای طرف مذاکره برگزار می‌شود.

روسیه در تلاش است تا از سخت شدن دیدگاه ها و مواضع دو طرف بکاهد.

دیدار امروز سرگئی ریابکوف و علی باقری در راستای هماهنگی بیشتر و جلب نظر ایران برای ادامه مذاکرات در دور دیگر انجام شد.

پس از ديدار نماينده روسيه با باقري، ريابكوف با ديگر نمايندگان 1+5 در مذاكرات ديدار كرد.

سعيد جليلي و كاترين اشتون امروز (سه‌شنبه) با يكديگر ديدار مي‌كنند.

قرار است، سعید جلیلی، مذاکره کننده ارشد ایران و کاترین اشتون، نماینده 1+5 در مذاکره با ایران، امروز بعد از دور اول مذاكرات، با یکدیگر دیدار ديدار و گفت‌وگو كنند.

نماينده روسيه در گروه 1+5 پيش از آغاز روز دوم مذاكرات با معاون مذاكره‌كننده ارشد ايران و 1+5 ديدار كرد.

سرگئي ريابكوف، معاون وزير امور خارجه روسيه و نماينده اين كشور در گروه 1+5 در مذاكره با ايران پيش از آغاز مذاكرات در روز دوم با علي باقري، معاون دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان در محل برگزاري مذاكرات (هتل حلقه طلايي) ديدار كرد.

مذاكرات ايران و گروه 1+5 ساعت 12 امروز (سه‌شنبه)به وقت محلي در مسكو ادامه مي‌يابد.

مذاكرات ايران و گروه 1+5 روز دوشنبه در دو نوبت صبح و عصر برگزار شد.

علي باقري، معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان اظهار اميدواري كرده است در نشست امروز ايران پاسخ طرف مقابل را در هر دو عرصه پیشنهادات ایران و نقد پیشنهادهای 1+5 که از سوی ایران در مذاکرات ارایه شده است را دریافت کند.

دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان شب گذشته با معاون همتای روس خود دیدار کرد.

سعید جلیلی دوشنبه شب در ضیافت شام معاون سرگئی پاتروشف، رییس امنیت ملی روسیه شرکت کرد.

در این دیدار آینده همکاری‌های ایران و روسیه در مسايل مختلف مورد توجه قرار گرفت.

آغاز دور چهارم مذاكرات مسكو

دور چهارم مذاكرات مسكو دقايقي پيش آغاز شد.

دور چهارم مذاكرات ايران و ۱+۵ در مسكو ساعت ۱۶ به وقت تهران آغاز شد و قرار است پس از اين نشست، كاترين اشتون و دكتر سعيد جليلي در نشست‌هاي خبري نتايج نشست مسكو را اعلام كنند.

دومین تنفس در مذاکرات مسکو/ احتمال تعیین زمان جدید

نماینده های گروه ۱+۵ برای دومین بار در مذاکرات روز دوم نشست مسکو از جلسه خارج شدند؛ این درحالی است که هنوز مذاکرات ادامه دارد.

روز دوم مذاکرات امروز سه شنبه ساعت ۱۲ به وقت مسکو برگزار شد. خبرها حاکی از آن است که مذاکرات بسیار جدی و پرچالش و نفس گیر انجام می شود. تا ساعت ۴ و۳۰ دقیقه به وقت مسکو در دو مرحله تنفس اعلام شده است.

این درحالی است که برخی اخبار از برگزاری ادامه مذاکرات در مکان و زمان جدیدی خبر می دهند.پکن از گزینه هائی پیشنهادی برای نشست آینده است. این درحالی است که تیم مذاکره کننده ایران و در راس ان جلیلی هنوز هیچ پاسخی به درخواست های اعضای ۱+۵ برای تعیین زمان و مکان جدید مذاکرات نداده اند.

