۲۴۸۲۷۹
۵۰۰۴
۵۰۰۴
پ

قشقاوی: ۱۸ کشور درگیر فاجعه منا هستند

معاون کنسولی و پارلمانی وزارت امور خارجه با اشاره به این که ۱۸ کشور درگیر مسئله منا هستند گفت: در این مسئله بحث شیعه و سنی، ایران و عربستان نیست بلکه موضوع بین‌المللی است لذا موضع گیری بقیه کشورها حائز اهمیت است.

باشگاه خبرنگاران جوان: معاون کنسولی و پارلمانی وزارت امور خارجه، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سازمان حج و زیارت در گفتگوی ویژه خبری به بررسی آخرین اقدامات صورت گرفته در حادثه منا پرداختند.

سعید اوحدی رئیس سازمان حج و زیارت، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و حسن قشقاوی معاون کنسولی و پارلمانی وزارت امور خارجه در گفتگوی ویژه خبری امشب به بررسی پیگیری حادثه منا پرداختند.

بازگشت زائرین از منا به مکه کار جستجوی ده تیمی که وظیفه جستجو مراکز درمانی را داشتند با مشکل مواجه کرد

در ابتدای این برنامه سعید اوحدی رئیس سازمان حج و زیارت در ارتباط تلفنی با این برنامه در خصوص آخرین وضعیت ۳۲۵ مفقود ایرانی اظهار داشت: بنا به دلایل شرایطی که در این گروه بر ما حاکم بود مخصوصاً این که امروز شاهد یک بازگشت بسیار سنگین زائرین از منا به مکه بودیم کار جستجوی ده تیمی که وظیفه جستجو مراکز درمانی را داشتند با مشکل جدی مواجه شد.

وی اضافه کر: ترافیک بسیار سنگین به مکه تقریباً تمامی راه های دسترسی را محدود کرده بود و عبور و مرور کاملاً مختل شده بود لذا امروز توفیق چندانی در جستجوی مفقودین غیر از ۱۳ نفری که دیشب در جده شناسایی شده بودند را نداشتیم.

رئیس سازمان حج و زیارت اظهار امیدواری کرد که ان شاالله فردا با ثبات فضای حاکم بر مکه امیدواریم که تیم‌های جستجو مراکز درمانی را مورد بازدید قرار دهند تا بتوانیم با آمار دقیق‌تری از مفقودین داشته باشیم.

اوحدی ادامه داد: در زمان وقوع حادثه اولین چیزی که از زائرین مفقود شد موبایل این افراد بود لذا هیچ امکان ارتباطی از سوی زائرین احتمالی که در مراکز درمانی قرار دارند با ما یا اقوامشان وجود ندارد.

رئیس سازمان حج و زیارت بیان کرد: آشفتگی مراکز در میان عربستان و حجم انبوه زائرین مجروح باعث شده که عربستان تازه از دیروز زائرین مجروح را استقرار دهند و خدمات درمانی اولیه آن‌ها را شروع کنند ضمن این که قدمی هم از طرف مراکز درمانی برای در اختیار گذاشتن امکان ارتباطی مجروحین فراهم نشده است.

وی ادامه داد: طبیعت این موضوع حکم می‌کرد که از طرف مقامات عربستان با ما به عنوان مسئولین حج تماس گرفته می‌شد که ۱۲۰ مفقود از کشور ما کجا هستند.

وی با بیان این که آن‌ها باید اطلاعات را در اختیار ما قرار می‌دادند اما تا این لحظه هیچ اقدامی از طرف عربستان صورت نگرفته است گفت: در این راستا بنده نامه ای را خطاب به وزیر حج عربستان نوشتم و عنوان کردم که متأسفانه اقدامات از سوی وزارت عربستان و مراکز درمانی بسیار ضعیف بوده است.

اوحدی درباره این که خبرهایی شنیده شده که قرار است امشب کانتینرها که به سردخانه تبدیل شده باز شود و شناسایی‌ها صورت گیرد اظهار داشت: در روز اول حادثه که عوامل ما در محل حادثه حضور داشتند ۱۳۱ نفر از جان باختگان شناسایی شدند علی رغم این که اجساد آن‌ها به ما تحویل نشد.

