نظر مراجع درباره الفاظ رکیک در عزاداری ها
یک استاد حوزه گفت: هیچ یک از مراجع ما کاربرد الفاظ سبک و رکیک را برای مجالس عزاداری تجویز نمیکنند بلکه بهکار بردن آنها را منع کردهاند.
حجتالاسلام والمسلمین غرویان را رعایت کرد» اظهار کرد: در قواعد و احکام مداحی و مدیحه سرایی و در کل در عزاداریها باید به حکم مراجع مراجعه کرد.
وی گفت: چند سال پیش آیتالله مکارمشیرازی بکار بردن الفاظی که در شأن اهل بیت (ع) نیست را منع کردند. الفاظی مثل سگ و یا عوعو کردن در عزاداریها. بکار بردن اینگونه الفاظ سبب تنزل مقام و مرتبه اهل بیت (ع) میشود و کلاً سبب میشود که دین اسلام سبک شود. وقتی مرجع تقلید بکار بردن اینگونه الفاظ را برای مداحان ممنوع میکند آنها باید از این موضوع تبعیت کنند و از الفاظی که موجب سبک شدن دین اسلام و شیعه میشود پرهیز کنند.
این استاد حوزه و دانشگاه یادآور شد: وظیفه شرعی ما در اینگونه مراسم پیروی از دیدگاههای مقام معظم رهبری و مراجع است. اگر بهکار بردن این الفاظ سبب آسیبرساندن به عزاداریها و هتک حرمت امامان شود بلاشک حرام است. ما در مداحیها باید از مطالبی استفاده کنیم که منبع تاریخی داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: در مداحیها زبان حال بیان میشود، ولی در همین زبان حال هم باید به این مورد توجه کنیم که بر اساس اسناد و مدارک سخنی را به زبان بیاوریم. برخی افراد مطالبی را در مداحیها بیان میکنند که ظن خود آنهاست در حالی که باید مطالب را بر اساس مستندات تاریخی بیان کنند نه از روی حدس و گمان حرف بزنند. اگر اینگونه شود مردم نسبت به همان مسائل اساسی دین هم بیاعتقاد میشوند و اعتمادشان را از دست میدهند و اگر این کار انجام شود مشکل شرعی دارد. یعنی مداحان حتماً باید با سند و مدرک در مجالس عزاداری سخن بگویند.
این استاد حوزه و دانشگاه در ادامه با بیان اینکه «اصل عزاداری یک امر مستحب است» گفت: گاهی در عزاداریها مطالبی ممنوع و حرام قطعی مثل تهمت، دروغ، افترا و توهین گفته میشود. اینگونه رفتارها حرام است و نمیشود در یک مجلسی بنشینیم که به خاطر یک امر مستحبی مرتکب حرامی شویم. برخی از حرفها و رفتارهای بعضی از مجالس عزاداری مصداق قطعی حرام است.
غرویان عنوان کرد: مداحان و وعاظ باید مراقب باشند که در مجلس عزاداری امام حسین (ع) به بیراهه نروند. خود مردم هم باید مواظب باشند و اگر میبینند در مجلسی مطلبی اغراقآمیز و خلاف شرع گفته میشود نباید در آن مجلس بنشینند و در گناه آنها مشارکت کنند.
وی تاکید کرد: مجلس عزاداری باید مجلسی باشد که سبب همدلی، الفت، محبت و همزبانی در بین مردم شود. نه مجلسی که باعث ایجاد تفرقه، عداوت و کینهتوزی شود. باید مسائل دینی را در بین مردم تقویت کرد.
وی گفت: در عزاداریها باید به نحوه عزاداری علما و بزرگان نگاه کرد و دید مراجع چگونه مجالس عزاداری را برگزار میکنند. در مجالس آنها حتماً منابع تاریخی با ذکر منبع روایت میشود و پس از آن عزاداری هم میکنند و بقیه مردم و هیأتهای مذهبی و مداحان هم باید در نحوه عزاداری از مراجع بزرگوار تقلید، الگو بگیرند.
نظر کاربران
احسنت..
البته اگه برید راجع ب این مداحانی ک اینگونه الفاظو ترویج میکنن تحقیق کنید می بینید ک بیشترشون سواد و تحصیل خیلی پایینی دارنو اصلا از روی ایمان و اخلاص این حرفا رو نمیزنن. امام حسین خودشو خاندان و دوستانشو فدا نکرد ک ما این رسمای غلط رو باب کنیم. مراجع تقلید میگن نکنید اینکارا رو. اینا میگن عاشقیم بابا می فهمید عاشششششق!!! ب این میگن کاسه داغ تر از آش.. یعنی خودشونو از علما و مراجع هم حزب اللهی تر میدونن.. متاسفانه در هر کاری افراط و تفریط هست ک هر نفری بایست خودش با تعقل و مشورت بهترینا رو تشخیص بده. سپاسگزارم.
بعضی مداحها متاسفانه از واژ ه و یا جملاتی مانند من سگ در گاه و یا عو عو کردن استفاده می کنند .خداوند انسان را عبداله می داند .برده و سگ و یا شکلهای دیگه متولد نشده بلکه دارای احترام و آبرو میباشد.انسان دارای عقل و تدبیر است که پروردگار به او عطا کرده است.انسان فقط عبد اله است نه برده و سگ هیچ کس دیگری.اگر این چنین بود خداوند در قرآن به قومیتها اشاره مینمودند که فلان قوم سگ فلان کس و فلان قوم برده ی فلان قوم باشند .این از بزرگترین ایراد مداحان میباشد.