لازم به ذکر است مذاکرات گروه ۱+۵ با ایران دیروز در مسکو آغاز شد و با درخواست اشتون به نمایندگی از اعضای ۱+۵ ادامه مذاکرات به امروز سه شنبه موکول شد. مذاکرات امروز نیز همچنان ادامه دارد.

دیدار جلیلی با نماینده روسیه در ۱+۵

در فاصله تنفس به درخواست سرگی ریابکوف، نماینده روسیه در گروه ۱+۵ ، وی با سعید جلیلی دیدار می‌کند.

بر خلاف مذاکرات قبلی در استانبول و بغداد كه اشتون و جليلي چند دور مذاكره برگزار مي‌كردند، تاکنون هیچ دیداردو جانبه‌ای میان کاترین اشتون و سعید جلیلی در صورت نگرفته است.

اعضای هیات ایران به سرپرستی سعید جلیلی، مذاکره کننده ارشد ایران با ۱+۵، علی باقری معاون جلیلی، موحدیان عطار، سفیر پیشین ایران در انگلیس، مصطفي دولت‌یار، مشاور وزير خارجه، عباس عراقچی، معاون آسيا و اقيانوسيه وزير خارجه، حمیدرضا عسگری، مشاور وزير خارجه و دو کارشناس هستند.

در این دور از مذاکرات ايران و ۱+۵ نماینده چین تغییر کرد و لی یو چنگ جانشین ما ژآئو شو شد.

جليلي: هرگونه حركت غلط غرب بر فرجام گفت‌وگوها تاثيرگذار خواهد بود

مذاكره كننده ارشد ايران گفت: اعضاي ۱+۵ در معرض انتخاب هستند كه بخواهند از مسير بن‌بست گذشته خارج شوند و در مسير همكاري با جمهوري اسلامي ايران گام بردارند.

دكتر سعيد جليلي، دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان سه‌شنبه شب بعد از دو روز مذاكره در مسكو در جمع خبرنگاران به تشريح مذاكرات ايران با گروه ۱+۵ در طي دو روز گذشته پرداخت و با اشاره به ارايه‌ي جامع ديدگاه‌هاي جمهوري اسلامي ايران به طرف غربي گفت: همان‌طور كه رسانه‌هاي جهان در جريان هستند ما پس از گفت‌وگوهاي بغداد اعلام كرديم كه وقتي مي‌تواند گفت‌وگوي ايران با ۱+۵ موفق باشد كه در فاصله‌ي گفت‌وگوها طي برگزاري جلسات كارشناسي، زمينه براي نزديكي ديدگاه‌هاي دو طرف فراهم شود. به همين خاطر در فاصله‌ي ۲۵ روز از نشست بغداد تا مسكو، ۵ نامه نوشتيم و اين مساله را متذكر شديم، بر اهميت جلسات كارشناسي تاكيد كرديم. اين موضوع را پس از گفت‌وگوهاي استانبول نيز مطرح كرده بوديم و در جلسات مسكو مهم‌ترين توافقي كه حاصل شد اين بود كه جلسات كارشناسي برگزار شد و در واقع همان ديدگاه جمهوري اسلامي ايران در مورد برگزاري جلسات كارشناسي عملياتي شود و ما از اين امر استقبال مي‌كنيم و اين توافق را حائز اهميت مي‌دانيم.

گفت وگوهای اين دور جدي‌تر، واقعي‌تر و فراتر از اظهار مواضع بود

وي با بيان اين‌كه ما اين توافق حاصل شده را حائز اهميت مي‌دانيم، به تشريح ويژگي‌هاي اين دور از گفت‌وگوها پرداخت و گفت: مذاكرات اين دور جدي‌تر، واقعي‌تر و فراتر از اظهار مواضع بود و جمهوري اسلامي ايران بحث‌هاي جامعي در تبيين ديدگاه‌هايش در محورهاي پنج‌گانه تهيه كرده بود و در نشست اول گفت‌وگو به ارايه‌ي اين ديدگاه‌ها معطوف شد. ديدگاه‌هاي ما صريح و واضح بيان شد و تاكيد كرديم كه غني‌سازي حق مسلم ملت ايران است و هم‌چنين مستند و با استناد حقوقي ثابت كرديم كه بسياري از رفتارهاي خلافي كه عليه ملت ايران اعمال مي‌شود غيرقانوني است و به وضوح توضيح داديم كه چرا قطعنامه‌هاي شوراي امنيت را غيرقانوني مي‌دانيم و اين موضوع را با ادله‌ي مستدل بيان كرديم.

۵+۱ بر اين موضوع تاكيد كردند كه بايد نظرات ارایه شده از سوی ایران را مورد بررسي قرار دهند تا بتوانند نظرات خود را در این باره بيان كنند
جليلي در ادامه به نشست دوم مذاكرات مسكو اشاره و خاطرنشان كرد: ما در نشست دوم ارزيابي دقيق و جامعي از پيشنهادات ارايه شده در بغداد ارايه كرديم و اهميت اين اقدام اين بود كه جمهوري اسلامي نظرات خود را به صورت مشخص و دسته‌بندي شده ارايه كرد و اين مورد استقبال طرف مقابل نيز قرار گرفت و اين را موجب درك صحيح و بيش‌تر از نظرات جمهوري اسلامي ايران بيان كردند و آن‌ها نيز در اين گفت‌وگوها با توجه به اين‌كه ايران به صورت جامع مباحث و ديدگاه‌هاي خود را بيان كرده بود، بر اين موضوع تاكيد كردند كه بايد اين مباحث را مورد بررسي قرار دهند تا بتوانند نظرات خود را بيان كنند.

او گفت: ارايه‌ي جامع ديدگاه‌هاي جمهوري اسلامي ايران در واقع فرصتي را در اختيار آن‌ها براي انتخاب مسير صحيح قرار داد و آن‌ها در معرض آزمون مهمي براي جلب اعتماد ملت ايران قرار گرفتند. آن‌ها امروز در معرض انتخاب هستند كه بخواهند از مسير بن‌بست گذشته خارج شوند و در مسير همكاري با جمهوري اسلامي ايران گام بردارند. ما اميدواريم كه اين فرصت موجب شود تا آن‌ها بتوانند با استفاده از بحث‌ها و جلسات كارشناسي، مسير درست را انتخاب كرده و از مسير بن‌بست گذشته خارج شوند.

دبير شوراي عالي امنيت ملي ايران با بيان اين‌كه ما آمادگي داريم در جلسات كارشناسي درباره مباحث حقوقي و سياسي با منطق روشن، مواضع جمهوري اسلامي را به‌خصوص در رابطه با استفاده از انرژي صلح‌آميز هسته‌يي مطرح كنيم، گفت: ما با تشكيل جلسات به بيان استدلال‌هايي در اين زمينه پرداختيم.

وي افزود: آن‌ها پيشنهاد كردند كه جلسات كارشناسي در 12 تيرماه تشكيل شود اما با نگاهي به تقويم متوجه شديم كه در اين روز خاطره‌ي غم‌انگيز حمله‌ي ناوگان آمريكايي به هواپيماي مسافربري ايران صورت گرفته است. بنابراين قرار شد بعد از جلسه‌هاي كارشناسان و معاونان مشخص شود كه در چه تاريخي اين جلسات پي‌گيري مي‌شود.

جليلي ادامه داد: ما پنج محور اساسي را براي اين نشست‌ها مشخص كرديم و امروز نيز كليه‌ي بحث‌هاي كارشناسي در اين زمينه برگزار شد. هم‌چنين اميدوار هستيم كه در جلسات كارشناسان و معاونان، آن‌ها بتوانند به نتايج قابل قبولي دست يابند.

دبير شوراي عالي امنيت ملي ايران با بيان اين‌كه اميدواريم آن‌ها پيشنهادهايي ارايه كنند تا من و خانم اشتون بتوانيم براي زمان و مكان دور جديد گفت‌وگوها تصميم‌گيري كنيم، گفت: هر رفتاري كه غيرسازنده باشد ما نيز پاسخ متناسب با آن را خواهيم داد ولي اگر حركتي به نفع ملت ايران و در جهت مثبت باشد ما نيز از آن استقبال خواهيم كرد و اميد مي‌رود كه در گفت‌وگوي معاونان و كارشناسان مسير همكاري آينده براي‌مان به خوبي رقم بخورد.

او در بخش ديگري از اين نشست خبري، در پاسخ به اين پرسش كه محورهاي پيشنهادي ايران در اين اجلاس چه بود؟ اظهار كرد: ما پنج محور مشخص را براي گفت‌وگوهاي‌مان مشخص كرديم. گفت‌وگوهاي ما از زماني كه قرار شد در استانبول باشد بر محور هسته‌يي و غيرهسته‌يي متمركز بود.

دبير شوراي عالي امنيت ملي ايران ادامه داد: در كنار بحث هسته‌يي، بحث غيرهسته‌يي هم در اجلاس مطرح شد. هم‌چنين محور دوم، ناظر بر مباحث هسته‌يي بود و در جهت رسيدن به نقطه‌نظر مشترك، گامي اساسي برداشته شد.

جليلي تاكيد كرد: آن‌ها ادعا مي‌كنند مخالف سلاح‌هاي كشتار جمعي هستند. از سوي ديگر جمهوري اسلامي ايران هم يكي از مدعيان استفاده‌ي صلح‌آميز از سلاح‌هاي هسته‌يي و مخالف جدي اشاعه سلاح‌هاي كشتارجمعي است. بر همين مبنا جمهوري اسلامي گام بلندي در جهت منع استفاده از اين سلاح‌ها را در بالاترين سطح اعلام كرد و رهبر معظم انقلاب فتوايي را اعلام فرمودند مبني بر حرمت استفاده از سلاح‌هاي كشتار جمعي. اين يك فرصت بزرگ براي خلع سلاح جهاني است.

تاكيد داريم همان طور كه ما در عالي‌ترين سطح در مخالفت با سلاح‌هاي كشتار جمعي مواضع خود را اعلام كرديم آن‌ها هم موضوع حق غني‌سازي اورانيوم ايران را اعلام كنند.

وي با بيان اين‌كه اين امر گام بزرگي براي افرادي بود كه مدعي هستند نگران استفاده از سلاح‌هاي كشتارجمعي هستند، عنوان كرد: ما مهم‌ترين بحثي را كه در اين زمينه پيشنهاد كرديم حق ملت ايران در استفاده از انرژي هسته‌يي به‌خصوص چرخه سوخت هسته‌يي بوده و تاكيد داريم همان طور كه ما در اعلام جدي در عالي‌ترين سطح در مخالفت با سلاح‌هاي كشتار جمعي اعلام كرديم آن‌ها هم موضوع حق غني‌سازي اورانيوم ايران را اعلام كنند.

دبير شوراي عالي امنيت ملي ايران ادامه داد: اين مي‌تواند اولين گام باشد تا آن‌ها حق غني‌سازي اورانيوم ايران را اعلام كنند.

جليلي، سومين محور را مباحث كلي دانست و عنوان كرد: جمهوري اسلامي ايران با شفاف‌سازي مشكلي ندارد بلكه با محروم‌سازي مخالف است. ما خواهان همكاري هستيم ولي رفتارهاي غلطي عليه ايران صورت گرفته كه فراتر از ان‌.پي‌.تي بودند. به عنوان نكته سوم و چهارم اين بحث را مطرح كرديم كه برخي موضوعات ظرفيت اين را دارند كه به‌عنوان يك موضوع اعتمادساز و يا موضوع همكاري مطرح شوند.

وي با اشاره به اين‌كه سه سال پيش جمهوري اسلامي ايران اعلام كرد براي يك ميليون بيمار (براي توليد راديوداروها) نياز به سوخت 20 درصدي است، تاكيد كرد: در آن زمان ما حاضر بوديم اين سوخت را بخريم ولي آن‌ها برخلاف قوانين ان‌.پي‌.تي اين اجازه را به ما ندادند. بنابراين خودمان اين كار را انجام داده و غني‌سازي اورانيوم كرديم.

دبير شوراي عالي امنيت ملي ايران گفت: خوشبختانه امروز توانستيم نيازمان را رفع كنيم و مسلما صحبت در مورد اين نياز مي‌تواند در چارچوب حق قانوني ايران مطرح و شناخته شود. اين چارچوب‌هايي بود كه به صورت مستدل و ادله و ظرفيت‌هاي آن مطرح شد.

جليلي در ادامه‌ي گفت‌وگوي خود با خبرنگاران در پاسخ به سوالي مبني بر اين‌كه مذاكرات ايران با 1+5 در حال طولاني شدن است و يكي از مواردي كه جمهوري اسلامي ايران نيز بارها بر آن تاكيد كرده اين است كه دو طرف بايد بر تعهداتي كه در مذاكرات مي‌دهند پايبند باشند؛ به نظر جنابعالي چقدر طرف غربي بر تعهداتي كه در طول اين مذاكرات داده پايبند بوده و نظراتش با آن‌چه كه در استانبول و بغداد اعلام كرده هم‌خواني داشته؟ گفت: همان‌طور كه گفتم اين دور از مذاكرات صريح‌تر، جدي‌تر و عيني‌تر بود و يكي از بحث‌هايي كه ما تاكيد داريم براي موفقيت گفت‌وگوها احترام به توافقات قبلي است.

لازمه‌ي پيشرفت گفت‌وگوها را احترام به توافقات قبلي مي‌دانيم

وي ادامه داد: ما لازمه‌ي پيشرفت گفت‌وگوها را احترام به توافقات قبلي مي‌دانيم و جمهوري اسلامي ايران بر اين موضوع التزام دارد و انتظار دارد كه طرف مقابل نيز اين التزام را داشته باشد.

دبير شوراي عالي امنيت ملي ايران افزود: ما در بغداد توافق كرديم كه جلسات كارشناسي قبل از مذاكرات مسكو برگزار شود تا براي گفت‌وگوهاي مسكو دستور كار مشخصي تهيه شود و متاسفانه تعلل صورت گرفت و پيش‌بيني مي‌كرديم كه با توجه به برگزار نشدن اين نشست‌هاي كارشناسي ممكن است به دستور كار مشخصي براي مذاكرات مسكو نرسيم. در اين راستا پنج نامه نوشتيم و تاكيد بر برگزاري جلسات كارشناسي كرديم و اكنون در مذاكرات اين دور، طرف مقابل نيز به اين نتيجه رسيد كه مذاكرات كارشناسي برگزار شود و براي نزديك شدن نگاه‌هاي متفاوت دو طرف، اين جلسات موثر است تا گام به گام مسير رو به جلو برود.

جليلي در پاسخ به اين سوال كه خانم اشتون در مصاحبه‌ي خود سه پيشنهاد قبلي مبني بر تعطيلي فردو، تعليق غني‌سازي 20 درصد و خارج كردن اورانيوم غني‌سازي شده از ايران را تكرار كرد، آيا امكان دارد كه ايران در نشست‌هاي فني كه برگزار مي‌شود اين موضوع را قبول كند و غني‌سازي 5 درصد را بپذيرد؟ اظهار كرد: مهم‌ترين بحث اين بود كه جمهوري اسلامي ايران چهار محور هسته‌يي را بيان كرد. از جمله محور اعتمادسازي، همكاري‌ها براي شفاف‌سازي، مخالفت با سلاح‌هاي كشتارجمعي و همكاري‌هاي متعارف هسته‌يي و آن‌چه كه ما بر آن تاكيد داريم و در استانبول نيز بر آن تاكيد كرديم اين است كه بر اساس اين چهار محور همكاري شكل بگيرد و گام‌هاي مناسب و متقابل برداشته شود؛ به نحوي كه نافي حقوق ملت ايران نباشد؛ حتي در مورد غني‌سازي 20 درصد و گام‌ها وقتي مي‌تواند مثبت و سازنده باشد كه اقدامات عليه ملت ايران كنار گذاشته شود و بحث‌هاي كارشناسي نيز براي نزديكي دو نگاه برگزار مي‌شود.