رئیس سازمان حج و زیارت ادامه داد:بعد از این که منطقه نظامی شد و همه را از منطقه دور کردند اجساد را به چهار سردخانه در طائف، جده ، مکه و عرفات انتقال دادند که مجدداً اجساد در بزرگ‌ترین سردخانه در مکه تجمیع شدند تا آخرین ساعات دیشب تریلی‌ها حامل اجساد، اجساد را پیاده می‌کردند که پس از انتقال اجساد به سردخانه عوامل ما به سردخانه رفتند و نهایتاً ساعات پایانی دیشب سعودی‌ها توانستند آلبوم عکسی را از این اجساد درست کنند.

وی با بیان این که این آلبوم در اختیار ما قرار نگرفت گفت: نیروهای ما توانستند ازا ین آلبوم عکس که شامل ۵۰۰ عکس می‌شود عکس بگیرند که پس از رویت عکس‌ها ۹۰ نفر که جزء آن ۱۳۱ نفر اول که شناسایی شده بودند مورد شناسایی قرار گرفتند.

اوحدی با بیان این که چرا ما می‌باید عکس‌ها را شناسایی می‌کردیم گفت: اگر بخواهیم کار انتقال اجساد صورت گیرد باید صورت جلسه بین ما و پزشکی قانونی عربستان امضا شود تا ما بتوانیم اجساد را تحویل گرفته و تشریفات انتقال اجساد را به عمل آوریم که در این مقطع نیز شاهد برخورد سنتی و ضعیف در مجموعه پزشکی قانونی عربستان بودیم.

علت ماجرا صرفاً حدس و گمان است

در بخش دیگری از این برنامه حسن قشقاوی معاون کنسولی و پارلمانی وزارت امور خارجه نیز درباره این که آیا علت حادثه مشخص شده یا خیر گفت: تا الآن علت ماجرا صرفاً حدس و گمان است گر چه در عالم فضای مجازی هر کسی بر اساس گرایش و علایقی که دارد حدس و گمان‌هایی را مطرح می‌کند ولی در موضع رسمی نمی‌شود علت را مشخص کرد.

رئیس سازمان حج و زیارت تاکید کرد: در حال حاضر اصلی‌ترین اولویت ما تعیین تکلیف وضعیت مفقودین و انتقال اجساد زائرین به کشور است.

جنتی: تاکنون موفق به اخذ ویزا نشده ایم

علنی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در ارتباط تلفنی با این که علی رغم اعلام ما به عربستان سعودی که عازم این کشور هستیم و باید هر چه سریع‌تر خودمان را به عربستان برسانیم ویزایی به ما داده نشده گفت: این موضوع از طریق سفارت ما در عربستان، سفیر جمهوری اسلامی ایران، و سازمان حج و زیارت و در سطوح بالاتر توسط وزیر امور خارجه در نیویورک در حال پیگیری است.

وی یادآور شد: آن چه که در هیئت دولت تصمیم گرفته شد این بود که هیاتی به سرپرستی بنده ، آقای قشقاوی و رئیس جمعیت هلال احمر و برخی مسئولین از دستگاه های خدماتی عازم عربستان شویم که تا کنون موفق به اخذ ویزا نشدیم.

قشقاوی با اشاره به قراردادهای مودت میان ایران و عربستان گفت: قرداد دیگری میان ایران و عربستان به نام قرارداد ۱۳۴۶ منعقد شده که پیرامون مسائل فرهنگی دو کشور در تعامل و هماهنگی بین دو کشور در مسئله حج است.

وی با اشاره به این که قرارداد امنیتی میان ایران و عربستان در سال‌های اخیر تدوین شده است ادامه داد: در درجه اول کمیته‌های حقیقت یاب از همکاری و تعامل دو جانبه آغاز می‌شود.

معاون کنسولی و پارلمانی وزارت امور خارجه با اشاره به عهدنامه محکم دو جانبه میان دو کشور خاطر نشان کرد: این عهدنامه‌ها را می‌توان اجرایی کرد اما اکنون بحث اصلی تعیین تکلیف در مورد وضعیت مفقودین و بازگشت سریع جان‌باختگان به کشور است.

قشقاوی با اشاره به این که اکنون به همکاری با عربستان فکر می‌کنیم زاویه دیدمان در این است که در چارچوب تعامل اقدام کنیم.

وی با اشاره به این که همه در فشارهای شدید روحی قرار داریم اظهار داشت: باید هر گونه اقدامی که انجام می‌دهیم با قدرت باشد

معاون کنسولی و پارلمانی وزارت امور خارجه با اشاره به این که در چند خط می‌توان ماجرا را پیگیری کرد افزود: ستاد ویژه این امر به ریاست وزیر کشور تشکیل شده است.

قشقاوی با اشاره به تشکیل جلسه ای با حضور حقوق‌دانان بین‌المللی ادامه داد: باید ابعاد ماجرا مشخص شود لذا ابعاد مختلف قضیه مورد پیگیری قرار خواهد گرفت.

وی با اشاره به حضور رئیس جمهور و وزیر امور خارجه در مجمع عمومی سازمان ملل ادامه داد: رئیس جمهور و وزیر امور خارجه از ظرفیت‌های بین‌المللی برای پیگیری این قضیه استفاده می‌کنند.

معاون کنسولی و پارلمانی وزارت امور خارجه با اشاره به این که ۱۸ کشور درگیر این مسئله هستند گفت: در این مسئله بحث شیعه و سنی، ایران و عربستان نیست بلکه موضوع بین‌المللی است لذا موضع گیری بقیه کشورها حائز اهمیت است.

قشقاوی با تاکید بر این که باید در چارچوب مشخص هماهنگی و همگرایی ایجاد شود گفت: هر کار حقوقی در درجه اول از تعامل با عربستان شروع خواهد شد.

مسئولیت حادثه منا متوجه دولت عربستان است

وی با تاکید بر این که مسئولیت این حادثه متوجه دولت عربستان است بیان کرد: در موضوعات بین‌المللی یک دست صدا ندارد.

معاون کنسولی و پارلمانی وزارت امور خارجه با اشاره به این که مسئولین برخی از کشورها در حادثه سقوط جرثقیل تنها پیام تسلیت صادر کردند اظهار داشت: این مسئله باید با مشارکت مورد حل و فصل قرار بگیرد.

عربستان حاضر به پذیرش کمک در امر مدیریت میدانی عملیات حج نیست

علی لیالی رئیس اسبق سازمان حج در ادامه طی گفتگوی زنده تلفنی با اشاره به این که بحث مدیریت میدانی اجزای مختلفی دارد گفت: اگر مدیریت میدانی به صورت مشارکتی انجام نشود شاهد بروز مشکلات عدیده خواهیم بود لذا مشکل رفتار سعودی‌ها نداشتن مشارکت در موسم حج است به گونه ای که آن‌ها به هیچ وجه در سرزمین منا ، عرفات و مشعر حاضر به پذیرش کمک دیگران در امر مدیریت میدانی نیستند.

رئیس سابق سازمان حج با اشاره به عدم تأمین نیروی انسانی مناسب در منا خاطر نشان کرد: این اتفاق ناشی از ضعف مدیریت میدانی است مسئولین اداره کننده حج در عربستان سعودی است.

حادثه منا نمی‌تواند عامل سهوی داشته باشد

وی با اشاره به این که فاجعه ای به این بزرگی نمی‌تواند عامل سهوی داشته باشد گفت: حادثه اخیر منا ناشی از یک اتفاق خارق‌العاده است .

عابدینی کارشناس رسانه در ادامه برنامه با اشاره به هم سویی و هماهنگی بسیار قدرتمند میان عربستان و رسانه‌ها گفت: روابط بسیار صمیمی میان بی بی سی و سی ان ان با عربستان وجود دارد.

این کارشناس رسانه با تاکید بر این که رسانه‌ها به عنوان بازوی دیپلماسی عربستان عمل می‌کنند بیان کرد: رسانه های خارجی به جز خبر اولیه عملاً خبر دیگری را پوشش نداده‌اند.

وی با اشاره به این که حادثه منا باید مورد توجه رسانه‌ها قرار می‌گرفت افزود: رسانه های بیگانه ازدحام جمعیت را علت حادثه جلوه دادند.

حادثه منا مورد سانسور خبری بی نظیر قرار گرفت

این کارشناس رسانه به اشاره به آلودگی اطلاعاتی سعودی‌ها بیان کرد: رسانه‌ها سانسور خبری بی نظیری را در حادثه منا انجام دادند.

بی بی سی وکیل مدافع سعودی‌ها شده است

وی با اشاره به وجود سانسور شدید از سوی رسانه‌ها غربی خاطر نشان کرد: بی بی سی وکیل مدافع سعودی‌ها شده است.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج