موضع رئیس خبرگان درباره تحصن برخی طلاب
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم خطاب به طلاب و روحانیان گفت: یک طلبه و روحانی امروزی باید بداند در کشور و جهان چه می گذرد، اما اینکه وارد متن سیاست شود و به خاطر موافقت یا مخالفت با مسأله ای به دسته بندی، اجتماع و تحصن دست بزند قطعاً این خلاف خواسته رهبری است و نباید الان را با زمان اول انقلاب مقایسه کرد.
آیت الله محمد یزدی در ابتدای جلسه درس خارج فقه خود به توافق هسته ای و مسأله برجام و نقش مجلس شورای اسلامی در این زمینه پرداخت و اظهار کرد: ما در کشوری زندگی می کنیم که رهبری آگاه، زمان شناس، دشمن شناس و بیدار دارد. اگر ایشان موضوعی را به مسؤولان خاص آن موضوع ارجاع دادند، نباید از ایشان جلو افتاد.
وی در ادامه افزود: وقتی رهبری معظم انقلاب بر پرهیز از دودستگی و اختلاف تأکید دارند و می فرمایند بگذارید مسؤولان امر مسأله توافق هسته ای را رسیدگی کنند و تقریباً هم آن را تأیید کردند و می کنند اگر نظر خلافی هم داریم باید به مسؤولان و نمایندگان مجلس منتقل کنیم که آن هم سازوکار خودش را دارد.
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم خطاب به طلاب و روحانیان گفت: یک طلبه و روحانی امروزی باید بداند در کشور و جهان چه می گذرد، اما اینکه وارد متن سیاست شود و به خاطر موافقت یا مخالفت با مسأله ای به دسته بندی، اجتماع و تحصن دست بزند قطعاً این خلاف خواسته رهبری است و نباید الان را با زمان اول انقلاب مقایسه کرد. به همه دلسوزان انقلاب اطمینان می دهم اگر موضوعی به ضرر کشور و انقلاب باشد رهبری معظم انقلاب تسلیم نخواهند شد.
رئیس مجلس خبرگان با اشاره به برخی دودستگی ها و اختلافات در بین مخالفین و موافقین برجام بیان کرد: عده ای با تکیه بر فرمایش حضرت امام(ره) که فرمودند« ما یک وظیفه ای داریم و شما یک وظیفه ای»، مسائلی را مطرح می کنند که موجب اختلاف و دودستگی در کشور می شود. بنده عرض می کنم شرایط اوائل انقلاب با شرایط فعلی، خیلی تفاوت می کند. در شرایط فعلی اگر انسان احساس کند که رهبری انقلاب در یک مطلبی نظری دارند حالا چه صراحتاً بفرمایند و چه کنایةً مثل همین بررسی مسأله برجام در مجلس شورای اسلامی که قانون اساسی هم بر آن تأکید دارد و مجلس را در مورد نظارت بر مقاوله نامه ها و تعهدات بین المللی ذی حق می داند، باید مطیع بود و به آن اهمیت داد، ولو از نظر حقوقی ممکن است بین دولت و مجلس در این زمینه اختلاف نظری هم باشد، کما اینکه در خود مجلس هم موافقان یا مخالفینی در این مسأله وجود دارد.
وی ادامه داد: اما این اختلاف نظرها نباید باعث دشمنی و تفرقه در بین نیروهای انقلاب شود. به علاوه اگر مجلس، مصوبه ای هم در این زمینه داشته باشد باید به تأیید شورای محترم نگهبان برسد که قطعاً آنجا هم با حساسیت و رعایت مصالح عالی نظام تصمیم گیری خواهد شد. از نظر مقررات عمومی هم شورای عالی امنیت ملی به عنوان مسؤول این قضیه تا مصوباتش به تأیید مقام معظم رهبری نرسد رسمیت قانونی پیدا نمی کند.
یزدی در پایان افزود: بنده متن برجام را به طور کامل مطالعه کرده ام و در جریان امتیازاتی که داده ایم و امتیازاتی که گرفته ایم هستم. به هر حال در هر داد و ستد و معامله ای سود و زیان وجود دارد اما اینکه کدام یک بیشتر است کار متخصصین است که بنشینند و بررسی کنند و بر اساس مصالح نظر دهند.
ارسال نظر