او در بخش ديگري از صحبت‌هايش با اشاره به حق كشورهاي عضو ان‌.پي‌.تي بر غني‌سازي اورانيوم و با اشاره به اسناد معتبر حقوقي به‌خصوص ان‌.پي‌.تي و هم‌چنين اسناد ديگر از جمله سند بازنگري در ان‌پي‌تي كه در آن تصريح شده است غني‌سازي اورانيوم و داشتن چرخه‌ي سوخت از حقوق اعضاي ان‌پي‌تي است و اهميت گفت‌وگوها بر اساس اين است، گفت: يكي از بحث‌هاي اساسي كه مطرح كرده‌ايم اين است كه گفت‌وگوها بايد در راهبرد همكاري باشد و در پيشنهاد چهارگانه‌ي مشخصي كه ارايه كرديم تاكيد كرديم كه اقدامات بايد متقابل و در جهت جلب اعتماد و مبتني بر حقوق و رفع رفتارهاي خلاف عليه ملت ايران باشد و هرگونه حركت غلط در مسير اين راهبرد بر گفت‌وگوها و بر فرجام گفت‌وگوها تاثيرگذار خواهد بود.

دبير شوراي عالي امنيت ملي ايران در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اين‌كه آيا درست است كه دستور كار 1+5 را رژيم صهيونيستي مشخص كرده است؟ اظهار كرد: من اين موضوع را نمي‌دانم.

وي ادامه داد: شأن جمهوري اسلامي ايران و ملت بزرگ ايران بسيار فراتر از اين است كه يك تروريست كه مردم او را به عنوان جنايتكار جنگي مي‌دانند و دستش به خون انسان‌هاي بي‌گناهي آلوده است بخواهد دستور كار تعيين كند و طرف مقابل نيز بايد براي خود شأني بيش از اين قائل باشد كه تروريست‌ها بخواهند برايشان دستور كار اين گفت‌وگوها را مشخص كنند.

جليلي با اشاره به برخي از صحبت‌ها و تهديداتي كه مقامات صهيونيستي عليه جمهوري اسلامي ايران اعلام مي‌كنند، گفت: ما آن‌ها را به مثابه محتضر رو به موت مي‌دانيم.

دبير شوراي عالي امنيت ملي ايران در پاسخ به سوالي مبني بر اين‌كه نشست كارشناسي ايران و 1+5 قرار است در سوم جولاي برگزار شود و از اول جولاي نيز تحريم‌هاي اتحاديه اروپا ممكن است عليه ايران اعلام شود، نظرتان در اين ارتباط چيست؟ تصريح كرد: ما تاكيد كرده‌ايم كه گفت‌وگوها بايد در راهبرد همكاري باشد و اگر اقدامي خلاف اين راهبرد صورت بگيرد اين اقدامات حتما بر فرجام گفت‌وگوها تاثيرگذار خواهد بود و هرگونه حركت غلط در مسيري غير از راهبرد همكاري قطعا سازنده نيست و پاسخ مناسب خودش را خواهد داشت.

وي هم‌چنين در پاسخ به سوال خبرنگار ايسنا مبني بر اين‌كه آيا احتمال دارد اجراي تحريم‌ها عليه ايران از طرف اتحاديه اروپا منجر به متوقف شدن نشست‌هاي كارشناسي شود، توضيح داد: همان‌طور كه گفتم در نشست كارشناسي، محورهاي پنج‌گانه ارايه شده از سوي جمهوري اسلامي ايران و محورهايي كه آن‌ها ارايه كرده‌اند به لحاظ فني بررسي مي‌شود و پس از آن جلسات معاونان برگزار مي‌شود تا ابعاد حقوقي و سياسي اين محورها بررسي شود و اين‌ها همه وقتي مي‌تواند موفق باشد كه در راهبرد گفت‌وگو و همكاري باشد.

جليلي در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اين‌كه آيا جلسات كارشناسي در نهايت به دور ديگري از مذاكرات نيز ختم خواهد شد؟ آيا شاهد سير تكرار مذاكرات نيستيم و در واقع تاكتيك تكراري مذاكرات مطرح نيست؟ گفت: نكته‌ي خوبي اشاره كرديد. ما تاكيد كرديم گفت‌وگوها نبايد براي گفت‌وگو و بي‌نتيجه باشد. بايد منجر به نتايج ملموس و دستاوردهاي مشخصي باشد. گفت‌وگو صرفا براي گفت‌وگوهاي بي‌حاصل فايده‌اي ندارد و ما بعد از مذاكرات بغداد نيز تاكيد كرديم كه براي مذاكرات مسكو و مشخص شدن يك دستور كار مشخص، جلسات كارشناسي برگزار شود و آن‌ها در اين مذاكرات به اين نتيجه رسيدند كه جلسات كارشناسي براي موفقيت گفت‌وگوها برگزار شود. جلسات كارشناسي و سپس جلسات معاونان كه بعدا اين جلسات از سوي من و خانم اشتون جمع‌بندي شود تا به يك دستور كار مشخصي براي گفت‌وگو برسيم.

تاييد حق غني‌سازي ملت ايران و برداشتن فشارهاي خلاف عليه ملت ايران، گام‌هاي اعتمادسازي است كه بايد برداشته شود.

جليلي در ادامه‌ي گفت‌وگوي خود با خبرنگاران در پاسخ به اين سوال كه آيا نپذيرفتن حق مسلم ايران از سوي 1+5 به معناي شكست مذاكرات نيست؟ گفت: نه. ما پنج محور ارايه كرديم كه تاييد حق غني‌سازي ملت ايران و برداشتن فشارهاي خلاف عليه ملت ايران، گام‌هاي اعتمادسازي است كه بايد برداشته شود.

دبير شوراي عالي امنيت ملي ايران با اشاره به اهميت برداشتن گام‌هاي متقابل و داشتن گفت‌وگوهايي رو به جلو، اظهار كرد: اين‌كه اين گام‌ها چگونه برداشته شود در جلسات كارشناسي بحث مي‌شود تا به پيشنهادات مشخصي برسد و بعد از آن جلسات معاونان برگزار مي‌شود.

جليلي در پاسخ به سوالي گفت: ما يكي از توافقات اساسي كه داشتيم اين بود كه در گفت‌وگوها در مورد موضوعات هسته‌يي و غيرهسته‌يي صحبت شود و در واقع مباحث غيرهسته‌يي نيز جزو دستور جلسه و گفت‌وگوها باشد.

وي افزود: يكي از بحث‌هاي اساسي كه در بحث هسته‌يي مطرح است منع اشاعه است و سوال اساسي اين است كه چه كسي سلاح‌هاي هسته‌يي را در اختيار رژيم صهيونيستي قرار داده است و اين يك بحث جدي است و اين‌كه جامعه‌ي جهاني چه فعاليت‌هايي براي خلع اين رژيم بايد بردارد.

دبير شوراي عالي امنيت ملي ايران هم‌چنين به بحث‌هاي منطقه‌يي نيز اشاره كرد و خاطرنشان كرد: ما تاكيد كرده‌ايم كه موضوع بحرين موضوع مهمي است كه مي‌شود در مورد آن صحبت كرد. آن‌ها در مورد مباحث غيرهسته‌يي دو موضوع دزدان دريايي و مواد مخدر را مطرح كردند كه ما مخالف گفت‌وگو در مورد آن نيستيم.

این خبر تکمیل می شود
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج